Stjernekamp

- Mange får sperrer når de blir eldre, men jeg gir bare mer f!

Mia Gundersen (61) mener at det kun er en fordel å være eldste deltaker i «Stjernekamp».

STJERNEKAMP: Mia Gundersen er akutell i Stjernekamp. Foto: Ida Bergersen
STJERNEKAMP: Mia Gundersen er akutell i Stjernekamp. Foto: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

Mia Gundersen (61) har mildt sagt lang fartstid i musikkverdenen, da hun startet tidlig på 80-tallet. Hun har vært å se i en rekke TV-programmer siden, men å være deltaker i Stjernekamp blir noe nytt, mener hun.

Det er ikke første gang hun har fått forespørsel om å delta i Stjernekamp, men denne gangen takket hun ja.

- Tidligere har det ikke passet så bra, og jeg har egentlig følt at jeg ikke har vært helt klar for det. Nå var tiden inne, så det blir veldig spennende, sier hun engasjert til KK.

- Hva ser du mest frem til?

- Jeg har jo vært med på ulike konsepter, som «Farmen» og «Skal vi danse», for eksempel, men dette er jo innenfor mitt yrke. Derfor blir det annerledes. Og jeg tenker at det får gå som det går, det er med mange dyktige folk. Men jeg vil jo være med så lenge som mulig.

KONKURRANSEKLAR: Mia gleder seg til å komme i gang med Stjernekamp. Foto: Jonathan Kise, NRK
KONKURRANSEKLAR: Mia gleder seg til å komme i gang med Stjernekamp. Foto: Jonathan Kise, NRK Vis mer

Fordel med mye erfaring

Årets yngste deltaker, Mari Eriksen Bølla, er bare 18 år gammel – det er derfor et stort sprang i alder mellom Mia og henne.

- Etter så mange år i bransjen har jeg masse erfaring, blant annet med flere stilarter, så det ser jeg absolutt på som en fordel. Men operaen er jeg veldig spent på, det har jeg aldri vært borti!

I motsetning til mange andre, er ser Mia på det å bli eldre som noe veldig positivt.

- Vet du hva, dette med aldersfikseringen som finnes i vårt samfunn – det må vi bare slutte med, altså. Du lever og gjør livet til det du ønsker at det skal være. Jeg kommer ikke til å slutte med dette før jeg blir syk. Jeg har aldri følt meg så levende som jeg gjør nå! Mange får sperrer når de blir eldre, og tenker at de ikke kan gjøre ting som de pleide å gjøre før, men jeg gir bare mer f. Det er så deilig, sier hun muntert.

En god støttespiller

Da Mia ble skilt fra Marcel Leliënhof etter 13 års ekteskap, gikk hun gjennom en tøff tid. Men etter hvert begynte hun å omfavne singeltilværelsen – uten hast med å finne en ny partner. Men så kom Alexander (45) seilende på en fjøl – via datingappen Tinder, og i desember i fjor ble de to et par.

- Det skjer ting i livet mitt, ja, sier hun og ler.

- Det er jo annerledes å få kjæreste i voksen alder – du har en annen innfallsvinkel enn om du skal finne en mann du kan få barn med. Nå har vi fått muligheten til å bli kjent med hverandre på en annen måte. Det er veldig kjekt, vi har det veldig gøy sammen, smiler hun.

- Hva synes han om at du skal delta i Stjernekamp?

- Dette er helt nytt for han, men han er veldig engasjert og utrolig støttende. Det er nytt for meg med så mye engasjement, det blir jo nesten for mye, sier hun og ler godt.

- Men han er glad i musikk selv, og han har gått gjennom flere sanger sammen med meg. Han gleder seg veldig.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer