Arnold Schwarzeneggers skilsmisse

Maria Shriver brutalt ærlig om utroskapen

– Når universet slår deg ned på den måten, kan du ikke tenke på den andre.

ARNOLD SCHWARZENEGGERS SKILSMISSE: Arnold og Maria var gift i 25 år. Forholdet tok slutt da han fikk barn med hushjelpen. Her fra bryllupet i 1986. FOTO: MediaPunch/Shutterstock/NTB
ARNOLD SCHWARZENEGGERS SKILSMISSE: Arnold og Maria var gift i 25 år. Forholdet tok slutt da han fikk barn med hushjelpen. Her fra bryllupet i 1986. FOTO: MediaPunch/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Da stjerneparet Arnold Schwarzenegger og Maria Shriver søkte om skilsmisse i 2011, var det etter en skandale der den tidligere guvernøren i California innrømmet å ha vært utro med hushjelpen og fått et barn med henne. Først ti år senere var skilsmissen mellom Maria og Arnold et faktum – juridisk sett – men paret gikk hver til sitt allerede da sannheten om utroskapen ble kjent.

Arnold er et kjent ansikt for de fleste, som skuespiller og actionhelt. Han giftet seg med journalist Maria Schriver i 1986 og veien til en politisk karriere ble kanskje dermed kortere for actionhelten. Marias mor var nemlig Eunice Kennedy Shriver, og Maria er dermed niese til John F., Robert F. og Edward Kennedy.

Barn med hushjelpen

Da Los Angeles Times i 2011 avslørte at Arnold Schwarzenegger hadde fått en sønn med hushjelpen, som hadde jobbet for familien i 20 år, endte det med skilsmisse. Maria og Arnold hadde fått fire barn sammen, den yngste født bare fem dager før barnet med hushjelpen.

Schwarzenegger selv har sagt at det tok sju-åtte år før han fant ut at han var far til hushjelpens barn, da gutten begynte å ligne på ham. Skuespilleren skal siden ha kjøpt et hus til sønnen Joseph og moren, og støttet sønnen økonomisk.

Følte seg usynlig

I podkasten «Making Space with Hoda Kotb» forteller Maria Shriver om samlivet med Arnold, og at hun kunne kjenne på sinne om folk overså henne. Selv hadde hun allerede følt seg usynlig, som født inn i en av verdens mest kjente familier.

– Om du som barn står ved siden av den amerikanske presidenten, to senatorer og førstedamen, er det ingen som ser på deg. Du er bakgrunnsstøy, og dette tar du med deg videre i livet, og begynner å oppsøke situasjoner der det kan fortsette.

HOVEDPERSON: Maria Shriver forteller at hun følte seg usynlig , og ble sint på folk som ikke la merke til henne ved siden av mannen sin Arnold Schwarzenegger. FOTO: Alan Davidson /REX/NTB
HOVEDPERSON: Maria Shriver forteller at hun følte seg usynlig , og ble sint på folk som ikke la merke til henne ved siden av mannen sin Arnold Schwarzenegger. FOTO: Alan Davidson /REX/NTB Vis mer

Hun forteller at samlivet med Arnold fikk henne til å føle det på samme måte:

– Jeg ble sint på folk som kom bort til oss og ikke la merke til at jeg eksisterte, når jeg sto ved siden av Arnold.

Slått ned av universet

Hun mener lærdommen ikke ligger i at folk skal se deg, men at du skal se deg selv. Hun innrømmer at det tok henne lang tid å innse.

Hun forteller også om veien videre etter utroskapen, og samlivsbruddet etter 25 år sammen

– Jeg dro til et kloster – jeg gjorde så mange ting – og en av dem var å dra til et kloster. En lukket kloster for å være i stillhet og søke råd.

Maria forteller at hun snakket med lederen av klosteret, i en scene som hentet fra «Sound of Music».

– Hun sa: «Du kan ikke komme og bo her, men du har tillatelse til å gå ut og bli Maria. Jeg begynte og gråte og spurte «Hvem er det?».

Shriver forteller at hun for første gang ga seg selv «lov til å begynne å lære» og å være svak.

– Når universet slår deg ned på den måten, kan du ikke tenke på den andre, men på hva du selv trenger for å lære av det, sier firebarnsmoren i podkasten.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer