Märtha og Durek

Mauds rørende forlovelseshyllest til mamma

- Gratulerer! Elsker dere!

MÄRTHA OG DUREK: Prinsesse Märthas eldste datter Maud Angelica Behn har uttrykt sin glede over at mamma Märtha har forlovet seg med Durek Verrett. FOTO: Astrid Waller // KK
MÄRTHA OG DUREK: Prinsesse Märthas eldste datter Maud Angelica Behn har uttrykt sin glede over at mamma Märtha har forlovet seg med Durek Verrett. FOTO: Astrid Waller // KK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter flere år som kjærester, har prinsesse Märtha Louise (50) og Durek Verrett (47) forlovet seg.

Märthas eldste datter Maud Angelica Behn (19) uttrykker stor glede, via sosiale medier, over at Durek har fridd til moren Märtha.

FOTO: Skjermdump Instagram
FOTO: Skjermdump Instagram Vis mer

Kongehuset var blant de første som annonserte den gledelige nyheten, og både kongeparet og kronprinsparet sender sine lykkeønskninger til paret.

«Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett har i dag kunngjort sin forlovelse. I den anledning har Kongeparet og Kronprinsfamilien følgende hilsener:

«Hans Majestet Kongen og Hennes Majestet Dronningen sender sine hjerteligste gratulasjoner til Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett i anledning deres forlovelse, og ønsker dem alt godt i tiden fremover».

«Kronprinsfamilien sender Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett varme gratulasjoner i anledning forlovelsen. De ønsker hele familien alt det beste for framtiden».

Også på sosiale medier deler det kommende ekteparet den gledelige nyheten:

Amerikanske sjaman Durek Verrett og den norske prinsessen har offisielt vært et par siden mai 2019.

Hun var tidligere gift med den nå avdøde forfatteren Ari Behn, som hun har døtrene Maud (19), Leah (17) og Emma (13) med.

MED KONGEFAMILIEN: Sjaman Durek Verrett med kjæresten Märtha og døtrene, samt kongeparet, utenfor Holmenkollen kapell for gudstjeneste første juledag. FOTO: Terje Bendiksby / NTB
MED KONGEFAMILIEN: Sjaman Durek Verrett med kjæresten Märtha og døtrene, samt kongeparet, utenfor Holmenkollen kapell for gudstjeneste første juledag. FOTO: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

Via en NTB-pressemelding kommenterer paret forlovelsesnyheten ytterligere:

«Det er med stor glede vi meddeler at vi, prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett, også kjent som sjaman Durek, har forlovet oss.

Kjærlighet dømmer ikke hvor man kommer fra eller hvem man er som mennesker. Kjærlighet skaper bro mellom mennesker, kulturer og religioner. Og vi er glade for å ha funnet hverandre, på tvers av kontinenter, etnisitet og sosial bakgrunn».

Durek har designet forlovelsesringen

I et stort intervju med amerikanske Vanity Fair har Durek åpnet opp om sitt brennende ønske om å gifte seg med den norske prinsessen, og allerede i 2019 spurte han kongeparet om å få lov til å gifte seg med prinsessen.

«Durek spurte kongen og dronningen om deres velsignelse over julen, før selvmordet. Han sa ja, etter å ha spurt ham om hans karriereutsikter», står det i Vanity Fair-intervjuet.

Durek fortalte også at han hadde designet forlovelsesringen, og viste den til den amerikanske journalisten.

«Jeg lovet at jeg ikke skulle avsløre hvordan den så ut, slik at hun kan bli overrasket, men den er en prinsesse verdig og en hylles til hennes land og folk», konkluderer journalist Emily Jane Fox i Vanity Fair-intervjuet.

Durek Verrett er blitt tatt godt imot i den norske kongefamilien, og spesielt av Märthas tre døtre. De har via sosiale medier erklært sin kjærlighet overfor hverandre ved flere anledninger.

Kort tid etter at forlovelsen ble kjent, delte Märtha selv nyheten via sin offisielle Instagram-konto, og kom med en varm kjærlighetserklæring til forloveden:

Ingen bryllupsdato er satt

I NTB-pressemeldingen forklarer paret at det foreløpig ikke er satt noen dato for bryllupet:

FORELSKET: Durek og Märtha har vært et par siden 2019. FOTO: Daryl Henderson / NTB
FORELSKET: Durek og Märtha har vært et par siden 2019. FOTO: Daryl Henderson / NTB Vis mer

«Ha tålmodighet med oss. Vi kommer til å meddele alt når tiden er inne, men til da vil vi fortsette å feire kjærligheten. Maud, Leah og Emma gleder seg på våre vegne og det er en spennende tid for hele familien. Vi ber likevel om forståelse for at barna i denne perioden fremover får nyte sommeren i fred og ro».

KK har vært i kontakt med prinsesse Märtha Louises manager Carina Scheele Carlsen, som ikke ønsker å kommentere utover det som kommer frem i pressemeldingen:

«Ingen flere kommentarer på nåværende tidspunkt. Som du ser i pressemeldingen er det ikke fastsatt en dato».

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer