Vikingane

Måtte til behandling etter å ha båret blytungt kostyme

Det var ikke bare-bare å spille inn Vikingane for skuespiller Pia Tjelta.

VIKINGANE: Pia Tjelta og Marian Saastad Ottesen spiller i NRK-serien «Vikingane», og der må de inn i kostymer som tilhører vikingtiden. Det merker de godt på kroppen. Reporter: Malini Bjørnstad. Video: Ingebjørg Iversen / KK Vis mer
Publisert

Sesong 3 - titulert sesong 0 - av humorserien Vikingane har premiere på NRK 21. februar, og denne gangen har de fått med seg skuespiller Pia Tjelta (42) til å portrettere vikingkvinnen Dragerytteren - som man jo kan trekke noen paralleller til den populære karakteren Daenerys Targaryen fra Game of Thrones.

- Hun har en drage, og et ballegrep på de fleste, vil jeg si! sier Pia til KK og ler.

Pia forteller at én av scenene ble spilt inn i en grotte på Nesodden, veldig sent på kvelden - og at det var bydde på utfordringer.

- Det syntes jeg var dritskummelt!

Men den største utfordringen var likevel det å veksle mellom å snakke på norsk og å snakke på engelsk. Vikingane sendes nemlig også på Netflix, der den heter Norsemen - og skuespillerne må derfor spille inn scenene på to forskjellige språk.

NYKOMMER: Pia Tjelta spiller vikingkvinnen Dragerytteren i den tredje sesongen av Vikingane. FOTO: NRK
NYKOMMER: Pia Tjelta spiller vikingkvinnen Dragerytteren i den tredje sesongen av Vikingane. FOTO: NRK Vis mer

Da Pia, som kun har spilt teater på engelsk tidligere, var på sett, hendte det at hun desperat skrek ut: «er det norsk, eller er det engelsk vi holder på med nå?!».

- Det verste var nok å gå fra norsk til engelsk på rappen. De andre er jo så trente i å bytte språk så kjapt, men for meg var det helt nytt. Man har ikke spesielt god tid heller, så det ble en skikkelig konsentrasjonsøvelse av de skjeldne. Jeg måtte på en måte prøve å finne en ny nyte humor gjennom det engelske språket. Kudos til de som har holdt på med dette en stund!

Ekteparet spiller begge i serien

Marian Saastad Ottesen (44) har vært med siden sesong 1 fra 2016, og er blitt relativt dreven i rollen som høvdingkona Hildur. Ektemannen Nils Jørgen «Jøgge» Kaalstad (41), som hun giftet seg med i 2018, spiller også i Vikingane. Og han har rollen som vikingen Arvid.

- Hvordan er det å spille i samme serie som mannen din, Marian? Hender det at dere tar med dere jobben hjem?

- Vi er jo gift, og vi er en bedrift. Vi har tre barn, så det er en logistikkplan som må følges. Sistemann var bare åtte uker da vi gjorde sesong 2, så ja, det er en logistikk som skal gå opp der, ja! Men vi er gift ennå, altså, sier Marian og ler.

EKTEPAR: Skuespillerne Marian Saastad Ottesen og Nils Jørgen Kaastad giftet seg i 2018, og har tre barn sammen. De spiller begge i Vikingane - og har også spilt i Lilyhammer. FOTO: NTB scanpix
EKTEPAR: Skuespillerne Marian Saastad Ottesen og Nils Jørgen Kaastad giftet seg i 2018, og har tre barn sammen. De spiller begge i Vikingane - og har også spilt i Lilyhammer. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Men hun synes også at det er fint at de jobber på samme prosjekt.

- Det er et annet type liv, når vi holder på med de greiene her, og man har en større forståelse for hva den andre holder på med. Samtidig er det også bra at jeg spiller kona til Henrik Mestad, og ikke kona til Jøgge!

DREVEN: Marian Saastad Ottesen har spilt høvdingkona Hildur siden 2016. FOTO: NRK
DREVEN: Marian Saastad Ottesen har spilt høvdingkona Hildur siden 2016. FOTO: NRK Vis mer

Sjekk Pia og Marian syntes var det mest utfordrende med kostymene sine - og hva det var som gjorde at én av dem måtte ta en skikkelig massasje etter endt innspillingsdag - i videoen øverst i saken!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer