Marie Adler om Netflix-serien: – Jeg gråt ganske mye

Inspirasjonskilden til den nye miniserien «Unbelievable» mener skildringen av historien hennes er løst på en utmerket måte.

TRUE CRIME-SERIE: Skuespiller Kaitlyn Dever kapret hovedrollen som voldteksofferet Marie Adler i Netflix nye «Unbelievable». FOTO: Netfix
TRUE CRIME-SERIE: Skuespiller Kaitlyn Dever kapret hovedrollen som voldteksofferet Marie Adler i Netflix nye «Unbelievable». FOTO: Netfix Vis mer
Publisert

Noen historier fra virkeligheten er så grusomme at du nesten ikke tror på dem. «Unbelievable» er blant nyhetene på Netflix, som du ikke vil gå glipp av.

Miniserien bestående av åtte episoder er basert på en sann historie, og tar utgangspunkt i den Pulitzer-vinnende artikkelen «An Unbelievable Story of Rape», skrevet av journalistene T. Christian Miller og Ken Armstrong.

En amerikansk tenåringsjente - Marie Adler (Kaitlyn Dever) - blir overfalt og voldtatt i sin egen seng av en ukjent maskert mann som har brutt seg inn i leiligheten hennes. Den unge jenta har vært kasteball i barnevernsystemet hele livet, og inn og ut av forskjellige fosterhjem.

Etter en gjennomgang av hennes tidligere historier med barnevernet, blir Marie beskyldt for å ha diktet opp voldtekten. Etterforskerne mener det hele er et rop om oppmerksomhet og at voldtekten aldri fant sted. Dette resulterer i at Marie går med på å trekke anmeldelsen, og blir siktet for falsk forklaring.

Det var ikke før et par år senere at to kvinnelige etterforskere, et helt annet sted i USA, begynte å etterforske en tilsvarende voldtektssak. En kvinne har igjen blitt voldtatt i sitt eget hjem av en maskert mann. I det beslaglagte materialet finner de også bilder og en video av Marie som viser at hun blir voldtatt. Det beviser at hun snakker sant, og jakten på den skyldige er i gang.

Se trailer nedenfor:

Glad for at hun valgte å se på serien

Som tidligere nevnt er Netflix-serien basert på en sann historie, og Marie er virkelighetens Marie Adler sitt mellomnavn og ble derfor også brukt i den opprinnelige artikkelen om henne. Ken Armstrong, som en av de to journalistene bak artikkelen, la ut en lang Twitter-post om serien etter premieren, der han blant annet skrev:

– For meg er ikke Marie en karakter. Hun er en som stolte på meg, og som delte sin historie uansett hvor smertefull den var.

Armstrong har også snakket med Marie om hennes tanker rundt serien som har blitt laget, og fått tillatelse til å dele disse tankene på Twitter.

– Hun fortalte meg at hun nettopp hadde sett serien. Det var vanskelig å se den. «Jeg gråt ganske mye», sa hun. Men hun hadde bestemt seg for at hun ville, og var glad for at hun gjorde det. Hun kalte serien for «utmerket», skriver Armstrong.

Armstrong forteller at det var spesielt en scene i serien som traff en nerve hos Marie - i første episode der tenåringsjenta blir konfrontert av politiet. Marie kjenner seg godt igjen i kampen hun kjemper, og roser Kaitlyn Dever som spiller rollen som seg selv.

– Det var liksom perfekt, sa hun.

LES OGSÅ: Når kroppen husker det hodet glemmer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer