Anmeldelse: Snøfall

- Man MÅ ikke være julefanatiker for å la seg fenge av historien om foreldreløse Selma og eventyret i Snøfall

Terningkast: 5

DEN FORELDRELØSE JENTA: Selma (spilt av Emilie Mordal) bor midlertidig hos den eldre kvinnen Ruth (spilt av Helle Haugen), sammen med hunden Casper, mens hun venter på å finne sine ekte familiemedlemmer. Lite vet hun at bestefaren hennes er selveste julenissen. FOTO: Bård Gundersen
DEN FORELDRELØSE JENTA: Selma (spilt av Emilie Mordal) bor midlertidig hos den eldre kvinnen Ruth (spilt av Helle Haugen), sammen med hunden Casper, mens hun venter på å finne sine ekte familiemedlemmer. Lite vet hun at bestefaren hennes er selveste julenissen. FOTO: Bård Gundersen Vis mer
Publisert

Man kan definitivt si at førjulstiden er like rundt hjørnet, og med den kommer små og store gleder i form av teateroppsetninger, julefilmer på kino, adventskalender, julebord og annen julehygge. En av de tingene du kan ta med familien på denne førjulssesongen er musikalforestillingen Snøfall på hovedscenen på Oslo Nye Teater.

Og ja, det stemmer at du har hørt tittelnavnet Snøfall før, for musikalen er basert på NRK-julekalenderen med samme navn som ble sendt på TV første gang i 2016. Men nå er altså 24 TV-episoder komprimert ned til to timer på teaterscenen.

Nok en gang blir vi med Selma (spilt av Emilie Mordal) i jakten på sine ekte familiemedlemmer. Da hun som liten mistet foreldrene i en ulykke, ble hun midlertidig overlatt til Ruth (spilt av Helle Haugen). Meningen var at hun bare skulle være hos Ruth i seks uker, før organisasjonen «Barnets beste» skulle sørge for at hun fikk en ny fosterfamilie.

Men nå er seks år gått, og Selma drømmer altså om å finne en onkel, tante eller besteforelder som hun kan flytte til. Hun sender derfor et brev til julenissen, og håper at han kan hjelpe henne. På magisk vis tar en brevfugl med henne på en reise ut i det ukjente, og på 1-2-3 havner hun i Snøfall - hos selveste julenissen Julius (spilt av Trond Høvik). Men han er ingen hvem som helst (åpenbart ettersom han er julenissen) - han er nemlig også Selmas bestefar!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer