Hertuginne Meghan

Mammashamet Meghan - nå angrer hun

Den kanadiske TV-profilen Jessi Cruickshank innrømmer at hun kastet stein i glasshus.

HERTUGINNE MEGHAN: Den kanadiske TV-personligheten Jessi Cruickshank (t.v.) angrer på at hun uttalte seg negativt om hvordan hertuginne Meghan holdt sønnen Archie i bæresele. FOTO: NTB scanpix
HERTUGINNE MEGHAN: Den kanadiske TV-personligheten Jessi Cruickshank (t.v.) angrer på at hun uttalte seg negativt om hvordan hertuginne Meghan holdt sønnen Archie i bæresele. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det har stormet rundt hertuginne Meghan (38) og prins Harry (35) etter at de i begynnelsen av januar annonserte at de ønsker å trekke seg ut av det britiske kongehuset, og veksle på å bo i Canada og Storbritannia.

Nå er hertugparet av Sussex (det ser ut til at de beholder denne tittelen, til tross for at de ikke lenger skal tituleres deres kongelige høyheter) på plass i Canada, og det kan se ut til at ettbarnsmoren Meghan allerede har funnet seg til rette.

Britiske paparazzifotografer har fotfulgt Meghan og Harry siden de to ble et par høsten 2017, og dette har dessverre ikke stoppet etter at de flyttet til andre siden av Atlanteren.

I midten av januar sendte paret en advarsel om at dersom britisk presse trykket paparazzibildene av Meghan som luftet hundene Oz og Guy i en park i Vancouver, med sønnen Archie i bæresele på magen, så kom det til å bli følger.

Disse bildene har florert på sosiale medier, der kritikken mot Meghan - nok en gang - har haglet. Det er flere som mener at hertuginnen holder sønnen feil i bæreselen og at dette kan være skadelig for sønnen Archie, som blir ett år 6. mai.

Mener mammashaming er vår måte å dytte våre egne usikkerheter over på andre mammaer

En av dem som uttalte seg negativt om Meghans måte å holde sønnen på var den kanadiske TV-personligheten Jessi Cruickshank (38).

I et innlegg på Instagram skriver hun:

«Meghan er blitt kritisert for å holde babyen slik som dette. Først kritiserte jeg henne jeg også. Jeg tenkte: «har ikke du en million nannies?! Kan ikke noen hjelpe deg med det der?» Så innså jeg at hun akkurat har trådt inn i morsrollen, dette er noe hun holder på å finne ut av på egen hånd - akkurat slik vi andre også har gjort. Jeg har selv, uvitende, holdt barna mine i bæresele på verre måter enn henne, og jeg hadde ikke hunder, sikkerhetsvakter eller paparazzifolk å håndtere samtidig. Det gikk helt fint med barna mine, akkurat slik det gikk med hennes».

Hun fortsetter med å si at mammashaming er vår måte å dytte våre egne usikkerheter over på andre mammaer, og at hun tar seg selv i å gjøre det ubevisst hele tiden.

«Det er kun når vi begynner å føle oss bedre som mammaer selv, at vi slutter å dømme andre», skriver hun videre.

Ble hetset for å stryke for mye på babymagen

Allerede under svangerskapet opplevde hertuginne Meghan å motta kritikk, og det var flere som mente at hun holdt for mye på babymagen ute i det offentlige rom - og at dette var noe hun gjorde for å rette oppmerksomheten mot seg selv.

GRAVIDLYKKE: Hertuginne Meghan viste gjennom hele svangerskapet at hun gleder seg til å bli mor, og ofte ser vi henne stryke kjærlig over babymagen. Det falt ikke i god jord hos alle. FOTO: NTB scanpix
GRAVIDLYKKE: Hertuginne Meghan viste gjennom hele svangerskapet at hun gleder seg til å bli mor, og ofte ser vi henne stryke kjærlig over babymagen. Det falt ikke i god jord hos alle. FOTO: NTB scanpix Vis mer

You Magazine-redaktør Jo Elvin gikk så langt at hun, ifølge The Sun, kalte henne «Baby bump Barbie» - som en sammenligning med Barbie-dukken som er gravid.

Til KK sa Cathrine Trulsvik, som er privat jordmor i Buskerud og driver nettstedet Jordmornaturligvis, at det derimot ikke finnes noe negativt ved at en vordende mor stryker og kjæler med babymagen - heller stikk motsatt.

- Når mor stryker over babymagen frigjøres hormonet oksitosin. Det er det samme hormonet som frigjøres ved rier og amming. Det positive med dette er tilknytningen som mor og barn får - både fra innsiden og utsiden. Mor beskytter barnet sitt utenfra, og skaper en trygg ramme for seg selv og babyen. Det blir en fin måte for mor og barn å bånde på gjennom hele svangerskapet, forklarte Trulsvik til KK i 2019.

Kongehusexiten i januar 2020 kom som et sjokk på royalister verden over, men i en tale prins Harry holdt kort tid etter annonseringen ytret han at de fremdeles ønsker å jobbe med sine hjertesaker, samtidig som at han ga uttrykk for at nok var nok.

- Da Meghan og jeg hadde giftet oss var vi spente og håpefulle, og klare til å tjene landet. Derfor er det trist at det har kommet til dette. Avgjørelsen jeg har gjort på vegne av meg selv og min kone er ikke fattet med letthet. Det var mange måneder med dialog, etter mange år med utfordringer. Jeg vet at jeg ikke alltid har gjort ting riktig, men slik det er blitt, var det egentlig ikke et annet alternativ.

TALE: Prins Harry sa i talen han holdt i midten av januar 2020 at han og kona følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate det britiske kongehuset. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

- Jeg ble født inn i dette livet, og det har vært en stor ære for meg å tjene mitt land og dronningen. Jeg mistet min mor for 23 år siden, og dere tok meg under vingene deres. Dere har passet på meg lenge nå, men media er en mektig kraft, og håpet mitt er at en dag kan vår felles støtte for hverandre være mer mektig, fordi dette er så mye større enn oss, sa en beveget prins Harry i talen, ifølge Harper's Bazaar.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer