Prinsesse Märtha Louise:

- Mange mener at jeg har klikket

Märtha Louise er ikke redd for å vise sin lekne side.

BYR PÅ SEG SELV: Til tross for å være kongelig, kan prinsesse Märtha Louise vise lekne sider av seg selv. Foto: Lise Åserud / NTB
BYR PÅ SEG SELV: Til tross for å være kongelig, kan prinsesse Märtha Louise vise lekne sider av seg selv. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Prinsesse Märtha Louise (50) er godt kjent for å gå sine egne veier, enten det gjelder karriere eller kjærligheten. I 2007 startet hun den mye omtalte Engleskolen sammen med Elisabeth Noreng (53).

Senere fant hun kjærligheten med den selvutnevnte sjamanen Durek Verrett (47). Forholdet har fått enorm oppmerksomhet siden de erklærte sin kjærlighet til hverandre i mai 2019.

FIKK KRITIKK: Prinsesse Märtha Louise åpner seg om kritikkstormen som møtte henne etter åpningen av «engelskolen» i 2007. Video: Bertrands Univers / Radio Norge. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Det har ikke alltid vært lett for prinsessen å følge hjertet og ta utradisjonelle valg. I høst fylte hun 50, og til magasinet Tara forteller hun at det har blitt lettere å slippe seg løs etter hvert som hun har blitt eldre.

- Jeg får jo mye pepper, men det får jeg alltid, også når jeg prøver å oppføre meg veldig ordentlig. Jeg har landet på at det er best om jeg bare er meg selv, da har i alle fall jeg det bra. Kritikken får bare komme, sier hun til Tara.

Vil gifte seg igjen

Ifølge Märtha Louise selv er det flere som beundrer henne for at hun tør å gjøre det hun selv vil. Hun forklarer at hun har mottatt takkemeldinger hvor flere skriver at hun oppmuntrer dem til å gjøre det samme.

Prinsessen legger ikke skjul på at hun synes det er trist å leve i et samfunn som kan begrense mennesker til den grad at de ikke tør å være den de er. 50-åringen forklarer at hun kan være seriøs der det trengs, selv om hun også viser en leken side.

- Durek og jeg har sluppet et par TikTok-videoer der vi tuller masse. Da merker jeg at mange mener at jeg har klikket. At seriøsiteten min er helt på bunn. Hvorfor blir vi ansett som useriøse bare fordi vi tør å leke, fordi vi har det gøy? Men jeg bryr meg ikke, jeg er gjerne med på å bryte litt barrierer for å kunne lage et større rom for oss alle, forteller hun til magasinet.

Også i pandemien sto paret overfor utfordringer. De kunne gå seks-syv måneder uten å treffes, noe som ikke var lett. For prinsesse Märtha Louise er nemlig kjærligheten viktig. Spekulasjonene om parets fremtidsplaner har heller ikke vært få.

KJÆRESTER: Prinsessen og Durek Verrett har vært et par siden 2019. Foto: Daryl Henderson / NTB
KJÆRESTER: Prinsessen og Durek Verrett har vært et par siden 2019. Foto: Daryl Henderson / NTB Vis mer

Se og Hør har tidligere omtalt at Verrett fikk spørsmål på TikTok om når kong Harald (85) kommer til å sende ut pressemelding om at det blir bryllup. På dette svarte Verrett: «Soon this year, brother», som på norsk betyr «Snart, i løpet av dette året, bror».

I etterkant har han imidlertid uttalt i et intervju med danske BilledBladet at han ikke forstår hvorfor folk tror de skal gi hverandre sitt ja i år.

- Jeg har ikke engang fridd til henne ennå. Så jeg vet ikke hvorfor folk sier det. Det er merkelig, sa Verrett.

Selv forteller prinsessen til Tara at hun har lyst til å gifte seg igjen, men at det ikke blir noe «sjokkbryllup».

Fikk vise hvem de er

Til tross for at hun er åpen for å gi kjæresten sitt «ja», har hun ingen umiddelbare planer om å flytte til USA. Hennes tre barn kommer nemlig i første rekke. Prinsessens døtre, som i dag er 18, 17 og 13 år, har allerede rukket å utmerke seg på hver sin måte.

Maud Angelica (18) ble kåret til årets modigste kvinne av Tara etter å ha talt i bisettelsen til faren Ari Behn. I tillegg har hun gitt ut en bok.

STOLT MOR: Prinsessens tre døtre har gjort det stort på hvert sitt felt. Her er de avbildet med kronprinsfamilien og kongeparet i 2018. Foto: Heiko Junge / NTB
STOLT MOR: Prinsessens tre døtre har gjort det stort på hvert sitt felt. Her er de avbildet med kronprinsfamilien og kongeparet i 2018. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

Leah Isadora (17) er en ivrig beautyinfluenser som stakk av med pris på Vixen Awards, og har nylig blitt Team Models' nyeste tilskudd.

Yngstedatter Emma Tallulah (13) har på sin side blitt norgesmester i children-klassen i sprangridning.

Da prinsessen gjestet podkasten «Suksess med Jan Thomas» i fjor, avkreftet trebarnsmoren at hun har presset barna inn i interessene sine.

Hun spøkte imidlertid om én hobby barna har måttet prøve:

- Jeg har vel ikke pushet dem noen ting, bortsett fra at jeg har tvunget alle til å ri en periode, sa hun humoristisisk, men påpekte at de har fått lov til å slutte med hest når de har ønsket det.

- Jeg unner de tre jentene det så innmari etter alt de har gått gjennom, la hun stolt til om alt barna har fått til.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer