Marie (25) viste hvor enkelt det er å retusjere seg til ny kropp – på tre minutter

Ikke tro på alt du ser på Instagram...

HEVER STEMMEN: Moteprofilen Marie Wolla setter søkelys på retusjering og urealistiske skjønnhetsidealer på sosiale medier med oppsiktsvekkende demonstrasjon. FOTO: Instagram (@mariewolla)
HEVER STEMMEN: Moteprofilen Marie Wolla setter søkelys på retusjering og urealistiske skjønnhetsidealer på sosiale medier med oppsiktsvekkende demonstrasjon. FOTO: Instagram (@mariewolla) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mote- og skjønnhetsinfluencer Marie Wolla har de siste årene bygget opp en solid følgerskare. Hun kan blant annet skilte med nærmere 20.000 følgere på Instagram – hvor man får henge med på alt fra glamorøse eventer, til søndager på sofaen, til tidlige morninger «klokka kvart over kaffe».

Mellom – eller ofte i kombinasjon med – antrekksbilder og hudpleietips, slår 25-åringen et slag for humor og ærlighet. (Eller det å være «neppå» som vi sier der jeg kommer fra.)

Bildene under er gode eksempler på nettopp dét.

LES OGSÅ: Trenger du en selvtillitsboost? Her er 7 Instagram-kontoer du bør følge

Nå «avslører» Wolla sin egen bransje.

Det er en kjent sak at det går sport i å retusjere bilder for kjendiser som Kylie Jenner og Lindsay Lohan. (Pssst: Se syv av stjernenes verste Photoshop-tabber her). Likevel er man neppe klar over i hvor stor grad vi faktisk blir eksponert for urealistiske bilder på Instagram.

Med enkle verktøy og apper som FaceTune, er veien til et flunkende nytt utseende kortere enn noensinne – og tilgjengelig for alle. Et par minutter er alt som skal til for å smalne midje, fjerne urenheter i huden, forlenge ben, forstørre rumpe, lår og lepper...

Søndag vakte Wolla oppsikt da hun bestemte seg for å demonstrere prosessen bak å gjøre seg om til, som hun selv kaller det, «Marie Wolla 2.0».

Etter en runde i en av mange applikasjoner laget for nettopp retusjering, forvandles 25-åringens bikinikropp på tre minutter.

Se video av prosessen lenger ned i saken!

Resultatet er oppsiktsvekkende:

FØR OG ETTER: Oslo-baserte Wolla delte retusjeringsprosessen bak denne forvandlingen. Tre minutter og en gratis app var alt som skulle til. FOTO: Instagram (@mariewolla)
FØR OG ETTER: Oslo-baserte Wolla delte retusjeringsprosessen bak denne forvandlingen. Tre minutter og en gratis app var alt som skulle til. FOTO: Instagram (@mariewolla) Vis mer
Følgerne gikk fem på

Wollas demonstrasjon ble sparket i gang av at en venninne fortalte at hun ikke hadde hørt om retusjeringsappene.

– Det gikk opp for meg at hun trodde mange av kroppene hun fikk opp i feeden var ekte, og dette er bilder som påvirker selvbildet hennes negativt hver eneste dag, sier moteprofilen til KK og fortsetter:

– Derfor bestemte jeg meg for å dele det jeg vet med følgerne mine – for å vise dem hvor lett man blir lurt, samt hvor enkelt det er å retusjere seg til idealkroppen på få minutter.

Før hun delte videoen som viste prosessen bak bildemanipuleringen, la Wolla ut den redigerte versjonen av bildet og fulgte opp med å spørre hvor mange som trodde dét var hennes ekte kropp.

Flertallet av følgerne hennes svarte ja.

– Det var veldig sjokkerende for meg å se, sier Wolla.

Ettersom hun har jobbet med Instagram en god stund, blir ikke 25-åringen selv påvirket av andres utseende lenger. Hun innrømmer dog å bli påvirket av et annet aspekt:

– Instagram er en platform hvor folk legger ut glansbilder fra livet sitt, og det kan føles ut som om alle lever «perfekte» liv. Hvis disse glansbildene dukker opp i feeden når jeg ligger hjemme i sofaen, med en pose med chips og har sett på serier fire timer i strekk, kan jeg ikke unngå å føle meg litt mislykket, forteller Wolla.

Se Wollas Instagram-story i sin helhet her.


Behov for mer kunnskap

Et annet kjent fjes som tidligere har snakket ut om retusjering, er komiker Maria Stavang. I 2017 delte bergensen en video under tittelen «Vi trenger flere tiltak mot kroppspress».

Her foreslo hun blant annet at all reklame som benytter seg av retusjering skal merkes, på samme måte som røykpakker er markert som farlig.

Wolla stiller seg bak at større aktører bør merke bildene sine, og legger til at det er viktig med mer kunnskap. Jo mer man vet, jo lettere gjennomskuer man bildemanipulering – og da blir man ikke like påvirket, tror hun.

Avslutningsvis deler influenceren sitt beste råd for å mestre den tidvis vanskelige egenkjærligheten – hvordan elske seg selv? – og svaret er klinkende klart:

– Slutt å sammenlign deg selv med andre!

LES OGSÅ: Carina ble retusjert mot sin vilje – laget egen fotoserieFølg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer