Spice Girls

Melanie Chisholm (43) led av spiseforstyrrelser

Sangerinnen innrømmer å ha sultet seg for å komme seg ned til «idealvekten» hennes.

SPISEFORSTYRRELSER: «Spice Girls»-stjernen innrømmer å ha vært plaget med spiseforstyrrelser store deler av karrieren sin.  Foto: Rex Features
SPISEFORSTYRRELSER: «Spice Girls»-stjernen innrømmer å ha vært plaget med spiseforstyrrelser store deler av karrieren sin. Foto: Rex Features Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kan ha sett ut til at alt var en dans på røde roser for «Spice Girls»-jentene under storhetstiden deres. Ikke bare ble sangene deres raskt noen av de største hitsene i verden - og mange av låtene lever videre den dag i dag - de ble også tidlig i karrieren regnet som noen av de største stilikonene i sin tid!

«Spice Girls»-jentene levde med andre ord livet de fleste av oss drømmer om; de reiste rundt, holdt konserter, fikk sponset masse lekre klær og så videre. 

Men livet med kameraene rundt seg 24 timer i døgnet er ikke «bare bare», og alt er som det ser ut bak kulissene. Vi skrev tidligere i år om sangerinnen Geri Halliwell (44) som etter flere år åpnet seg opp om bulimien. Og hun er ikke den eneste i «Spice Girls»-gjengen som har lidd av en spiseforstyrrelse. Nå forteller nemlig Melanie Chisholm (43) at hun lenge hadde et komplisert forhold til mat. 

LES OGSÅ: De første tegnene på spiseforstyrrelser 

- Å bli en mor var en stor del av det å bli frisk

Det hele startet allerede i tenårene for Chisholm, som veide under 50 kilo da hun gikk på collage og studerte scenekunst. Og den lave vekten kom ikke av seg selv. Ifølge Daily Mail skal stjernen ha trent opp til 12 timer i døgnet enkelte dager, i tillegg til at hun hadde lite kunnskap om mat og kosthold - og rampelyset gjorde det ikke noe bedre.

Men ifølge sangerinnen selv er den tiden forbi. Hun har nå et sunt forhold til kosthold og trening, og det takket være en spesiell ting:

- Å bli en mor var en stor del av det å bli frisk. Fordi da jeg var gravid måtte jeg mate både meg selv og barnet, skal Chisholm ha fortalt skriver Daily Mail. 

Tobarnsmoren avslører at hun takket være sin erfaring med spiseforstyrrelser aldri ønsker at vekt skal være et tema hjemme hos dem, og at hun faktisk nekter å snakke om dietter og slanking med barna sine.

- Jeg vil ikke at noen skal snakke om det å gå ned i vekt foran dem.

Foto: AP
Foto: AP Vis mer

- Trening handler ikke bare om det fysiske,

Men til tross for at den tidligere «Spice Girls»-stjernen unngår å snakke om vekt og dietter foran barna sine, legger hun ikke skjul på at et sunt kosthold og trening er viktig for henne - men hensikten med det er en helt annen enn hva den en gang var.

I et intervju med Top Santé tidligere denne uken skal sangerinnen ha snakket om viktigheten ved å holde seg i form, og at hun rett og slett ikke føler seg levende når hun ikke trener:

- I 2000, når jeg hadde en depresjon, manglet jeg trening i livsstilen min, men det var en av tingene jeg trengte i livet mitt for å bli frisk igjen, skal hun ha forklart. 

- Trening handler ikke bare om det fysiske, det handler om hvordan det påvirker deg mentalt.

LES OGSÅ: Rita Ora (25) : - Jeg er ikke den tynneste personen i verden, men jeg prøver heller ikke å være det

Var bekymret for å bli tjukk

Som nevnt var ikke Chrisholm den eneste «Spice Girls»-frøkna som under deres storhetstid hadde et komplisert forhold til mat. Også venninnen Geri Halliwell har gått ut i media og fortalt at hun takket være bulimi havnet i en syklus hvor hun ble komfortabel med å spise, før hun så kastet opp. 

- Jeg følte meg mye mer bevisst på meg selv og min egen kroppsvekt. Vi brukte jo alle ulike metoder for å klare oss, mestringsstrategier. For meg var det å ta kommando over min kroppsvekt.

I tidligere intervjuer har hun også fortalt at hun konstant var bekymret for å «bli tjukk». 

- Jeg var bekymret for å bli tjukk. Jeg overspiste, følte meg feitere og kastet deretter opp. Det var helt grusomt, har hun fortalt. 

Spiseforstyrrelsen skal ha vart gjennom hele Spice Girls-tiden, og i flere år etter at Geri forlot gruppa. Men, i tiden rett etter at hun lanserte sin egen solokarriere på slutten av 90-begynnelsen av 2000-tallet begynte pressen og omverdenen å legge merke til popstjernens vekt, da hun plutselig raste ned til 44 kilo og ble oppsiktsvekkende tynn.

Særlig videoen til nyinnspillingen av «It's raining men» i 2001 (se videoen her!) fikk mye omtale, da hun fremstod langt mindre enn sitt tidligere, mer formfulle jeg.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer