«Sommerhytta»- Kurt og Veronica:

Med avsløring ett år etter seieren

Slik går det med de tidligere vinnerne av «Sommerhytta».

AVSLØRER: De tidligere «Sommerhytta»-vinnerne Kurt og Veronica Rasmussen kommer med flere avsløringer. Foto: Morten Eik/ Se og Hør
AVSLØRER: De tidligere «Sommerhytta»-vinnerne Kurt og Veronica Rasmussen kommer med flere avsløringer. Foto: Morten Eik/ Se og Hør Vis mer
Publisert

Gjennom seks sesonger av det populære TV 2-programmet «Sommerhytta», har vi fått følge tett med på en rekke par som har konkurrert i ti beintøffe uker om å bygge den fineste hytta.

I løpet av programmets gang har deltakerne bydd på mange rørende og minneverdige øyeblikk - men vi har også sett at det ikke bare har vært en dans på roser.

Nå er det over ett år siden den femte sesongen rullet over skjermene, og i den anledning har Se og Hør tatt en prat med de tidligere vinnerne.

- Fremdeles overveldet

I juni i fjor ble det kjent at Kurt Rasmussen (50) og datteren Veronica Johansen Rasmussen (27) kjempet seg gjennom konkurransen og stakk av med den gjeve seieren.

Overfor Se og Hør forteller de nå hva de har gjort siden sist, men deler også sine tanker om både egen og årets sesong.

I tillegg kommer de med flere avsløringer.

VANT: Far og datter Veronica Johansen Rasmussen og pappa Kurt Rassmussen vant TV 2-programmet, og er i dag lyggelige eiere av en flott hytte på Mjøsli i Stange - med utsikt over Mjøsa. Foto: Morten Eik / Se og Hør
VANT: Far og datter Veronica Johansen Rasmussen og pappa Kurt Rassmussen vant TV 2-programmet, og er i dag lyggelige eiere av en flott hytte på Mjøsli i Stange - med utsikt over Mjøsa. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

- Siden vi var på tv har Veronica fullført sin utdanning og har bachelor som barnehagelærer. Hun jobber nå fulltid som pedagogisk leder i en barnehage i Oslo, forteller Kurt.

- Mens jeg har vært med å starte opp et nytt firma innen transport og lagring, legger han til.

Etter programmet gikk far og datter tilbake til en vanlig hverdag og fortsatte som før. De legger imidlertid ikke skjul på at folk fortsatt kjenner dem igjen.

- Det er overraskende mange som kjenner oss igjen enda. Kanskje spesielt nå som vår sesong går i reprise på tv. Vi blir fremdeles overveldet av alle hyggelige tilbakemeldinger, innrømmer de.

- Fikk ikke være med

De tidligere «Sommerhytta»-vinnerne ser tilbake på sesongen som et lærerikt eventyr som har gitt dem enormt mange minner og ferdigheter - og ikke minst sin egen drømmehytte.

På spørsmål om det er noe gøy fra sesongen duoen ikke har fortalt før, avslører Veronica at planen aldri var å delta med faren sin.

- Jeg skulle egentlig melde meg på «Sommerhytta» med lillebror Vetle, men på grunn av at han var lærling som betongfagarbeider fikk han ikke være med i motsetning til pappa som ikke har yrkesfaglig erfaring innen bygging og oppussing, avslører hun til Se og Hør.

Veronica følger opp med at det ikke bare er hun og faren som eier hytta, men også flere i familien.

- En annen ting som kanskje ikke så mange vet, er at vi har fordelt eierskapet på hytta likt i familien, slik at jeg eier en tredjedel, pappa og mamma en tredjedel og lillebror en tredjedel, forteller hun, og legger til:

- Det var en selvfølge for oss, og noe vi hadde avklart i forkant av deltakelsen om vi skulle være så heldige å vinne.

- Litt vel mye klaging

Overfor Se og Hør legger ikke Veronica skjul på at hun har fulgt tett med på årets sesong, og forteller at hun er imponert over innsatsen til deltakerne.

- Jeg vil bare si at jeg elsket årets sesong! Det virket som det var veldig god stemning parene imellom. Hyggelige, flinke og fine folk! Jeg har hatt dialog med flere av deltakerne gjennom sesongen og møtt Sara i etterkant, utrolig hyggelig, sier hun.

SEIER: Kurt Rasmussen og datteren Veronica Johansen Rasmussen kjempet seg gjennom ti beinharde uker av konkurransen. Foto: TV 2
SEIER: Kurt Rasmussen og datteren Veronica Johansen Rasmussen kjempet seg gjennom ti beinharde uker av konkurransen. Foto: TV 2 Vis mer

På spørsmål om hva de synes om årets sesong, sammenlignet med sesongen deres, svarer de følgende:

- Vi synes årets par har vært utrolig positive gjennom hele sesongen, noe vi opplevde som litt annerledes i vår egen sesong. Vi synes rett og slett det var litt vel mye klaging og negativitet fra visse deltakere.

De er likevel glad for at de deltok i akkurat sesong fem, spesielt med tanke på plassering av hytta, som ligger midt mellom Hamar og Oslo.

- Det vil si at det er kort vei for hele familien. Dessuten føler vi oss veldig heldige som vant en så stor hytte, vi hadde aldri forestilt oss at den skulle være så stor! Der ble vi veldig positivt overrasket, sier de.

- Kom noen tårer

Videre mimrer Kurt og Veronica tilbake til de gode minnene, og på spørsmål om hva de husker best fra egen sesong, svarer de:

- Første dagen når vi fikk se hyttene for aller første gang! Men det vi husker absolutt best er finaleuken og selve finalen. Det var veldig spesielt og nervepirrende at det hele skulle avgjøres etter ti intense uker. Vi turte aldri å tenke at vi kom til å vinne, men håpet var utrolig stort i og med at vi hadde fått såpass eierskap til hytta.

- Hva vil dere si er deres beste og verste minne under sesongen?

- Det beste minne må nok være når Finn Schjøll ropte opp navnet vårt og vi forsto at vi faktisk hadde vunnet. Også var det utrolig hyggelig og rørende når vi fikk besøk av mamma, lillebror, kjæreste Markus og mormor også videre.

- For min del var det verste minne å ikke vinne baderomsuken, mens for Veronica var det å ikke få til spikringen i sommerlekene. Hun følte enorm skyld for at vi ikke vant den konkurransen. Det kom noen tårer etter kameraene var skrudd av.

Avslutningsvis legger de til at de anbefaler alle som vurderer å søke på «Sommerhytta» om å gripe muligheten.

- Det er virkelig verdt det, og det er et eventyr for livet. Du har uansett 25 prosent sjanse for å vinne, noe som er mer sannsynlig enn å vinne i Lotto.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer