Madonna

Madonna raser etter aldershets

– Du trenger hjelp, mener fansen.

MADONNA: Artisten Madonna (64) på scenen under den 65. GRAMMY i 2023, da hun delte ut pris. FOTO: Frazer Harrison/Getty Images/AFP/NTB
MADONNA: Artisten Madonna (64) på scenen under den 65. GRAMMY i 2023, da hun delte ut pris. FOTO: Frazer Harrison/Getty Images/AFP/NTB Vis mer
Publisert

Da den 65. utgaven av Grammy, prisutdelingen som hedrer de beste prestasjonene innen musikk gikk av stabelen i Los Angeles i 2023, strømmet stjernene til den røde løperen. Kveldens store vinner var utvilsomt Beyoncé, som ble historisk som den mestvinnende artisten noensinne.

En som kanskje ikke kom like heldig ut av det var artisten Madonna (64). Da hun skulle dele ut pris til den første transkvinnen i Grammy-sammenheng, holdt hun en tale som hyllet motet hos transkvinner og – menn.

Men ifølge Madonna var pressen mer opptatt av hvordan hun selv så ut, enn av selve talen og prisen.

Madonna hadde en frisyre som så ut til å ha vært inspirert av prinsesse Leia i «Star Wars». Det ble også fokusert på ansiktet til 64-åringen, som enkelte mente så fordreid og operert ut.

Og det er dette som har fått Madonna til å rase på Instagram.

I et flammende innlegg i bakkant av utdelingen skriver hun at bildene av henne ble tatt med telelinse, noe som ifølge artisten «ville fordreid ansiktet til hvem som helst»:

– Atter en gang har jeg blitt utsatt for aldershets og kvinnehat som gjennomsyrer verden vi lever i. En verden som nekter å sette pris på kvinner over 45 år, og har behov for å straffe henne om hun fortsetter å ha sterk vilje, og være hardtarbeidende og eventyrlysten.

– Degradert

Madonna fortsetter innlegget med å si at hun aldri har bedt om unnskyldning for noen av sine kreative valg, eller for hvordan hun ser ut eller kler seg, og at hun ikke har tenkt til å begynne med det heller.

– Jeg har blitt degradert av media helt fra starten av karrieren, men jeg forstår at alt sammen er en test, og jeg er glad for å gå foran sånn at alle kvinnene bak meg kan få det lettere i årene som kommer.

– Madonna skuffer oss

Kommentarfeltet veksler mellom hyllest og heiarop, og de som hevder stjernen gjør nettopp det motsatte av å stå opp mot alderspress. En skriver:

– Det handler ikke om pressen og media, men at du nekter å la deg eldes med verdighet. Hvordan det enn ser ut. Og med tanke på det du står for er det ganske skuffende for oss jenter som har sett på deg som en superkvinne, og nå som vi eldes, viser du en uekte og endret versjon av den du er. Det er mat for det alderspresset du påstår å ville til livs.

Andre går så langt som til å mene at stjernen trenger hjelp, og at hun må slutte å omgi seg med bare unge folk som vil opp og frem, da det bare vil forsterke hennes egen usikkerhet og motvilje mot å eldes.

Madonna selv avslutter innlegget med å referere til Beyonces ord «You-won’t break my soul»:

– Jeg ser frem til mange år med undergravende oppførsel, flytting av grenser, å stå opp mot patriarkatet, og først å fremst å nyte livet. Bow down bitches!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer