Kristin Jess Rodin:

- Man må beholde noen ting i seg som man brenner veldig for, og si nei til ting man kanskje ikke har troen på

Kristin Jess Rodin er ny stjerne i «Neste sommer».

KRISTIN JESS RODIN: Denne våren blir skuespiller Kristin Jess Rodin å se i den populære humorserien «Neste sommer» på TVNorge. Foto: Malini Gaare Bjørnstad
KRISTIN JESS RODIN: Denne våren blir skuespiller Kristin Jess Rodin å se i den populære humorserien «Neste sommer» på TVNorge. Foto: Malini Gaare Bjørnstad Vis mer
Publisert

Husker du hun jenta som tok Teaterhøgskolen-plassen fra Alex i «Unge Lovende» på NRK eller hun som sto for diverse humorinnslag i «Sølvrekka» på TV 2? Det var stjerneskuddet Kristin Jess Rodin (29) som nå er klar for femte sesong av TVNorge-serien «Neste sommer».

I serien spiller hun sammen med Arthur Berning (30), og de portretterer paret Siggen og Egil som flytter inn i nabolaget. Impulsive Siggen har nemlig arvet farens hytte, og nå skal de to lage liv og røre i hytteområdet. Dette er en av de største rollene 29-åringen har hatt så langt i karrieren, og da vi møtte Kristin i forbindelse med TVNorges vårlansering i november, fortalte hun at det var gøy på spille jenta med den dårlige impulskontrollen.

- Hvordan bygger man seg en karriere som skuespiller i dag?

NYTT PAR: I «Neste sommer» spiller Kristin Jess Rodin og Arthur Berning det nye paret Siggen og Egil. Foto: NTB Scanpix
NYTT PAR: I «Neste sommer» spiller Kristin Jess Rodin og Arthur Berning det nye paret Siggen og Egil. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Man må være litt seig, tror jeg. Og ha litt utholdenhet, og det tror jeg at jeg har hatt. Jeg søkte mange ganger på Teaterhøgskolen, men kom ikke inn. Jeg har vært veldig heldig å få lov til å jobbe med folk som har vært veldig mye flinkere enn meg, og som har hatt mye mer jobberfaring. Det var vært inspirerende. Jeg jobber også på Det Andre Teatret, sier hun og legger til:

- I tillegg tror jeg at man må være bevisst på hva man synes er gøy, og ikke gjøre noe man tenker er helt mot sine egne verdier. Man må beholde noen ting i seg som man brenner veldig for, og si nei til ting man kanskje ikke har troen på.

- Hva er dine verdier da?

- Det er vanskelig å si de tingene uten at det blir en klisjé, men hvis man i jobben som skuespiller kan si ja til ting som bidrar til å gjøre noe bedre, så er jo det fantastisk. Å spille kvinnelige roller som synes mer, for eksempel, eller at man gjør roller som ser annerledes ut, at man kan være med å trekke i sånne tråder, det er gøy!

I fremtiden håper 29-åringen at hun skal få spille en skikkelig actionfylt rolle.

- Det hadde vært skikkelig kult å spille en hovedrolle som en overnaturlig superhelt, sier Kristin entusiastisk.

Det er ikke til å komme unna at det er mye press med tanke på både utseende og det å prestere når du er en del av underholdningsbransjen, og dette forekommer selvfølgelig også her til lands. Til KK forteller Kristin at hun synes det er deilig at hun ikke lenger er i begynnelsen av 20-årene.

- Nå er jeg jo 29 år, og det er jeg veldig glad for. Det er forskjell på å være 30 og 20. Jeg er veldig glad for at jeg ikke er 20 år, for nå er jeg litt mer sikker på hvem jeg er og hvem jeg synes det er viktig å bruke tid med, forklarer hun.

- Kan du føle at noen dømmer deg og tenker at «du er jo så pen så det var derfor du fikk den rollen»?

- Jeg har ikke kjent på det ennå, men biroller jeg har gjort har vært litt sånn «hun som får til alt hun setter seg fore og er litt kjip». Jeg vet jo at jeg passer inn i en rolle som krever en høy og ganske slank kvinne, som jo er et bilde på en som mange unge jenter ser på som et press, og det kan jo være dumt. Det er mye press i denne bransjen, og å si at det ikke er det er løgn. Men jeg tror man kjenner jo på dette presset uansett om man er i denne bransjen eller ikke.

- Hva vil du at folk skal tenke når de ser deg som skuespiller på skjermen?

- Jeg håper de ser karakteren min da. Men jeg har jo et veldig stort mål om at jeg både skal være morsom og alvorlig. Jeg er veldig fan av Hollywood-skuespiller Jennifer Lawrence, og det jeg synes er så kult med henne er at hun kan gjøre dramatiske ting, og samtidig være utrolig morsom. Det er veldig kult!

LES OGSÅ: Dette gjør sosiale medier med selvbildet vårt

- Man må være på vakt og snakke med de kvinnelige kollegene sine

I likhet med mange av oss andre lar også Kristin seg påvirke av sosiale medier, men sier til KK at hun har laget seg strategier for ikke å la det gå til hodet på henne.

- Ja, jeg lar meg påvirke av sosiale medier i likhet med veldig mange andre. Jeg tror man bevisst må fortelle seg selv at man ikke skal la seg påvirke, og kanskje slutte å følge de kontoene som får en til å føle seg mest dårlig med seg selv. For igjen, de som hevder at de ikke blir påvirket eller at man er en påvirkning på andre, de lyver. Det er så mange ting som sniker seg inn i underbevisstheten vår, som vi ikke vet nok om, så jeg tror man må aktivt velge å ikke tenke på det - at folk er så pene og tynne, har så kule klær og fete venner og er på de kuleste festene, for det er jo bare en fasade. Alle er jo megarare og har fæle ting i livet sitt, men man bare glemmer det, sier Kristin.

I kjølvannet av Weinstein-skandalen som blusset opp i høst, hvor flere titalls Hollywood-kvinner åpnet opp om sextrakasseringen de hadde vært utsatt for av film-mogulen, forteller Kristin at hun føler at hun som kvinne i skuespillerbransjen må være på vakt - og at dette også gjelder kvinner i alle bransjer.

STJERNESKUDD: Kristin Jess Rodin er en skuespiller vi garantert kommer til å se mer av i fremtiden! Foto: Malini Gaare Bjørnstad
STJERNESKUDD: Kristin Jess Rodin er en skuespiller vi garantert kommer til å se mer av i fremtiden! Foto: Malini Gaare Bjørnstad Vis mer

- Kvinner er undergrupper i mange bransjer, og det er synd. Man må være på vakt og snakke med de kvinnelige kollegene sine, og si ifra - sånn som damene i Hollywood nå har gjort. Dette er sikkert bare toppen av isfjellet, og grunnen til at Weinstein har fått lov til å holde på så lenge er jo fordi at det finnes så mange som ham som passer på ham. Sånn er det sikkert i Norge også, selv om man ikke har hørt om det ennå. Det er hundre prosent sikkert. Nå kommer jo jeg fra en annen generasjon igjen da, som er mer bevisst på disse tingene - de som er yngre er enda mer bevisst, og det er gutta også.

- Har du merket noe til det selv?

- Ja, til en viss grad. Når det for eksempel kommer til de mennene som er eldre enn meg, og som ikke helt vet hvilke vitser som er innafor hos meg, og som kanskje synes det er problematisk at jeg setter spørsmålstegn ved det. De mener kanskje ikke noe vondt med det, men de har ikke den samme bevisstheten rundt det som vi som kvinner har. Hva som går og ikke går. Sånne ting opplever man jo, og så blir det lagt på meg at jeg skal gjøre at situasjonen blir cool og at jeg ikke skal bli sur, sier hun og legger til:

- Det er så bra at det kommer en svær bølge med bevissthet rundt dette nå. Og ja vel, så blir noen menn heksejaktet på akkurat nå - men det er en liten pris å betale med tanke på hva mange av de kvinnene har gått gjennom. Ja, du kan bli sett på som en mannssjåvinist, og så er du ikke det, men det må være greit i en liten periode i denne tidsalderen vi lever i, sier Kristin engasjert.

Sesong fem av «Neste sommer» har premiere på TVNorge våren 2018.

LES OGSÅ: Overgrepsutsatte June Holm hyller #Metoo-kampanjen som bidrar til mer åpenhet. Ekspertene er enig

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer