Meghan og Harry

Meghan og Harry kritiseres for å utnytte barn i PR-strategi

- Men sønnen Archie verner de om for alt det er verdt, sier illsint Instagram-bruker.

MEGHAN OG HARRY: Ekteparet hyllet avdøde prinsesse Diana med å delta på et veldedighetsarrangement i Los Angeles på dagen 23 år etter at hun omkom i Paris. I likhet med prinsens mor, har også de hjerte for barn og unges ve og vel. FOTO: Assistance League of Los Angeles // Instagram
MEGHAN OG HARRY: Ekteparet hyllet avdøde prinsesse Diana med å delta på et veldedighetsarrangement i Los Angeles på dagen 23 år etter at hun omkom i Paris. I likhet med prinsens mor, har også de hjerte for barn og unges ve og vel. FOTO: Assistance League of Los Angeles // Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På dagen 23 år etter at prinsesse Diana døde i den fatale bilulykken i Paris, dro yngstesønnen prins Harry (35) og kona Meghan (38) på besøk til en lokal førskole i Los Angeles for å plante blomster.

Ekteparet var ikledd munnbind på grunn av covid-pandemien, og det samme var de små barna.

Som en hyllest til sin avdøde mor, plantet prins Harry blant annet Forglemmegei - som var Dianas favorittblomst. Den samme blå blomsten hadde Meghan også i brudebuketten da de giftet seg i mai 2018.

Seansen med barna er dokumentert på veldedighetsorganisasjonen Assistance League of Los Angeles' Instagram-side. Det var de som sto bak arrangementet.

På bildene ser man en tydelig engasjert prins Harry som planter blomster med barna, og også kona Meghan graver i blomsterbedet, mens barna vanner plantene.

- Dobbeltmoralsk

I kommentarfeltet til bildene som er lagt ut av paret, som tidligere i år meldte seg ut av det britiske kongehuset og flyttet til USA, er det mange som hyller dem for sin innsats - og også for å fremme bruk av munnbind.

Men det er også flere som kritiserer paret, som selv er foreldre til Archie (1), for å kjøre en dobbeltmoralsk linje når det kommer til fotografering av små barn, og hevder at de utnytter barna som en del av en PR-strategi.

«(...) Meghan og Harry har vært svært strenge når det kommer til å ikke tillate at Archies identitet skal bli brukt av andre enn dem selv. Han sees på som en ikke-offentlig person. Men likevel kan de ta bilder av andres barn og bruke det i sin PR-kampanje. Dobbeltmoralsk? Jeg håper virkelig at foreldrene har gitt sitt samtykke til dette. Disse barna har ingen anelse om hvem prinsesse Diana var, ei heller hvem Harry og Meghan er». skriver en bruker som kaller seg momofpisces.

KRITIKK: Utdrag fra kommentarfeltet der kritikken mot Harry og Meghan hagler. FOTO: Skjermdump Instagram
KRITIKK: Utdrag fra kommentarfeltet der kritikken mot Harry og Meghan hagler. FOTO: Skjermdump Instagram Vis mer

- Hvorfor var de i det hele tatt der, når ikke andre foreldre får lov til det samme?

En annen poengterer at det er spesielt at Meghan og Harry får innpass med et kamerateam hos en førskole - der foreldre under koronapandemien er blitt nektet å følge barna sine til første skoledag, på grunn av strenge restriksjoner.

«Hvorfor var de i det hele tatt der, når ikke andre foreldre får lov til det samme? Mødre og fedre fikk ikke en gang lov til å følge barna sine til skolen, men et liksom-stjernepar valser inn der som om de eier stedet. Harry, jeg skjønner at du er vant til spesialbehandling. Men dette er Amerika. Dette er amerikanske barn. De vet ingenting om din tittel eller den posisjonen du forlot. Livet som en amerikansk «commoner» er et ganske annet, enn livet som kongelig. (...) Mange foreldre ble frarøvet gleden ved å følge barna sine til første skoledag. De ble frarøvet muligheten til å trøste barna sine. Dere gjorde noe for å hylle din mor, overfor barn som ikke en gang vet hvem hun var, og dere gjorde dette mens dere brøt sikkerhetsregler. Skam dere», skriver en som kaller seg Selenaseal i kommentarfeltet til et av bildene lagt ut av veldedighetsprofilen.

Men ifølge Assistance League of Los Angeles - som i over 100 år har bistått vanskeligstilte barn - handlet ikke seansen bare om å hylle avdøde prinsesse Diana, men også å rette fokus mot klima og miljø, samt viktigheten med et sunt og variert kosthold gjennom blant annet selvdyrkede grønnsaker.

Meghan og Harry har selv ikke kommentert kritikken som er rettet mot dem.

VERNER OM SØNNEN: Ekteparet Meghan og Harry ble foreldre til sønnen Archie Harrison Mountbatten-Windsor den 6. mai 2019. Her fra et besøk i Sør-Afrika senere samme høst. I dag bor familien på tre i USA, og har frivillig meldt seg ut av den britiske kongefamilien. FOTO: NTB scanpix
VERNER OM SØNNEN: Ekteparet Meghan og Harry ble foreldre til sønnen Archie Harrison Mountbatten-Windsor den 6. mai 2019. Her fra et besøk i Sør-Afrika senere samme høst. I dag bor familien på tre i USA, og har frivillig meldt seg ut av den britiske kongefamilien. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Dette er for øvrig ikke første gang de to har deltatt på veldedighetsarrangementer under pandemien det siste halvåret. I april ble de fotografert - uten barn - da de delte ut mat, ifølge People, til trengende i Los Angeles. Paret var også da ikledd munnbesyttelse.

Meghan har sterk tilknytning til Los Angeles, der hun vokste opp, men i juli flyttet familien på tre til Santa Barbara, en halvannen times kjøretur unna L.A.

Meghan og Harry har signert avtale med Netflix

To dager etter blomsterseansen på førskolen i Los Angeles, ble det kjent at ekteparet har signert en kontrakt med strømmegiganten Netflix - der de skal stå for produksjon av TV-serier, dokumentarer, spillefilmer, samt barneprogrammer.

«Våre liv, både hver for oss og sammen som par, har gjort at vi forstår menneskets kraft; vårt mot, vår motstandsdyktighet og behovet for tilhørighet. (...) Vårt fokus kommer til å være på det å lage innhold som informerer, men som også gir håp. Som foreldre, er det også viktig for oss å lage inspirerende familieprogrammer», sier Meghan og Harry i en pressemelding, ifølge BBC.

Før Meghan ble kjæreste med den britiske prinsen, jobbet hun som skuespiller i Hollywood. Hun er kjent fra rollens om Rachel i TV-serien Suits, som også er tilgjengelig på strømmetjenesten Netflix. Det er foreløpig ukjent om Meghan skal ha en rolle foran kamera i de nye Netflix-produksjonene i fremtiden.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer