Marie-Chantal:

Marie-Chantal (47) er fembarnsmor og gründer

Dessuten er hun litt kongelig og nær venn av Mette-Marit!

Publisert
Sist oppdatert

Marie-Chantal Miller (47) ble født i London i 1968 og er datter av den amerikanske milliardæren Robert Warren Miller (82) og ecuadorianske María Clara Pesantes Becerra (72). I 1992 forelsket seg hun seg i den ett år eldre greske eks-kronprinsen Pavlos av Hellas, prins av Danmark (Hellas har ikke lenger kongedømme), etter en blind date arrangert av den styrtrike greske finansmannen Alexander «Alecko» Papamarkou (1930 - 1998).

Tre år senere sto det meget påkostede bryllupet mellom rikmannsjenta og den greske prinsen, og ifølge Wikipedia skal herligheten ha hatt en prislapp på svimlende 1,5 millioner dollar i 1995 (som i dag utgjør 13 millioner kroner). 1400 gjester var invitert - og ryktene vil ha det til at det var flere med rojalt blod til stede i bryllupet mellom Marie-Chantal og Pavlos enn i prins Charles og Dianas bryllup i 1981.

For at bryllupet skulle finne sted måtte Marie-Chantal konvertere fra katolisismen til den gresk-ortodokse tro - og selvfølgelig var det «Karsten Giftekniv» Alecko Papamarkou som figurerte som Marie-Chantals gudfar.

1. juli 1995 sto bryllupet i London. Den blonde skjønnheten stilte i en hvit kreasjon fra den italienske stjernedesigneren Valentino Garavani, og skal ha hatt en prislapp på 225.000 dollar i 1995 (i dag utgjør dette en sum på 1, 9 millioner kroner).

FLOTT PAR: Eks-kronprinsparet Pavlos og Marie-Chantal har fem barn sammen. Her med eldstedatteren Maria-Olympia åp en tilstelning i London i 2011. Foto: NTB Scanpix
FLOTT PAR: Eks-kronprinsparet Pavlos og Marie-Chantal har fem barn sammen. Her med eldstedatteren Maria-Olympia åp en tilstelning i London i 2011. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Valentino, som er de europeiske prinsessenes favorittdesigner - også hos vår egen kronprinsesse Mette-Marit (42) - skal ha vært fra seg av lykke over det romantiske og påkostede sommerbryllupet. Se bilde av brudekjolen i bildekarusellen øverst i saken!

- Jeg har aldri tidligere vært på et så fantastisk og vakkert arrangert bryllup før. Blomstene, bordoppsettingen, teltene ... skal Valentino ha sagt etter bryllupet.

- Familien kommer alltid først

Ett år og 25 dager etter drømmebryllupet sto kom lille prinsesse Maria-Olympia (19) til verden i New York. To år senere ble prins Constantine-Alexios (17) født - og ble automatisk «arving» til den greske tronen etter sin far Pavlos (det vil si: om det noen gang blir monarki i Hellas igjen), og siden kom det tre nye prinser til verden: Achileas-Andreas (15), Odysseas-Kimon (11) og Aristide Stavros (7).

I tillegg til å være fembarnsmor er Marie-Chantal glødende opptatt av business, og har arvet sin fars forretningstalent. Hun selger luksuriøse baby- og barneklær via sitt eget klesmerke, og er ivrig tilhenger av å dokumentere forretningsliv og privatliv via sosiale medier som Instagram og bloggen MarieChantalblog.com.

FORRETNINGSKVINNE: Marie- Chantal driver sitt eget klesmerke for barn. Her er datteren Maria-Olympia og hennes venninne Marie-Astrid fotografert i forbindelse med promotering.  Foto: © Erica Berger/Corbis
FORRETNINGSKVINNE: Marie- Chantal driver sitt eget klesmerke for barn. Her er datteren Maria-Olympia og hennes venninne Marie-Astrid fotografert i forbindelse med promotering. Foto: © Erica Berger/Corbis Vis mer

I et intervju med TheHiveMag, som ble publisert i november 2014, åpnet hun opp om hvordan hun klarer å håndtere rollen som fembarnsmor med forretningskvinnetilværelsen.

- Jeg prioriterer. Familien kommer alltid først, men jeg prøver å balansere mellom jobb og familieliv. Jeg holder sosiale tilstelninger til et minimumnivå, og prøver det beste jeg kan for å skape et trygt og godt hjemmemiljø. Det er viktig å være der for dem, men også vise dem hvor viktig det er å ha god jobbmoral og sette eksempler for dette.

Beautiful day ... All together .@olympiagreece @alexiosgreece @achi_of_greece

Et bilde publisert av Marie-Chantal Of Greece (@mariechantal22)

Nylig var familien på Bahamas og Cuba hvor de nøt late soldager og yrende kulturliv, og som «en prinsesse av sin tid» har Marie-Chantal delt private feriebilder med rojalister verden over via sin Instagram-konto. På et av bildene er alle de fem barna samlet, og det er ingen tvil om at 47-åringen er stolt og lykkelig.

«Fantastisk dag. Alle samlet», skriver hun til bildet.

NÆRE VENNINNER: Marie-Chantal og kronprinsesse Mette-Marit er ikke bare rojale kolleger, men også svært nære venninner. Her slår de ihjel litt tid sammen under feiringen av dronning Margrethe av Danmarks 40 års-jubileum som regent i 2015. Foto: NTB scanpix
NÆRE VENNINNER: Marie-Chantal og kronprinsesse Mette-Marit er ikke bare rojale kolleger, men også svært nære venninner. Her slår de ihjel litt tid sammen under feiringen av dronning Margrethe av Danmarks 40 års-jubileum som regent i 2015. Foto: NTB scanpix Vis mer

Eks-prins Pavlos' far, Konstantin II var konge av Hellas fra 1964 til monarkiet ble avskaffet av den greske militærjuntaen 1. juni 1974. Pavlos mor er eks-dronning Anne-Marie (69), som er dronning Margrethe II (75) av Danmarks søster.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer