Meghan og Harry viste stolt frem sin nyfødte sønn

Bare to dager inn i livet har den lille prinsen allerede møtt pressen.

NYBAKTE FORELDRE: Her er de aller første bildene av den lille prisen. FOTO: NTB Scanpix
NYBAKTE FORELDRE: Her er de aller første bildene av den lille prisen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag 6. mai 2019 var ventetiden endelig over for hertuginne Meghan (37) og ektemannen prins Harry (34) - da kunne de nemlig ønske sin førstefødte velkommen til verden.

Via sin nyopprettede Instagram-konto @Sussexroyal ble babynyheten annonsert - kontoen satte for øvrig tidenes Instagram-rekord, ifølge Guinness World Records, da den på bare fem timer og 45 minutter hadde fått over én million følgere etter at den ble opprettet 2. april 2019.

«It's a boy!» viste et bilde som ble lagt ut til en tekst om at mor og barn hadde det bra, og at gutten veide 3,2 kilo.

Det var en stolt prins Harry som tok seg tid til å snakke med pressen utenfor hertugparets hjem Frogmore Cottage, kort tid etter at babynyheten ble kjent. Det antas derfor at Meghan, som i det lengste håpet på en hjemmefødsel, nettopp har født i kjente omgivelser på Frogmore Cottage i England.

NYBAKT FAR: Prins Harry tok seg tid til å snakke med pressen kort tid etter at babynyheten ble kjent. Han skrøt av kona og var tydelig stolt over både Meghan og sin nyfødte sønn. FOTO: NTB Scanpix
NYBAKT FAR: Prins Harry tok seg tid til å snakke med pressen kort tid etter at babynyheten ble kjent. Han skrøt av kona og var tydelig stolt over både Meghan og sin nyfødte sønn. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har ikke vært til stede under så mange fødsler før. Dette er definitivt min første fødsel. Det var fantastisk, helt utrolig, og som jeg har sagt før, jeg er utrolig stolt av kona mi. Som enhver far og forelder ville ha sagt, du vet, det er noe helt egen med ens egen baby. Denne lille krabaten er til å dø av, så jeg er helt fra meg av lykke. Hvordan kvinner får til det de får til, er utenfor fatteevne, sa den nybakte pappaen ifølge BBC News.

Viste frem den lille prisen

To dager senere var det duket for fotoshoot i St. George's Hall i Windsor Castle.Windsor Castle, og vi fikk det aller første glimtet av den lille prinsen.

– Det er magisk, det er ganske fantastisk. Og jeg har de to beste guttene i verden, så jeg er veldig lykkelig, sier hertuginne Meghan ifølge Sky News.

– Han er veldig rolig, og har bare vært en drøm, fortsetter hun.

– Alle sier at babyer forandrer utseende så mye i løpet av de første to ukene. Jeg synes han forandrer seg hver eneste dag, sier den nybakte faren.

DEN LILLE PRINSEN: Foreløpig er det ikke kjent hva den lille gutten skal hete. FOTO: NTB Scanpix
DEN LILLE PRINSEN: Foreløpig er det ikke kjent hva den lille gutten skal hete. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
ROLIG: Ifølge hertuginne Meghan er den lille prinsen veldig rolig, og har bare vært en drøm. FOTO: NTB Scanpix
ROLIG: Ifølge hertuginne Meghan er den lille prinsen veldig rolig, og har bare vært en drøm. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Helt siden gravidnyheten ble kjent i oktober 2018, har vi i KK spekulert i hva den lille prinsen (og også dersom det hadde blitt en prinsesse) kunne få som navn. Våre topp 3 guttenavn har vært: Albert, Philip og Edward - og her kan du lese hvorfor!

Bare noen timer etter at Meghan og Harry viste frem babyen til pressen for første gang, ble navnet avslørt: Archie Harrison Mountbatten-Windsor!

Har tatt regi over svangerskapet

Hertuginne Meghan og prins Harry har tatt et svært personlig og bevisst valg når det kommer til å ha regien på svangerskapet. I motsetning til hertuginne Kate og prins William har ikke Meghan og Harry ønsket å offentliggjøre fødselsdetaljene.

HVA SKAL PRINSEN HETE?: KK har spekulert lenge om hva den lille prisen skal hete. Våre topp 3 guttenavn har vært: Albert, Philip og Edward. Samme ettermiddag ble det kjent at gutten har fått navnet Archie Harrison Mountbatten-Windsor. FOTO: NTB Scanpix
HVA SKAL PRINSEN HETE?: KK har spekulert lenge om hva den lille prisen skal hete. Våre topp 3 guttenavn har vært: Albert, Philip og Edward. Samme ettermiddag ble det kjent at gutten har fått navnet Archie Harrison Mountbatten-Windsor. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

De har heller ikke ønsket å posere for pressen, slik både Kate og avdøde prinsesse Diana gjorde utenfor «den kongelige fødestuen» Lindo Wing på St Mary's Hospital i London, bare timer etter fødselene.

Meghan har ønsket å ta det tiden hun trenger, før hun viser både barnet og seg selv frem for verdenspressen - noe som jo er relativt naturlig å forstå. Og det er ikke første gang den tidligere skuespilleren og ektemannen har tenkt utenfor boksen hva gjelder royal etikette.

Det vi nå kan glede oss til, foruten navnet på den nyfødte prinsen, er når datoen for dåpen til den lille prinsen blir. Vi kan jo spekulere i om dåpen kommer til å finne sted i Det kongelige kapell i St. James' Palace - der mamma Meghan ble døpt og konfirmert kort tid før bryllupet i mai 2018.

Meghan anser seg selv som protestant, og gikk på katolsk skole da hun var yngre. Seremonien, som var over på 45 minutter, ble forrettet av Justin Welby, erkebiskop av Canterbury, som også viet hertuginne Meghan og prins Harry.

Men enn så lenge kan vi hygge oss med de nye fotografiene av de nybakte foreldrene og den lille prinsen tatt utenfor Windsor Castle - på selveste frigjøringsdagen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer