SOFIA VERGARA: Sofia Vergara raser etter utroryktene Star magazine har spredt.  Foto: Splash News
SOFIA VERGARA: Sofia Vergara raser etter utroryktene Star magazine har spredt. Foto: Splash News Vis mer

Sofia Vergara

Magasin går over grensen ved å hevde at Sofia Vergara var utro i Roma

Faktisk.no-redaktør: - Det er utrolig viktig at vi i mediene ikke videreformidler rykter og bidrar til å spre falske nyheter. Her syndes det dessverre for mye.

Publisert

Det svirrer stadig usanne rykter om kjendiser i media, og denne uken har det vært den colombianske skjønnheten Sofia Vergara (44) som har fått gjennomgå.

Det amerikanske sladre-magasinet «Star» fikk henne til å se rødt da de trykket forsidesaken «Sofia and Joe: It's over». I artikkelen hevder de blant annet at Vergara har vært utro mot ektemannen, Joe Manganiello (40), da hun var i Roma. Beviset: Et bilde av henne uten giftering sammen med en annen mann. (Pssst, Sofia Vergaras kjendistrener avslører hvordan hun vedlikeholder sine smekre former!)

For sette en stopper for ryktene postet Vergara et bilde av forsiden til Star på Instagram-kontoen sin med følgende bildetekst:

«Redaktøren er idiot, og dette er et klassisk eksempel på «fake news». Hvis han skal fjerne gifteringen min fra et bilde for å lage en falsk nyhet, burde han sørget for at han fjernet den fra alle de andre bildene som ble delt i sosiale medier under prisutdelingen i Roma - hvor jeg helt tydelig er avbildet med den. Forresten... mannen på bildet er produsenten av filmen «Bent» som vi spilte inn i Roma. Han er også en god venn som tilbrakte påskeferien hjemme hos meg og familien.» 

LES OGSÅ: Beckham-skandalene vi aldri glemmer

Et problem at mediene sprer rykter

Kristoffer Egeberg, som er ansvarlig redaktør for faktisk.no, synes det er synd at medier sprer usanne rykter på denne måten. 

- Det er utrolig viktig at vi i mediene ikke videreformidler rykter og bidrar til å spre falske nyheter. Her syndes det dessverre for mye - kanskje spesielt i jaget om å komme først med siste nytt eller den oppsiktvekkende saken som kaprer leserne. 

- Etterrettelighet og kildekritikk handler om tilliten til leserne. Slurver vi med dette - selv i saker som kan syntes trivielle - svikter vi leserne og samfunnet vi tjener, forteller han til KK.no.

SOFIA VERGARA: Sofia Vergara og Joe Manganiello har vært gift i 17 måneder.  Foto: Splash News
SOFIA VERGARA: Sofia Vergara og Joe Manganiello har vært gift i 17 måneder. Foto: Splash News Vis mer

LES OGSÅ: Smoothien Jennifer Aniston (47) drikker HVER morgen

Jennifer Aniston fikk nok av ryktene 

En annen som har fått gjennomgå av sladderpressen de siste årene er den tidligere «Friends»-stjernen Jennifer Aniston (48). Hun bombarderes stadig vekk med spørsmål om når hun skal få barn, og rykter om graviditet spres som ild i tørt gress med en gang det har blitt tatt et nytt paparazzi-bilde av henne i bikini. 

I fjor fikk hun nok. I en kommentar publisert på The Huffington Post tok hun til ordet selv, og gjorde det klinkende klart:

«Bare så dere vet det, jeg er ikke gravid. Jeg er drittlei. Jeg er drittlei av granskingen og det negative kroppsfokuset som daglig oppstår i journalistikken og kjendisnyheter.»

Og det stopper ikke der. Aniston skal virkelig ha fått nok denne gangen. For i tillegg til å avkrefte rykter som omhandler seg selv, tok skuespillerinnen også ordet for alle andre kvinner ute i verden, som daglig opplever press fra samfunnet knyttet til samliv.

«Vi trenger ikke å være gift eller mødre for å være komplette mennesker. Vi er fullstendige både med og uten en mann, både med og uten barn. Vi har rett til å bestemme selv hva som er vakkert når det kommer vår kropp. Den avgjørelsen er vår og vår alene. La oss ta denne avgjørelsen for oss selv og for de unge kvinnene i verden som ser opp til oss som eksempler. La oss ta denne avgjørelsen bevisst, utenfor det tabloide støyet. Vi trenger ikke å være gift eller mødre for å være komplette mennesker. Vi får bestemme vår egen «lykkelig alle sine dager»-historie.»

JENNIFER ANISTOD: Jennifer Aniston er i likhet med Sofia Vergara lei av ryktene som spres om henne i media.  Foto: Afp
JENNIFER ANISTOD: Jennifer Aniston er i likhet med Sofia Vergara lei av ryktene som spres om henne i media. Foto: Afp Vis mer

Du kan lese hele kommentaren hennes her! 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer