Madonna:

Madonna 60 år: Stor bildespesial!

- Hun er en av de få artistene som fortjener betegnelsen ikon, sier Ingeborg Heldal.

MADONNA: Helt siden 80-tallet har vi danset til sangene til Madonna! Foto: Scanpix
MADONNA: Helt siden 80-tallet har vi danset til sangene til Madonna! Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Madonna. Ett navn og du vet akkurat hvem vi snakker om. Dette er dama du stadig nynner (les: synger «strike a pose, strike a pose» mens du vogue-er deg nedover stuegulvet) på sangene til.

I 2008 ble det kjent at Madonna var verdens rikeste, kvinnelige sanger. Men karrieren hennes begynte lenge før det!

80-tallet

Madonna ble født i Bay City, Michigan, 16. august 1958. 23 år gammel startet hun solokarrieren sin som artist etter å ha vært med i bandene «Breakfast Club» og «Emmy». Til tross for sin unge alder fant hun raskt sin plass i 80-tallets mannsdominerte musikkindustri.

«Holiday» fra 1983 var den første låta hennes som kom seg inn på amerikanske Billboard Hot 100: en 16. plass. Året etter slapp hun «Like a Virgin», som også ble tittelen på albumet hennes. En som lå på første plass på listene i Australia, Canada og USA i flerfoldige uker.

I 1986 kom hennes tredje album, «True Blue». Her finner vi låter som «Papa Don't Preach» og «Open Your Heart». Det er ingen tvil om at 80-tallet var en stor tid for Madonna. Det var også i løpet av dette tiåret vi fikk «La Isla Bonita» og «Like A Prayer».

Skapte oppmerksomhet

Men det var ikke bare musikken til Madonna folk la merke til. Både på og av scenen kledde Madonna seg i antrekk det fremdeles snakker om den dag i dag. Lårkorte skjørt med blondestrømper, magetopp og smykker i form av kors hengende i ørene, rundt håndleddet og i halsen. Og ja, alt i samme antrekk.

- Madonna er uten sidestykke den kvinnelige artisten som har evnet å fornye seg mest! Hun har inspirert og vært relevant i fire tiår, og jeg beundrer henne grenseløst! Hun er en av de få artistene som fortjener betegnelsen ikon, sier Ingeborg Heldal, ansvarlig redaktør i KK.

Heldal forteller også at hun i dag tidlig hørte på NRK at hvert sekund hver dag startet det et jentevorspiel et eller annet sted i verden hvor det spilles en Madonna-sang.

- Jeg vet ikke om det stemmer, men det høres ikke usannsynlig ut. Selv har jeg sunget meg hes til Lika a Virgin, Holiday, Open Your Heart, Papa Don’t Preach og Like a Prayer, og iført meg både blonder, korsetter, perler og kors på grunn av Madonna. Jeg elsker henne!

LES OGSÅ: Visste du at disse kjendisene har datet?

LES OGSÅ: Mila Kunis om gubbekultur i Hollywood: - Jeg har vært mektig forbanna

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer