Meghan og Harry

Meghan og Harry hylles - og hetses - for dette

Prinsen og kona Meghan kastet glans over veteran-arrangement. Det gikk ikke upåaktet hen.

MEGHAN OG HARRY: Ekteparet prins Harry og Meghan Markle strålte side om side under Salute To Freedom-gallaen i New York i november. FOTO: NTB
MEGHAN OG HARRY: Ekteparet prins Harry og Meghan Markle strålte side om side under Salute To Freedom-gallaen i New York i november. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Prins Harry (37) og kona Meghan Markle (40) har vært åpne og ærlige på at de ikke ønsket å være en del av det britiske kongehuset, slik at de kunne fokusere på egne hjertesaker - som mental helse, kvinnesaker og fokus på barn og unge.

GALLA: Prins Harry og kona Meghan deltok på Salute to Freedom Gala på Manhattan i New York i november. FOTO: NTB
GALLA: Prins Harry og kona Meghan deltok på Salute to Freedom Gala på Manhattan i New York i november. FOTO: NTB Vis mer

For prins Harry står også arbeid med forsvaret og militæret nære, og alt dette fikk han kombinert under gallatilstelningen Salute To Freedom avholdt i New York i midten av november.

Harry og kona Meghan hadde barnefri, og strålte om kapp på arrangementet. Hun i en kledelig rød gallakjole fra den venezulanske designeren Carolina Herrera.

EN ÆRE: For prins Harry har det å gjøre ære på krigsveteraner vært en hjertesak for ham. Her med Stephen Rudinski, som mottok en av prisene under markeringen. FOTO: NTB
EN ÆRE: For prins Harry har det å gjøre ære på krigsveteraner vært en hjertesak for ham. Her med Stephen Rudinski, som mottok en av prisene under markeringen. FOTO: NTB Vis mer

Tobarnsfaren, som selv har en ti år lang karriere i det britiske militæret og har vært to runder i Afghanistan, kom i en mørk smoking med fortjenestemedaljer han har opparbeidet seg gjennom årenes løp.

Stiller spørsmålstegn ved prinseparets entré i offentligheten

I tillegg hadde begge to den ikoniske valmueblomst på antrekket, som symboliserer Remembrance day den 11. november, der man minnes de som kjempet under første verdenskrig og også hyller andre krigsveteraner.

Men ekteparets entré på rød løper i New York kvelden før kvelden, har ikke gått upåaktet hen på sosiale medier.

I kommentarfeltene til bildene som er blitt lagt ut av de store magasinene, er det flere som stiller spørsmålstegn ved hva prinseparet egentlig gjør i offentligheten - ettersom de har gitt uttrykk for at de ønsker å holde seg unna offentligheten.

Mange reagerer også på at flere medier bruker tittelen hertug og hertuginne av Sussex, men da de to offisielt forlot det britiske kongehuset våren 2020 mistet de retten til å bli titulert kongelig høyhet.

Hertug- og hertuginne-titlene har de beholdt, og kan med rette bli titulert Harry, hertug av Sussex og Meghan, hertuginne av Sussex.

FOTO: Skjermdump Instagram
FOTO: Skjermdump Instagram Vis mer

Det er flere som kommenterer Meghans kjole, og mener at hun er altfor royalt kledd, til å ha ønsket å holde seg unna kongehuset og de rojale plikter.

Begrepet «Megxit» - et kvinnefiendtlig begrep

Nettroll er ikke fremmed for Meghan og Harry, og senest dagen før veteranarrangementet i New York langet han ut mot både nettroll og pressen, som han mener har hetset kona fra dag én - og spesielt da de valgte å trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter i mars 2020.

Begrepet «Megxit», som oppsto i kjølvannet av dette, er noe han tar sterk avstand fra.

- Begrepet «Megxit» var eller er et kvinnefiendtlig begrep som ble skapt av nettroll, forsterket av korrespondenter verden over, og som vokste og vokste i pressen. Men det startet med nettroll, har prins Harry uttalt ifølge det amerikanske magasinet People.

VED HVERANDRES SIDE: Prins Harry og den amerikanske skuespilleren giftet seg 19. mai 2018, og har siden fått to barn. Nå har de løsrevet seg fra det britiske kongehuset, og bor i USA. FOTO: NTB

Han er livredd for at historien skal gjenta seg - og at kona skal oppleve det samme som hans mor prinsesse Diana gjorde i årene før hun omkom i den tragiske bilulykken i Paris i 1997.

- Jeg kjenner til dette så altfor godt selv. Jeg mistet min mor på grunn av denne egenproduserte galskapen. Selvsagt er jeg fast bestemt på å ikke miste mine barns mor på grunn av det samme, har han sagt ifølge magasinet.

LYSTIG STEMNING: Prins Harry og kona nøt en kveld uten barn. FOTO: NTB
LYSTIG STEMNING: Prins Harry og kona nøt en kveld uten barn. FOTO: NTB Vis mer

Men til tross for motgang og hets står prins Harry og kona Megan støtt ved hverandres side, og under festlighetene i New York i november så det ut til at de to - som er foreldre til Archie (2) og Lilibet (5 mnd) - hygget seg med en barnefri kveld.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer