ABBA:

Mamma Mia! ABBA slipper ny musikk

Gruppemedlem Benny Andersson har stor tro på at låtene kommer i 2020.

SENSASJONER: ABBA tok verden med storm i 1972. Foto: NTB Scanpix
SENSASJONER: ABBA tok verden med storm i 1972. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av verdens mest anerkjente og elskede popgrupper, ABBA, skal visstnok komme ut med helt ny musikk i løpet av året. Ifølge et nytt intervju med Benny Andersson, originalmedlem av gruppen som ble dannet i 1972, kan man mest sannsynlig se frem til helt nytt materiale i løpet av 2020.

Den svenske supergruppen, som splittet opp og gikk hvert til sitt i 1982, gikk først ut i 2018 med at de skulle returnere til studio for å lage ny musikk. Dette sendte fans over hele verden i ekstase. I det nye intervjuet ser man Benny Andersson som blir overøst med spørsmål om når den nye musikken kommer. (Psst... se klipp av intervjuet med Benny Andersson nederst i saken!)

«De kommer i år»

En ivrig reporter stiller blant annet spørsmålet: «Nå som vi har deg her, så vil vi passe på å spørre deg om hvor blir det av de nye ABBA-låtene dere har lovet oss i et par år nå?». Andersson svarer med å si at «de kommer!», før reporteren hopper inn og spør mer spesifikt om når.

«Det er et godt spørsmål… de kommer i år.», sier Andersson i klippet. «Jeg gjetter etter sommeren, men jeg må gjette siden jeg er ikke helt sikker. Men jeg tror det».

Reporteren nekter å ta det som et siste svar, og spør Andersson om han kan love at de nye låtene kommer ut i år.

«Man skal ikke love noe, men om jeg får bestemme selv, så kommer dem i september. Jeg får ikke bestemme det selv, dessverre. Men det er det vi sikter på!», avslutter Andersson.

«Mamma Mia!»

På grunn av den enorme suksessen ABBA har hatt, er det til og med blitt laget spillefilmer basert på musikken deres. Den første filmen kom ut i 2008 under navnet «Mamma Mia!», basert på en musikal av fra 1999 med samme navn. Med store stjerner som blant annet Amanda Seyfried, Meryl Streep, Stellan Skarsgård, Pierce Brosnan og Colin Firth på rollelisten, ble filmen veldig godt tatt imot.

Originalmedlemmene Benny Andersson og Björn Ulvaeus har faktisk småroller i den første filmen, og i 2018 kom oppfølgeren «Mamma Mia! Here We Go Again». Her er mange av de samme ansiktene med som i den første, og selveste Cher har også fått en rolle. Oppfølgeren var også en suksess, og håvet inn over 395 millioner dollar på verdensbasis, ifølge Wikipedia.

Se traileren til begge filmene her!

Den første «Mamma Mia!»-filmen, utgitt i 2008. Vis mer
Oppfølgeren «Mamma Mia! Here We Go Again», utgitt i 2018. Vis mer

Etterlengtet comeback

Etter at manageren til bandet, Görel Hanser, i 2018 fortalte i en pressemelding at bandet skulle slippe ny musikk etter 35 år, er det mange som har ventet i spenning. Rykter har svirret om mulige hologram-turneer, et helt nytt album og nye prosjekter, men det har ikke blitt noe av foreløpig.

GLANSDAGENE: ABBA er et av verdens mest kjente popband, og slo igjennom i 1972. Foto: NTB Scanpix
GLANSDAGENE: ABBA er et av verdens mest kjente popband, og slo igjennom i 1972. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Vi kjente alle fire at etter 35 år så hadde det vært gøy å gå sammen igjen og tilbake i studio. Og det gjorde vi. Og det var som at tiden har stått stille og at vi har vært borte på en kortere ferie», skrev Agnetha Fältskog (69), Benny Andersson (73), Björn Ulvaeus (74) og Anni-Frid Lyngstad (74) i en pressemelding i 2018.

«Vi har blitt eldre, men sangen er ny. Og det føles bra», avsluttet de med.

Hits, hits, hits

Folkefavorittene ABBA slo gjennom i Melodi Grand Prix med låten «Waterloo» i 1972, og har i sin karriere frem til oppløsningen i 1982 og til nå, solgt mer enn 400 millioner album på verdensbasis.

Med hits som blant annet «Dancing Queen», «Fernando», «Mamma Mia», «The Winner Takes It All» og «S.O.S», er det i spenning vi venter på ny musikk fra popgruppen.

Rykter om navnet på de nye låtene er allerede blitt publisert på flere nettsider, og skal visstnok være «I Still Have Faith In You» og «Don't Shut Me Down». De har ikke opptrådt sammen siden 1986, så nå er det bare å krysse fingrene for ny musikk i (muligens) september!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer