PRINSESSE LEONORE: Sjarmtrollet prinsesse Leonore fyller seks år i år, og mamma prinsesse Madeleine har delt et sjarmerende foto av eldstedatteren på sosiale medier. Se bildet i saken! Video: KK Vis mer

Prinsesse Leonore

Mammas rørende bursdagsmelding til eldstedatteren

Prinsesse Madeleine delte sjarmerende foto i anledning 6-årsdagen.

Publisert

Torsdag 20. februar fylte prinsesse Leonore av Sverige seks år, og i den anledningen delte mamma prinsesse Madeleine (37) et foto av datteren tatt på en solskinnsdag.

«Gratulerer med dagen til solstrålen vår! Du får oss til å smile hver eneste dag!!», skriver trebarnsmoren til bildet av datteren.

Prinsesse Leonore ble født på Weill Cornell Medical Center i New York i 2014, ettersom foreldrene Chris O'Neill (45) og prinsesse Madeleine på dette tidspunktet bodde i storbymeteropolen.

Nå har familien - som etter hver er blitt utvidet med familiemedlemmene prins Nicolas (4) og prinsesse Adrienne (1) - forflyttet seg til Florida.

Mistet kongelig høyhet-tittel

I fjor ble det kjent at bestefar kong Carl Gustaf (73) har valgt å gjøre noen endringer innad i kongehuset med tanke på barnebarna - barna til prinsesse Madeleine og prins Carl Philip (40).

«Prins Alexander, prins Gabriel, prinsesse Leonore, prins Nicolas og prinsesse Adrienne skal ikke lengre inngå i Det Kungaliga Huset og kommer dermed ikke lenger å ha tittelen Kungaliga Högheter. De kommer til å fortsette å bære hertug- og hertuginnetittelene de er blitt tildelt H.M. Konungen», sto det i skrivet undertegnet kong Carl Gustaf.

Dette betyr at prinsesse Leonore, søsknene og søskenbarna dermed ikke trenger å representere kongefamilien under offisielle tilstelninger i fremtiden. Det er det kronprinsesse Victoria (42) og prinsesse Estelle (7) som skal ta seg av. Samt prins Oscar (3) og prins Daniel (46).

I FLORIDA: Prinsessebarna lever et skjermet liv i Florida, sammen med foreldrene Chris O'Neill og prinsesse Madeleine. Her fra en sykkeltur i 2018. FOTO: NTB scanpix
I FLORIDA: Prinsessebarna lever et skjermet liv i Florida, sammen med foreldrene Chris O'Neill og prinsesse Madeleine. Her fra en sykkeltur i 2018. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Noen timer etter at kunngjøringen ble offentliggjort i oktober, benyttet også prinsesse Madeleine sosiale medier til å kommentere farens avgjørelse, hvor hun uttrykte at hun var tilfreds med farens avgjørelse.

«Tidligere i dag gikk hoffet ut med informasjon om at Leonore, Nicolas og Adrienne ikke lenger skal tilhøre Det Kungaliga Huset. Denne endringen her har vært planlagt i lang tid. Chris og jeg synes det er bra at våre barn nå får en større mulighet til å i fremtiden kunne forme sine egne liv som privatpersoner.» skrev hun i innlegget som både er postet på Facebook og Instagram.

Men det er ingen grunn til å tro at de sjarmerende prinsessebarna kommer til å bli helt skjermet fra offentligheten - og vi kan glede oss over at medlemmene av det svenske kongehuset er glad i å dele stort og smått på sosiale medier.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer