Prinsesse Diana

- Mamma hadde vært en grusom bestemor!

Prins William sørger for at barna lærer sin avdøde bestemor, prinsesse Diana, å kjenne.

PRINSESSE DIANA DØD: Prins William var bare 15 år da moren døde i bilulykken i Paris i 1997. Prinsesse Diana ble bare 36 år. Dette bildet er sluppet av Kensington Palace i forbindelse med ITV-dokumentaren 'Diana, Our Mother: Her Life and Legacy'-dokumentaren som sendes mandag 24. juli på britisk TV.  Foto: NTB Scanpix
PRINSESSE DIANA DØD: Prins William var bare 15 år da moren døde i bilulykken i Paris i 1997. Prinsesse Diana ble bare 36 år. Dette bildet er sluppet av Kensington Palace i forbindelse med ITV-dokumentaren 'Diana, Our Mother: Her Life and Legacy'-dokumentaren som sendes mandag 24. juli på britisk TV. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken sendes ITV-dokumentaren «Diana, Our Mother: Her Life and Legacy»-dokumentaren på britisk TV, hvor avdøde prinsesse Dianas to sønner prins William (35) og prins Harry (32) åpner opp om sorgen, savnet og personlige opplevelser med sin nå avdøde mor. (PSST: Slik var Dianas siste måneder)

Den 31. august er det 20 år siden prinsesse Diana omkom i den mye omtalte bilulykken i Alma-tunnellen i Paris. Hun ble bare 36 år, og etterlot seg to sønner på 15 og 12 år. 

I dokumentaren forteller prins William, som nå selv er far til to barn - prins George (4) og prinsesse Charlotte (2) - at han prøver å snakke så mye som mulig om sin avdøde mor til barna, slik at de også får et forhold til henne.

- Vi snakker om Granny Diana hele tiden. Vi har bilder av henne overalt i huset. Det er vanskelig fordi Cathrine jo selvfølgelig ikke kjente henne, så hun kan på en måte ikke supplere med spesifikke detaljer. Så det jeg vanligvis gjør er, når jeg legger dem om kvelden, så snakker vi om henne og så forklarer jeg at det er - var - to bestemødre i livene deres. Det er viktig for meg at de vet hvem hun var og at hun eksisterte, sier prins William i dokumentaren, ifølge UsMagazine.

NÆRT BÅND: Dette bildet av prinsesse Diana og 15 år gamle prins William er tatt nøyaktig 10 dager før prinsesse Diana omkom i bilulykken. Foto: NTB Scanpix
NÆRT BÅND: Dette bildet av prinsesse Diana og 15 år gamle prins William er tatt nøyaktig 10 dager før prinsesse Diana omkom i bilulykken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Da jeg var fire måneder på vei med William, kastet jeg meg ned trappene

- Hun hadde vært et absolutt mareritt

Prinsesse Diana var kjent for å være leken, og glad i å tulle og tøyse med sine to sønner, og dette bekrefter også prins William i dokumentaren. Med glimt i øyet sier han:

- Hun hadde vært en grusom bestemor! Altså, hun hadde elsket dem av hele sitt hjerte, men hun hadde vært et absolutt mareritt. Hun hadde kommet og gått, og hadde for eksempel kommet inn mens man hadde badet, og ja, regelrett laget en scene - bobler og badevann overalt, og så plutselig bare gått ut av rommet igjen.

LES OGSÅ: Trevor Rees-Jones var den eneste som overlevde dødsulykken i Paris

EGEN FAMILIE: Prins William er nå 35 år og godt gift med hertuginne Kate. Sammen har de barna prinsesse Charlotte (2) og prins George (4). Dette bildet ble tatt 21. juli i år da de ankom Tyskland for et offisielt besøk. Foto: NTB Scanpix
EGEN FAMILIE: Prins William er nå 35 år og godt gift med hertuginne Kate. Sammen har de barna prinsesse Charlotte (2) og prins George (4). Dette bildet ble tatt 21. juli i år da de ankom Tyskland for et offisielt besøk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er ikke første gang at prins William åpner opp om savnet etter moren. I et stort intervju med GQ fortalte han i slutten av mai at han kunne ønske at hans mor hadde fått møte hans kone hertuginne Kate (35) og de to barna:

- Jeg kunne ønske at jeg kunne ha fått mulighet til å få hennes råd. Jeg hadde elsket om hun hadde fått muligheten til å møte Catherine og se barna vokse opp. Det gjør meg trist å tenke på at at hun aldri fikk muligheten, og at de aldri får bli kjent med henne.

«Diana, Our Mother: Her Life and Legacy» sendes på britisk TV (IVT og HBO) mandag 24. juli. HBO Nordic opplyser til KK.no at de foreløpig ikke har rettighetene til å sende dokumentaren i Norden. NRK på sin side opplyser til KK.no at de kommer til å sende dokumentaren på NRK1 den 31. august klokken 19.45 - på dagen 20 år etter Dianas død.

LES OGSÅ: - Jeg kan med hundre prosent sikkerhet si at prinsesse Diana ikke var gravid da hun døde

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer