Meghan Markle:

Meghan Markle lot royal etikette vike: - Kvinner trenger ikke hjelp til å finne sin stemme. De har en stemme!

Hertuginne Kate og Meghan Markle deltok på sitt aller første offisielle oppdrag sammen. På agendaen sto blant annet #Metoo.

MEGHAN MARKLE: Det er ingen tvil om at stemningen mellom de kommende svigerinnene hertuginne Kate og Meghan Markle er god! Her fra paneldebatten arrangert av The Royal Foundation Forum i London i slutten av februar. Foto: NTB Scanpix
MEGHAN MARKLE: Det er ingen tvil om at stemningen mellom de kommende svigerinnene hertuginne Kate og Meghan Markle er god! Her fra paneldebatten arrangert av The Royal Foundation Forum i London i slutten av februar. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken deltok hertugparet Kate (36) og William (35) sammen med prins Harry (33) og hans forlovede Meghan Markle (36) i et panel arrangert av The Royal Foundation Forum. Dette er den aller første offisielle opptredenen prins William, hertuginne Kate, prins Harry og Meghan gjør sammen, og på agendaen sto blant annet kampen mot seksuell trakassering av kvinner.

Amerikanske Meghan Markle, som inntil forlovelsen med prins Harry var skuespiller, er kjent for å kjempe for kvinners rettigheter, og er blant annet talskvinne for FN. Hun hadde dermed ingenting imot å kommentere den mye omtalte #Metoo-kampanjen, som det siste halvåret har satt sine spor og engasjert mennesker verden over.

- Det er mange som sier at når man kjemper for jenter og kvinners rettigheter så hjelper man dem med å finne sin stemme. Det er noe jeg er fundamentalt uenig i, fordi kvinner trenger ikke hjelp til å finne sin stemme. De har en stemme. De trenger å føle at de har rett til å bruke den og folk trenger å bli oppfordret til å høre på dem, sa Meghan ifølge britiske Express.

ENGASJERT: Meghan Markle har i en årrekke kjempet for kvinners rettigheter, og er plant annet talskvinne for FN. Her under paneldebatten i London arrangert av The Royal Foundation Forum. Foto: NTB Scanpix
ENGASJERT: Meghan Markle har i en årrekke kjempet for kvinners rettigheter, og er plant annet talskvinne for FN. Her under paneldebatten i London arrangert av The Royal Foundation Forum. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Meghan Markle oppfordret publikum til å fortsette å støtte de kvinnene som omfavner #Metoo-kampanjen.

- Med tanke på den tiden vi er inne i akkurat nå, hvor vi ser alle disse bevegelsene som etableres - da tenker jeg på #Metoo og #Time’sUp - at det ikke er et bedre tidspunkt for å fortsette å kaste lys over kvinners rettigheter og fortsette å støtte dem - menn inkludert. Jeg mener, det utgjør en så enorm forskjell.

LES OGSÅ: Meghan Markle: - Vi er to mennesker som er veldig glade i hverandre og veldig forelsket

- Jeg ekstremt stolt og entusiastisk over at min kommende kone snart skal bli en del av vårt team

Det var en tydelig stolt prins Harry som satt ved siden av sin kommende kone.

- Personlig er jeg ekstremt stolt og entusiastisk over at min kommende kone, som er lidenskapelig opptatt av å bidra til positive endringer i verden, snart skal bli en del av vårt team og jobbe sammen med oss, sa prins Harry fra scenen.

STOLT: Under paneldebatten fortalte prins Harry hvor stolt han er av sin kommende kone. De to gifter seg i Windsor Castle 18. mai i år. Foto: NTB Scanpix
STOLT: Under paneldebatten fortalte prins Harry hvor stolt han er av sin kommende kone. De to gifter seg i Windsor Castle 18. mai i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Når Meghan Markle gifter seg med prins Harry 19. mai i år blir hun en naturlig del av hertugparets og prins Harrys organisasjoner og arbeid.

Det var tydelig at stemningen mellom Meghan Markle og hertuginne Kate, som venter sitt tredje barn i april, er god. De to kommende svigerinnene lo og smilte til hverandre, og de to kvinnene var tydelig engasjert i temaene som ble tatt opp.

The Royal Foundation Forums paneldebatt ble arrangert en uke etter at hertuginne Kate ble kritisert for å valgt et flaskegrønt antrekk under BAFT-utdelingen i London - der alle de andre skuespillerne gikk i sorte antrekk for å markere sin støtte til #Metoo-kampanjen og #TimesUp-kampanjen - slik de tidligere i år også har gjort ved utdelinger som Golden Globe og Grammy.

BLIR EN DEL AV TEAMET: Når Meghan Markle gifter seg med prins Harry til våren blir hun en naturlig del av teamet til hertugparet og prinsen. De jobber ofte sammen på offisielle tilstelninger og driver flere stiftelser sammen. Her er firerbanden fotografert under paneldebatten i London i februar. Foto: NTB Scanpix
BLIR EN DEL AV TEAMET: Når Meghan Markle gifter seg med prins Harry til våren blir hun en naturlig del av teamet til hertugparet og prinsen. De jobber ofte sammen på offisielle tilstelninger og driver flere stiftelser sammen. Her er firerbanden fotografert under paneldebatten i London i februar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men flere støttet også hertuginnen, og påpekte kongefamiliene har som leveregel å ikke ytre politisk budskap eller blande seg inn i politiske samfunnsdiskusjoner. Enn så lenge er altså ikke Meghan Markle fullstendig bundet av royal etikette - ettersom hun på papiret ennå ikke er gift med prins Harry - og hun følte nok derfor at hun hadde mulighet til å ytre sitt budskap under The Royal Foundation Forums paneldebatt i London den aller siste dagen i februar.

Forhåpentligvis er dette noe Meghan Markle kommer til å fortsette med også etter at hun har sagt ja til prinsen i Windsor Castle i mai.

LES OGSÅ: Gravide hertuginne Kate lot ikke kulde og tettpakket program stoppe henne under det travle Oslo-besøket!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer