Kronprinsesse Mette-Marit

- Mette-Marit gir bort kjolen

Kronprinsessen har laget kjolen med norsk Hollywood-designer.

KRONPRINSESSE METTE-MARIT: Under åpningen av Nasjonalmuseet i Oslo i juni deltok kronprinsparet og dronningen sammen med kronprinsesse Mary av Danmark. FOTO: Terje Bendiksby / NTB
KRONPRINSESSE METTE-MARIT: Under åpningen av Nasjonalmuseet i Oslo i juni deltok kronprinsparet og dronningen sammen med kronprinsesse Mary av Danmark. FOTO: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under åpningen av det nye Nasjonalmuseet i Oslo i juni 2022, ble det avholdt en rojal åpningsmiddag med kronprinsparet, dronning Sonja (84) og kronprinsesse Mary (50) av Danmark.

Kronprinsesse Mette-Marit (48) stilte i en fotsid, rosa kjole i vevd materiale, med spesialdesignede broderinger på armer og kjolekant.

Ifølge Kongehuset er kjolen et samarbeid mellom kronprinsessen og den norske klesdesigneren Peter Dundas (53). Han har tidligere vært sjefdesigner for luksusmerket Emilio Pucci - som vi har sett kronprinsessen i ved flere anledninger.

Han har også kledd opp superstjerner som Beyoncé (40), Kim Kardashian (41), Lady Gaga (36) og prinsesse Beatrice (33).

FOTO: Skjermdump @detnorskekongehus / Instagram
FOTO: Skjermdump @detnorskekongehus / Instagram Vis mer

Skaffet seg hjemmevev på Skaugum

Det er også et samarbeid med kronprinsessen og Aurora Verksted i Bærum, som er et sosialt entreprenørskap for mennesker med funksjonsvariasjoner.

Kronprinsessen har tidligere åpnet opp om sin fascinasjon for veverfaget, og har selv gått på vevekurs. Allerede i 2014 besøkte kronprinsessen Balder Tekstil på Frogner, der hun fikk prøve seg med veven.

Den gangen fortalte hun VG at hun nå vurderte å skaffe seg en vev, som hun kunne ha på Skaugum - og i slutten av mars 2020 avslørte Mette-Marit at hun har gått til anskaffelse av nettopp en lånt vev på Skaugum.

HJEMMEVEV: Kronprinsesse Mette-Marit fikk under korona-pandemien låne en vev som hun kunne leke seg med på Skaugum. FOTO: Skjermdump / @crownprincessmm
HJEMMEVEV: Kronprinsesse Mette-Marit fikk under korona-pandemien låne en vev som hun kunne leke seg med på Skaugum. FOTO: Skjermdump / @crownprincessmm Vis mer

I et bildedryss fra den første korona-uken, viste kronprinsessen at hun har benyttet «den spesielle tiden» på å veve, isbade og lese bøker.

«God fredag. Her kommer noen bilder herfra i denne spesielle tiden. Hos oss er det hjemmekontor ,telefonmøter, lekser, turgåing, bading og rutiner som holder moralen oppe. Haakon, barna og jeg sender mange gode tanker til alle som på hver sine hvis holder hjulene i gang om dagen. En ekstra hilsen til dere som føler dere mer ensomme nå. Og til alle som har blitt syke: Måtte dagene bli lettere snart. Min måte å finne ro ser du hvis du blar videre. Sender @askerhusflidslag og Heidi en stor takk for lånet av hjemmevev!».

Middag med kulturfiffen

Den spesialdesignede kjolen gir kronprinsessen nå bort til nettopp Nasjonalmuseet, hvor den skal stå utstilt slik at besøkende kan ta den vakre kjolen i nærmere skue.

Peter Dundas var for øvrig en selvskreven gjest under åpningsmiddagen av Nasjonalmuseet 10. juni 2022.

Der var blant andre kronprinsesse Mary, statsminister Jonas Gahr Støre (61), finansmilliardæren John Fredriksens datter Cecilie Fredriksen (38), Peter Dundas og forfatterekteparet Ida Jackson (35) og Jan Grue (41) også til stede.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer