Christina Applegate:

- Mest sannsynligvis min siste prisutdeling som skuespiller

Slik vil MS-syke Christina Applegate sørge for at datteren har mat og tak over hodet i fremtiden.

CHRISTINA APPLEGATE: Den folkekjære skuespilleren Cristina Applegate inntok den røde løperen sammen med sin tolv år gamle datter, Sadie Grace LeNoble under Screen Actors Guild Award 2023. FOTO: NTB
CHRISTINA APPLEGATE: Den folkekjære skuespilleren Cristina Applegate inntok den røde løperen sammen med sin tolv år gamle datter, Sadie Grace LeNoble under Screen Actors Guild Award 2023. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Christina Applegate (51) tar nå et skritt tilbake som skuespiller på grunn av sykdom.

Det har gått 35 år siden hun slo gjennom som skuespiller i rollen som den frekke tenåringsjenta i «Married with Children», «Våre verste år» på norsk, men kanskje best kjent som «Bundy».

FULGTE MAMMA: Christina Applegate har de siste årene slitt med MS, noe som har ført til at hun nå legger skuespillerkarrieren på hylla. Sammen med seg på den siste prisutdelingen hadde hun med seg datteren Sadie. FOTO: NTB.
FULGTE MAMMA: Christina Applegate har de siste årene slitt med MS, noe som har ført til at hun nå legger skuespillerkarrieren på hylla. Sammen med seg på den siste prisutdelingen hadde hun med seg datteren Sadie. FOTO: NTB. Vis mer

Hånd i hånd

Likevel gjorde Applegate en uforglemmelig opptreden på Screen Actors Gulid Award (SAG Awards) 26. februar.

Da dukket hun opp med sin 12 år gamle datter, Sadie Grace LeNoble, som sitt følge. Mor og datter, begge kledd i helsvart, gikk hånd i hånd over den røde løperen.

Applegate var nominert for fremragende opptreden i sin rolle som Jen Harding i sesong tre av Netflix-serien «Dead to Me». Det skriver nettstedet popsugar.co.uk

Hun avslørte imidlertid nylig at hun nå tar et skritt tilbake fra rampelyset. I et intervju med Los Angeles Times fra 7. februar, fortalte 51-åringen at den kommende prisutdelingen mest sannsynligvis ville bli hennes siste som skuespiller, etter at hun ble diagnostisert med Multippel Sklerose (MS) i 2021.

«Akkurat nå kan jeg ikke se for meg å stå opp klokken fem om morgenen og tilbringe mellom 12 og 14 timer på et filmsett. Det har jeg ikke i meg på dette tidspunktet», sa Applegate til Los Angeles Times.

TENÅRINGSSTJERNE: Det er gått 35 år siden Married with Children først rullet over TV-skjermene. Serien ble Christina Applegates store gjennombrudd. FOTO: NTB.
TENÅRINGSSTJERNE: Det er gått 35 år siden Married with Children først rullet over TV-skjermene. Serien ble Christina Applegates store gjennombrudd. FOTO: NTB. Vis mer

Skal gjøre andre ting

Den siste nominasjonen var nummer seks i rekken i den kategorien, om det å skulle være tilstede under prisutdelingen sa hun:

«Når man drar på det spesifikke arrangementet, så er det bare dine folk - du har ingen andre enn skuespillere der. Og til tross for det ryktet skuespillere har, er alle veldig flotte.»

Hun åpnet også om hva hun tenker om fremtiden og hvordan hun skal forsørge datteren når hun nå legger skuespiller-karrieren på hyllen.

Hun planlegger blant annet å jobbe som «voiceover» for å sørge for at datteren har mat og tak over hodet.

Applegate fortalte også at hun planla å ha med seg 12 år gamle Sadie som sitt følge under prisutdelingen i håp om at hun skulle få sjansen til å møte sitt idol, Natasha Lyonne.

STJERNE: Christina Applegate fikk i november 2022 sin egen stjerne Hollywood Walk of Fame. FOTO: NTB.
STJERNE: Christina Applegate fikk i november 2022 sin egen stjerne Hollywood Walk of Fame. FOTO: NTB. Vis mer

En tøff vei

Da hun tilbake i august 2021 gikk ut på Twitter og fortalte om diagnosen sin skrev hun at det hadde vært en merkelig reise og la til:

«Men jeg har fått så mye støtte fra de jeg kjenner som også har denne sykdommen. Det har vært en tøff vei, men som vi vet, fortsetter veien. Med mindre en eller annen drittsekk står i veien.»

I november 2022 ble den erfarne skuespilleren beæret med sin egen stjerne på fortauet på Hollywood Walk of Fame. I den forbindelse holdt hun en rørende takketale der hun hyllet datteren.

«Og til slutt – den viktigste personen i livet mitt er min datter. Du er mitt alt, og takk for at du står ved min side i dette», sier hun om den 11-årige datteren, før hun legger til: «Forresten, jeg har en sykdom» til høylytt latter fra de oppmøtte, sa hun under talen.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer