Anita Hegerland

– Måtte søke tilflukt hos naboen da pappa gikk amok

Hun var norsk eksportartikkel før hun var fylt 10, og har vært gift med en av verdens mest kjente musikere. Men under overflaten var det ikke alltid idyll.

FARMEN-AKTUELL BARNESTJERNE: Alt var ikke som det skulle under overflaten for barnestjerne Anita Hegerland. FOTO:NTBScanpix
FARMEN-AKTUELL BARNESTJERNE: Alt var ikke som det skulle under overflaten for barnestjerne Anita Hegerland. FOTO:NTBScanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når Farmen Kjendis har premiere i disse dager, er det med en tidligere norsk storkjendis på laget. Så berømt var hun i sin barndom at hun fortsatt er en av Norges mestselgende artister – gjennom tidene!

Oppdaget

Anita Hegerland fra Sandefjord ble oppdaget på torget i hjembyen som 7-åring, mens hun fremførte låten «I natt jag drömde». Derfra gikk det ikke langt tid før den sjarmerende jenta ble en gigantsuksess.

Og ikke bare i Norge.

Gjennom 60- og 70-tallet slo Sandefjord-jenta gjennom i Sverige, Danmark, Tyskland, Østerrike, Sveits, Holland, Belgia, Luxembourg og Bulgaria.

Anita og Michael Jackson

I 1971 var Anita Hegerland verdens mestselgende, kvinnelige barnestjerne i eksklusivt selskap med Michael Jackson.

Mens 13-årige Jackson solgte to millioner av sin solodebutsingel «Gotta be there» i USA det året, solgte Anita akkurat like mange i Tyskland i samarbeid med den 17 år eldre tyske sangeren Roy Black, og Anita skapte dermed internasjonal musikkhistorie. Duoens store hit «Schön ist es auf der Welt zu sein» skal ha solgt nesten dobbelt så mange plater som A-HAs «Take on me» og Alan Walkers største hit i Tyskland til sammen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer