«Mamma Mia»-stjernen kritiserte influenser for å legge ut bilde av mammakroppen

Så angret Amanda Seyfried på den krasse meldingen.

KRASS KRITIKK: Skuespiller Amanda Seyfried uttrykte offentlig at hun ikke syntes noe om at influenser Arielle Noa Charnas la ut mammakropp-bilde på sosiale medier. Men etter FOTO: NTB Scanpix
KRASS KRITIKK: Skuespiller Amanda Seyfried uttrykte offentlig at hun ikke syntes noe om at influenser Arielle Noa Charnas la ut mammakropp-bilde på sosiale medier. Men etter FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske skuespilleren Amanda Seyfried (33) la nylig ut et skjermdump på Instragram-profilen sin, av en kommentar en venninne av henne hadde lagt igjen på influenser Arielle Noa Charnas (32) Instagram-profil.

32-åringen hadde nemlig publisert et bilde av seg selv i bikini, med teksten: «Jeg er stolt av kroppen min etter å ha født to barn». Det falt ikke i god jord hos hverken Amanda Seyfried eller venninnen hennes (som hun var valgt å gjøre anonym).

I kommentarfeltet kritiserer Amandas venninne influenseren for å være et dårlig forbilde for andre kvinner, at hun bidrar til økt kroppspress og mener at mye av grunnen til at Arielle har «den perfekte kroppen» er fordi at hun er privilegert med en økonomi som tilsier at hun har råd til de beste treningsformene, og i det hele tatt har tid til å sette av tid til trening. Hun mener at Arielle heller burde ha brukt Instagram-plattformen til å fremme et sunnere ideal.

Se dette innlegget på Instagram

Proud of my body after two kids 💚

Et innlegg delt av Arielle Noa Charnas (@ariellecharnas)

Dette sier altså Amanda Seyfried seg enig i, og mener at dersom man aksepterer at man får betalt for å utlevere selv og livsstilen sin offentlig, må man også tåle å snakke om hvordan man promoterer dette på sosiale medier.

Ble hetset for å være for tynn

Ifølge Us Magazine skal Arielle ha lagt ut en Instastory (som nå har utløpt), hvor hun forteller at hun har mottatt hets for bildet hun la ut, etter at Amanda og venninnen tok tak i dette på sosiale medier. Det meste av hetsen har gått ut på «at hun er for tynn», beskrev hun på Instastory.

Det er flere som i ettertid har kritisert Amanda Seyfried for å være for dømmende og nedlatende overfor Arielle, og «Mamma Mia»-stjernen har i ettertid tatt i bruk sosiale medier for å unnskylde seg overfor influenseren. Hun mener selv at hun ikke burde ha latt det gå på person, men heller gitt en mer generelt uttalelse av budskapet sitt.

«Til alle som føler seg mobbet eller thin-shamed (følt seg mobbet for å være for tynn, journ. anm.) etter vår diskusjon på sosiale medier: dersom du kjenner meg eller er kjent med mine holdninger og standpunkter, så skjønner du at det ikke er min karakter å bryte ned folk «for å være den de er». Vi har alle muligheten og friheten til å si og gjøre det vi selv vil. (...) Det eneste jeg ønsker å trekke tilbake er hvordan jeg startet denne debatten. Jeg ønsker desperat at jeg ikke hadde utpekt én person (for det er MANGE andre det også gjelder), men at jeg heller hadde startet en mer generell samtale. Til hun det gjelder: Jeg er veldig lei meg for de negative erfaringene du har gått gjennom på grunn av dette (...).».

Amanda Seyfried er gift med skuespiller Thomas Sadoski og sammen har de datteren Nina (2). Arielle er på sin side gift med Brandon Charnas, som jobber innen eiendomsbransjen, og de har døtrene Ruby (3) og Esme (1).

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer