Letter på sløret:

Meghan får slakt for sin nye podkast

Hertuginne Meghan tar bladet fra munnen i sin nye podkast. Og det er spesielt én ting som opprører henne.

PODKAST: Hertuginne Meghan er 2022 aktuell med podkast, og kommer blant annet med avslørende detaljer om da det begynte å brenne på sønnen Archies soverom. Men også et annet tema engasjerer henne sterkt. FOTO: Ben Birchall/Pool via AP/NTB
PODKAST: Hertuginne Meghan er 2022 aktuell med podkast, og kommer blant annet med avslørende detaljer om da det begynte å brenne på sønnen Archies soverom. Men også et annet tema engasjerer henne sterkt. FOTO: Ben Birchall/Pool via AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hertuginne Meghan har ikke ligget på latsiden etter at hun og Prins Harry brøt med den britiske kongefamilien, og bosatte seg i California. Prosjektene har stått i kø, både barnebok og det famøse intervjuet med Oprah Winfrey, og sist ut er podkasten Archetypes som hadde premiere i august 2022.

Podkasten er del av en eksklusiv avtale hertuginnen og Harry har inngått med Spotify, og i den timelange episoden forteller Meghan at hun ønsker å fjerne alle merkelapper som ofte beskriver kvinner på en nedsettende måte, enten det er diva, bitch eller drage.

Hun innleder med en skjellsettende episode fra da hun var 11 år, og hørte en reklame for et oppvaskmiddel. Året var 1993 og reklamen henvendte seg til kvinnen som den som tar oppvasken. Det fikk unge Meghan til å se rødt, ifølge henne selv. Snart hadde hun skrevet et brev til Hillary Clinton – og til multinasjonale Proctor and Gamble, og bedt dem om å please endre reklamen til å henvende seg til folk, istedenfor til kvinner.

Tre måneder senere klang den redigerte reklamesnutten over eteren, og 11-årige Meghan havnet på lokalnyhetene.

– Det viste meg hva kvinner kunne være, sier Meghan i podkasten.

Serena Williams gjest

Og det er nettopp erfaringene med å våge å stikke seg fram, som er opphav til selve temaet for første episode, nemlig ambisjoner.

Det er neppe noen overdrivelse på si at Meghan Markle selv har hatt ambisjoner. Etter å ha etablert seg som Hollywood-skuespiller, giftet hun seg siden med en vaskeekte prins og ble hertuginne.

Og etter at hun og Harry brøt med den britiske kongefamilien og flyttet til California, har Meghan i tillegg til podkasten og den gullkantede avtalen med Spotify, blant annet gitt ut barnebok og et oppsiktsvekkende intervju med venninnen Oprah Winfrey.

PÅ SLOTTSBALKONGEN: Meghan og Harry på balkongen med prins William og hertuginne Kate. Etter bryllupet mellom Meghan og Harry ble forholdet raskt anstrengt mellom de fire. FOTO: Tolga AKMEN / AFP/NTB
PÅ SLOTTSBALKONGEN: Meghan og Harry på balkongen med prins William og hertuginne Kate. Etter bryllupet mellom Meghan og Harry ble forholdet raskt anstrengt mellom de fire. FOTO: Tolga AKMEN / AFP/NTB Vis mer

I premiereepisoden av podkasten har Meghan med seg tennislegende og venninne Serena Williams, for å snakke om nettopp ambisjoner, noe som ifølge hertuginnen ofte brukes som et skjellsord om kvinner:

– Jeg har invitert henne for å snakke om det skitne, skitne ordet, sier Meghan og utdyper:

– Enkelte mener ambisjon er en fryktelig, fryktelig ting for kvinner å ha.

MAGI? Serena Williams et første gjest i hertuginne Meghans nye podkast, og tema er både ambisjoner, og det å være mor. FOTO: AP Photo/NTB
MAGI? Serena Williams et første gjest i hertuginne Meghans nye podkast, og tema er både ambisjoner, og det å være mor. FOTO: AP Photo/NTB Vis mer

Serena forteller i episoden om sin tidlige ambisjon, da hun som ung tennisspiller ble spurt om hvilken tennisspiller hun ønsket å ligne:

– Jeg håper at andre ønsker å være som meg, svarte Serena, som i starten av podkasten hilste hertuginnen med et: «En Let´s make Magic!».

– Kaliforniske floskler

Kritikerne er ikke enig i at podkasten lykkes i å skape nettopp magi. Tvert imot får første episode slakt i store deler av britisk presse.

The Times gir den terningkast 1 og skriver at podkasten er «en pent lydsporet parade av banaliteter, absurditeter og selvopphøyde kaliforniske floskler».

– Du føler at du har blitt låst inne i relax-avdelingen på et velvære-spa med en uvanlig selvengasjert yogainstruktør. Selv de som sympatiserer med Meghans situasjon (og jeg trodde en gang at jeg kunne være en av de personene) vil finne at en episode av Archetypes vil sette dem i en usedvanlig gretten stemning.

Daily Telegraphs anmelder mener Meghan ikke lar Serene Wiliiams komme til ordet, og kaller podkasten «kun en ny måte for Meghan å snakke om seg selv på»:

– Alle kvinner har hatt en venninne som Meghan: den som får alt til å handle om henne, og kupper hver eneste anekdote med en av sine egne – bare at hennes er mye lengre og mye verre.

Hillary Rose i The Times angrer på at hun brukte en 57 minutter og 28 sekunder på «Meghan Markles sirupsaktige California-babling»

– Podkasten er ren narsissistisk sludder og neste uke er hun «i samtale» med Mariah Carey. Skyt meg nå.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer