Maria Mena

Maria Mena fikk hjelp av kjæresten til å endre sjalusimønster

- Han ville ikke være med meg de gangene jeg badet i negativitet, sier Maria Mena til KK, som har gjort en massiv jobb for å endre tankemønster.

MARIA MENA: Den folkekjære artisten Maria Mena er på et bedre sted i livet - etter at hun tok tak i det negative tankemønsteret som preget henne. Her med samboeren Morten Kleppa. FOTO: Privat
MARIA MENA: Den folkekjære artisten Maria Mena er på et bedre sted i livet - etter at hun tok tak i det negative tankemønsteret som preget henne. Her med samboeren Morten Kleppa. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et ærlig innlegg på Instagram-tjenesten Instastory åpner den folkekjære artisten Maria Mena (36) opp om et selvransakelses-prosjekt hun i det siste har gått gjennom for å få det bedre med seg selv.

Hun skriver:

«I alle år har jeg merket at jeg har vondt for å glede meg på andres vegne når jeg selv ikke er en del av suksessen eller historien. Jeg har vært førstemann til å påpeke negativitet ved andres glede/lykke/suksess. Og jeg har følt på sjalusi over at andre tilsynelatende har det godt, og gjør det godt».

36-åringen forteller videre at dette er et mønster hun har hatt siden hun var barn, og at det trolig er nedarvet fra en av foreldrene.

FOTO: Skjermdump Instagram / gjengitt med tillatelse fra Maria Mena
FOTO: Skjermdump Instagram / gjengitt med tillatelse fra Maria Mena Vis mer

Til KK utdyper hun bakgrunnen for det sterke innlegget som mange kan kjenne seg igjen i.

- Når skjønte du at du måtte ta tak og endre mønster?

- Dette er noe jeg har gjort i mange år, og på en måte har det jo «funket» for meg. Det har vel kanskje fått meg til å føle meg bedre på en underlig måte, så det var ikke før det sluttet å fungere at jeg tok tak. Jeg merket over tid at jeg ikke følte meg bra av å snakke folk ned... selv ikke når det kun skjedde i eget hode.

FOTO: Skjermdump Instagram / gjengitt med tillatelse fra Maria Mena
FOTO: Skjermdump Instagram / gjengitt med tillatelse fra Maria Mena Vis mer

Hun ser på det som en slags «friskmelding» av eget sinn.

- At jeg nå var klar og raus nok til å kunne glede meg fullt og helt på andres vegne. Et sjumilssteg i riktig retning, sier hun ærlig.

SELVRANSAKELSE: Maria Mena har brukt lang tid på å endre tankemønster, og er i dag på et bedre sted i livet nettopp på grunn av endringene hun har gjort. FOTO: Julie Pike
SELVRANSAKELSE: Maria Mena har brukt lang tid på å endre tankemønster, og er i dag på et bedre sted i livet nettopp på grunn av endringene hun har gjort. FOTO: Julie Pike Vis mer

Fikk hjelp av samboeren

Samboeren Morten Kleppa (34), som hun i 2020 avslørte at hun hadde funnet lykken med, har vært en uvurdelig støtte og inspirasjon for artisten.

«Etter at jeg møtte Morten (som gleder seg stort på andres vegne hele tiden!) bestemte jeg meg for å endre meg! Jeg begynte å snakke annereleds til meg selv. Jeg repeterer ofte at andres lykke og suksess ikke mindregjør min egen», skriver hun videre i Instastory-innlegget.

FOTO: Skjermdump Instagram / gjengitt med tillatelse fra Maria Mena
FOTO: Skjermdump Instagram / gjengitt med tillatelse fra Maria Mena Vis mer

- På hvilken måte har Morten hjulpet deg til å endre mønster?

- Ved å være sitt positive jeg, samt sette grenser. Han ville ikke være med meg de gangene jeg badet i negativitet, supplerer hun til KK.

Dette har nå gjort at hun endelig kan glede seg stort på andres vegne, uten å selv havne i en negativ spiral.

«En stor, kjip misunnelsesklump i magen er nå så å si borte», skriver hun videre.

Vær raus med deg selv

- Hva har du å si til andre i samme situasjon, eller som har venner og familiemedlemmer som har samme mønster som du har hatt?

- Det lar seg endre! Og vær raus med deg selv! Målet her er ikke å skulle skamme seg over at man evner å være sjalu og misunnelig - tvert imot!

Maria Mena fikk hjelp av kjæresten til å endre sjalusimønster

Maria Mena påpeker at det er meget vanlige og menneskelige følelser mange kan kjenne seg igjen i og være preget av.

- Gi det større plass, for så å snu på det. Hva sier det om hvor lite raus du er med deg selv, at du ikke klarer være det med andre... og så begynner du der, forklarer hun til KK.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer