Meghan og Harry

Meghan og Harry bryter tausheten

Spotify har vært i hardt vær den siste tiden. Det samme har Meghan og Harry ettersom de har et samarbeid med musikkgiganten.

SAMARBEID MED SPOTIFY: Hertuginnen og hertugen av Sussex har kommet med en uttalelse om Spotify-kontroversene. FOTO: NTB
SAMARBEID MED SPOTIFY: Hertuginnen og hertugen av Sussex har kommet med en uttalelse om Spotify-kontroversene. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det som har skapt noen av de mest opphetede debattene det siste året har omhandlet corona-vaksinen. Det florerer ulike konspirasjonsteorier om hvorfor man bør la være å ta vaksinen.

Likevel velger de fleste å ta den, og Norge har høy vaksinasjonsdekning i befolkningen. Nye tall viser at de som er vaksinerte har lavere risiko for alvorlig sykdomsforløp ved smitte, ifølge FHI.

Spotify har hatt noen tøffe dager etter å ha tillatt at feilinformasjon om covid-19-vaksinen ligge ute på deres plattform. Joe Rogan delte sine meninger om vaksinen, som han er tydelig kritisk til. Podcasten hvor han snakker om dette, ligger ute på Spotify. Som følger av at strømmegiganten lot den ligge på deres plattform, gikk det ikke lang tid før artist Neil Young valgte å trekke tilbake all sin musikk fra tjenesten. Senere har flere artister - blant annet Joni Mitchell - fulgt Youngs eksempel.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

NEIL YOUNG: Neil Young har valgt å trekke tilbake all sin musikk fra Spotify. FOTO: NTB
NEIL YOUNG: Neil Young har valgt å trekke tilbake all sin musikk fra Spotify. FOTO: NTB Vis mer

Samarbeid med Spotify

Prins Harry og Meghan Markle annonserte sitt samarbeid med den svenske musikkgiganten i desember 2020. De inngikk en avtale med den svenske streamingtjenesten verdt 25 millioner amerikanske dollar den gang, for å lage og produsere podcaster som skal bygge samhold gjennom delte erfaringer, historier og verdier, ifølge amerikanske ELLE.

Nå har ekteparet gått ut i pressen med en uttalelse om kontroversene rundt Spotify.

Ekteparet kommenterer ikke eksplisitt hendelsen med Rogans feilinformasjon, men forklarer at de hele tiden har jobbet for å spre korrekt informasjon om vaksinen og adressere feilinformasjonen som florerer globalt. De forklarer at de har vært i kontakt med Spotify angående utfordringen med spredning av feilinformasjon om vaksinen.

- Vi har uttrykket våre bekymringer til Spotify for å forsikre oss om at det vil bli gjort endringer på plattformen knyttet til informasjon om denne globale helseutfordringen. Vi er i kontakt med Spotify for å møte disse utfordringene, og vi vil være engasjert i samarbeidet fremover så lenge de gjør endringer, forklarte paret via en talsperson i deres eget selskap Archwell, ifølge ELLE.

FOTO: NTB
FOTO: NTB Vis mer

Spotify har nå kommentert saken

Strømmegiganten ønsket ikke å fjerne podcasten der feilinformasjonen ble delt grunnet ytringsfriheten. Derfor var de nødt til å komme opp med en annen løsning.

Nyhetsbyrået AFP meldte søndag at Spotify har kommet frem til en løsning på problemet og setter inn tiltak mot feilinformasjon. Så fort løsningen er på plass, vil det komme opp en faktaside med informasjon om vaksinen, ifølge en uttalelse fra Spotify-direktør Daniel Ek.

Den vil minne om varslingene blant annet Facebook, Instagram og TikTok bruker i innlegg som omhandler covid-19.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer