Mary (31) ble lei av alle forlovelses- og babybildene på Instagram

Da tok den single New Yorkeren grep på humoristisk vis.

LYKKELIG SINGEL: Dette ligner på et typisk forlovelsesbilde – men på Mary McCarthys populære Instagram-konto @notengaged er det ingen ring i sikte! FOTO: Instagram
LYKKELIG SINGEL: Dette ligner på et typisk forlovelsesbilde – men på Mary McCarthys populære Instagram-konto @notengaged er det ingen ring i sikte! FOTO: Instagram Vis mer
Publisert

Idet man kommer i en viss alder – gjerne fra midten av 20-årene og utover – skjer et skifte. Venner begynner å forlove seg, få barn, kjøpe hus...

Dét reflekteres naturligvis på sosiale medier; det bugner av hender med diamantringer på (som oftest fulgt av teksten «jeg sa ja!»), bryllup i Italia og ultralyd-bilder.

For tre år siden gikk Mary McCarthy (31) fra New York rett og slett litt lei.

På tross av at hun naturligvis var glad på sine venners vegne – de mange som giftet seg og fikk barn – savnet hun innhold som slo et slag for de single.

Dermed ble Instagram-kontoen @notengaged, altså «ikke forlovet» på norsk, født. Her deler McCarthy bilder av det hun kaller sin «ugifte hånd» i diverse settinger.

– Jeg laget kontoen i 2016 etter å ha kommet hjem fra en forlovelsesfest. Jeg plukket opp taco til middag på veien, og sendte vennene mine et bilde av hånden min og skrev noe à la «når du ikke er forlovet, men du har taco!», forteller New Yorkeren til KK.

LES OGSÅ: Forskning viser at single har bedre helse enn folk som lever i par

McCarthys 150 000 følgere får bli med på alt fra ferie i tropiske omgivelser til slitne søndager foran TV-en med takeaway på bordet – og alle innleggene er akkompagnert av en humoristisk anekdote.

– Jeg synes det var mangel på innhold som støtter og løfter opp de single. Kontoen har blitt en slags karakter for meg. Meningen er at den skal fungere som en lettbeint og gøyal pause fra alle livsmilepælene du scroller forbi ellers, forklarer 31-åringen og fortsetter:

– Det er min lekne måte å minne folk på at det er fantastisk å være singel. Det er langt ifra trist. Gjør hva enn du har lyst til; reis, studer, gå på restaurant alene!

Hun forteller at responsen har vært overveldende positiv, og at hun stadig får meldinger som hyller kontoen. Dét fra både menn og kvinner, på tvers av sivilstatus.

McCarthy legger til at hun har vært brudepike i venninnenes bryllup «cirka syv millioner ganger» og – på tross av den satiriske Instagram-kontoen hun nå har blitt kjent for – elsker hun å feire kjærligheten.

Så, hva skjer hvis hun selv finner den rette og blir forlovet?

– Jeg liker å fleipe med at jeg kommer til å gå helt motsatt retning og kun dele bilder av hånden med ring på... Uansett om jeg forlover meg eller ei en dag, er målet å fortsette å inspirere kvinner og menn til å være sitt beste, single jeg, avslutter McCarthy.

LES OGSÅ: Vil vi egentlig bli fridd til foran mange mennesker?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer