Making A Murderer

«Making a murderer»-profilens eksforlovede: - Han er et monster!

Steven Averys tidligere forlovede Jodi hevder hun aldri elsket ham - og at hun ikke lenger tror på hans uskyld.

MAKING A MURDERER: I Netflix-serien «Making a murderer» er Jodi Stachowski forlovet med hovedmistekte Steven Avery. Forholdet tar slutt, og nå forteller Jodi at hun ikke lenger tror at eksforloveden er så uskyldig som folk skal ha det til. Foto: Netflix (bildet av Jodi) og NTB Scanpix
MAKING A MURDERER: I Netflix-serien «Making a murderer» er Jodi Stachowski forlovet med hovedmistekte Steven Avery. Forholdet tar slutt, og nå forteller Jodi at hun ikke lenger tror at eksforloveden er så uskyldig som folk skal ha det til. Foto: Netflix (bildet av Jodi) og NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du ikke fått med deg Netflix-dokumentarserien «Making a murderer» ennå, har du godt over 10 timer med god (og ganske urovekkende) «underholding» foran deg.

Misforstå oss rett; for du kommer til å bli provosert, irritert, frustrert og gal av å se på serien - men som dokumentar stiller den i toppklasse.

Kort fortalt: amerikanske Steven Avery (53) sitter 18 år i fengsel for en voldtekt som viser seg å ha blitt utført av en annen mann. Han blir sluppet ut igjen, og plutselig er det politiet som er «the bad guys».

I det Avery og hans advokater er på vei til å saksøke Manitowoc County-politiet i Wisconsin for den nette sum av 36 millioner dollar (som er rundt 318 millioner kroner) for tort og svie, skjer det plutselig et mord på den unge, vakre kvinnen Terese Halbach (25) - som Avery raskt blir mistenkt for å ha gjort. 

LES OGSÅ: Tør du prøve deg på «den nye, norske folkesporten»?

En av de vi møter i dokumentaren, som til å begynne med står hardnakket på Averys uskyld, er hans daværende forlovede Jodi Stachowski. Nå har derimot pipa fått en annen låt, og i et ferskt intervju med Stachowski kommer det fram at hun ikke lenger tror han er uskyldig.

HAR TATT AV: Netflix-serien «Making a murderer» er blitt en uhyre populær TV-serie verden over, og flere lar seg provosere av det tilsynelatende urettferdige amerikanske rettsystem. Foto: NTB Scanpix
HAR TATT AV: Netflix-serien «Making a murderer» er blitt en uhyre populær TV-serie verden over, og flere lar seg provosere av det tilsynelatende urettferdige amerikanske rettsystem. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I intervjuet med Nancy Grace-journalist Natisha Lance, som ble sendt onsdag kveld amerikansk tid, sier hun ifølge DailyMail at hun aldri har elsket ham, og at forholdet blir fremstilt feil i den 10 episoder lange dokumentarserien:

- Jeg spiste to bokser med rottegift bare for å havne på sykehuset, slik at jeg kunne komme meg bort fra ham. Jeg spurte politiet om de kunne hjelpe meg.

Stachowski hevder blant annet at Avery skal ha vært voldelig mot henne, før han ble arrestert og sendt tilbake til fengselet. 

LES OGSÅ: Slik ser Carrie Bradshaws flammer ut i dag

Selv har hun hatt en del problemer med alkohol, og ble arrestert flere ganger i forbindelse med alkoholproblemene. Hun sier videre at Avery skal ha truet med å rapportere henne til politiet, dersom hun ikke fremstilte ham bra for TV-kameraene.

- Det hele var bare et spill. Ja, jeg tror han drepte Teresa, svarer hun bekreftende til Nancy Grace-produsent Lance, ifølge People, og hevder også at Steven Avery truet med å drepe henne, hennes familiemedlemmer og hennes venner.

MISTENKT: Steven Averys nevø Brendan Dassey er bare 16 år når politiet beskylder ham for å tatt del i mordet på 25 år gamle Teresa Halbach. Han sitter den dag i dag i fengsel for drapet, til tross for at han har bedyret sin uskyld. Dette bildet er fra 2005. Foto: NTB Scanpix
MISTENKT: Steven Averys nevø Brendan Dassey er bare 16 år når politiet beskylder ham for å tatt del i mordet på 25 år gamle Teresa Halbach. Han sitter den dag i dag i fengsel for drapet, til tross for at han har bedyret sin uskyld. Dette bildet er fra 2005. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er nå 10 år siden Steven Avery og hans da 16 år gamle nevø Brendan Dassey ble fengslet for mordet på unge Teresa. Avery er dømt til livsvarig fengsel, mens Dassey har en mulighet til å bli en fri mann tidligst i 2048.

Den dag i dag er altså mordgåten fremdeles uløst, og ingen vet hvem som faktisk drepte den 25 år gamle fotografen - til tross for at Avery nå sitter bak lås og slå.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer