Prinsesse Leonore

Mammas rørende bursdagsmelding til eldstedatteren

Prinsesse Madeleine delte sjarmerende foto i anledning 6-årsdagen.

PRINSESSE LEONORE: Sjarmtrollet prinsesse Leonore fyller seks år i år, og mamma prinsesse Madeleine har delt et sjarmerende foto av eldstedatteren på sosiale medier. Se bildet i saken! Video: KK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag 20. februar fylte prinsesse Leonore av Sverige seks år, og i den anledningen delte mamma prinsesse Madeleine (37) et foto av datteren tatt på en solskinnsdag.

«Gratulerer med dagen til solstrålen vår! Du får oss til å smile hver eneste dag!!», skriver trebarnsmoren til bildet av datteren.

Prinsesse Leonore ble født på Weill Cornell Medical Center i New York i 2014, ettersom foreldrene Chris O'Neill (45) og prinsesse Madeleine på dette tidspunktet bodde i storbymeteropolen.

Nå har familien - som etter hver er blitt utvidet med familiemedlemmene prins Nicolas (4) og prinsesse Adrienne (1) - forflyttet seg til Florida.

Mistet kongelig høyhet-tittel

I fjor ble det kjent at bestefar kong Carl Gustaf (73) har valgt å gjøre noen endringer innad i kongehuset med tanke på barnebarna - barna til prinsesse Madeleine og prins Carl Philip (40).

«Prins Alexander, prins Gabriel, prinsesse Leonore, prins Nicolas og prinsesse Adrienne skal ikke lengre inngå i Det Kungaliga Huset og kommer dermed ikke lenger å ha tittelen Kungaliga Högheter. De kommer til å fortsette å bære hertug- og hertuginnetittelene de er blitt tildelt H.M. Konungen», sto det i skrivet undertegnet kong Carl Gustaf.

Dette betyr at prinsesse Leonore, søsknene og søskenbarna dermed ikke trenger å representere kongefamilien under offisielle tilstelninger i fremtiden. Det er det kronprinsesse Victoria (42) og prinsesse Estelle (7) som skal ta seg av. Samt prins Oscar (3) og prins Daniel (46).

I FLORIDA: Prinsessebarna lever et skjermet liv i Florida, sammen med foreldrene Chris O'Neill og prinsesse Madeleine. Her fra en sykkeltur i 2018. FOTO: NTB scanpix
I FLORIDA: Prinsessebarna lever et skjermet liv i Florida, sammen med foreldrene Chris O'Neill og prinsesse Madeleine. Her fra en sykkeltur i 2018. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Noen timer etter at kunngjøringen ble offentliggjort i oktober, benyttet også prinsesse Madeleine sosiale medier til å kommentere farens avgjørelse, hvor hun uttrykte at hun var tilfreds med farens avgjørelse.

«Tidligere i dag gikk hoffet ut med informasjon om at Leonore, Nicolas og Adrienne ikke lenger skal tilhøre Det Kungaliga Huset. Denne endringen her har vært planlagt i lang tid. Chris og jeg synes det er bra at våre barn nå får en større mulighet til å i fremtiden kunne forme sine egne liv som privatpersoner.» skrev hun i innlegget som både er postet på Facebook og Instagram.

Men det er ingen grunn til å tro at de sjarmerende prinsessebarna kommer til å bli helt skjermet fra offentligheten - og vi kan glede oss over at medlemmene av det svenske kongehuset er glad i å dele stort og smått på sosiale medier.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer