Mette-Marit

Mette-Marit løy og skyldte på datteren

Kronprinsessen har fremdeles skyldfølelse for hendelsen.

METTE-MARIT: Kronprinsesse Mette-Marit og datteren prinsesse Ingrid Alexandra har et svært nært forhold. Her under 17. mai-feiringen utenfor Skaugum i Asker i 2020. FOTO: Lise Åserud / NTB
METTE-MARIT: Kronprinsesse Mette-Marit og datteren prinsesse Ingrid Alexandra har et svært nært forhold. Her under 17. mai-feiringen utenfor Skaugum i Asker i 2020. FOTO: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mette-Marit, vår sporty og friluftsglade kronprinsesse, stilte nylig opp hos Else Kåss (40) i podkast-serien The Kåss Furuseths, og snakket blant annet ut om skiulykken som skjedde like før jul.

Ulykken skjedde i skibakken i Uvdal, og kronprinsessen brakk halebenet ved heisen i skianlegget. Kronprinsfamilien har hytte i hyttegrenda Fjellsnaret i Uvdal.

Til Else erkjenner kronprinsessen at hun ble veldig flau av hendelsen - så flau at hun faktisk skyldte på sin 17 år gamle datter prinsesse Ingrid Alexandra for ulykken.

- Det var altså så flaut, og det var ikke fordi jeg er kronprinsesse. Apropos morsdagen, så gjorde jeg noe som ... det gjorde så utrolig vondt, så jeg skyldte litt på Ingrid. Jeg trengte noen å skylde på.

DÅRLIG SAMVITTIGHET: Mette-Marit har fremdeles skyldfølelse for å ha lagt skylden på datteren Ingrid Alexandra for skiulykken. Dette bildet av mor og datter ble tatt under kongeparets 25-årsjubileum i 2016. FOTO: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
DÅRLIG SAMVITTIGHET: Mette-Marit har fremdeles skyldfølelse for å ha lagt skylden på datteren Ingrid Alexandra for skiulykken. Dette bildet av mor og datter ble tatt under kongeparets 25-årsjubileum i 2016. FOTO: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Vis mer

Kronprinsessen småler, og det er tydelig at hun er flau over hendelsen og sin egen oppførsel.

- Det er jo noe av det mest grusomme man kan gjøre. «How to be a bad mother!», liksom. Jeg kommer ikke over det ennå. Jeg sa at det var Ingrid sin feil, fordi hun hadde hektet seg i min ski. Men det var jo ikke sant, sier trebarnsmoren og ler av sin egen dumskap.

Skammer seg over å være syk

I podkast-episoden, som ble spilt inn på morsdagen, valentinesdagen og fastelaven, forteller også kronprinsessen om skammen over å ha fått en sykdomsdiagnose.

ELSKER Å GÅ PÅ SKI: For kronprinsessen har lungesykdommen satt en stopper for noe av det hun liker aller best - å gå fort og langt på ski. Dette bildet ble tatt i 2010. FOTO: Lise Åserud / NTB
ELSKER Å GÅ PÅ SKI: For kronprinsessen har lungesykdommen satt en stopper for noe av det hun liker aller best - å gå fort og langt på ski. Dette bildet ble tatt i 2010. FOTO: Lise Åserud / NTB Vis mer

Høsten 2018 ble det kjent at hun var blitt diagnostisert med kronisk lungefibrose.

- Jeg tror jeg skammer meg litt over å være syk. Eller, det vet jeg at jeg skammer meg over. Jeg har vært syk i mange år, men etter at jeg fikk den diagnosen ... det er noe veldig sårt med det å ikke kunne være den alle forventer at jeg skal være. Ikke ha den arbeidskapasiteten som jeg hadde før.

For den friluftsglade 47-åringen, som er medlem av en familie som har lange tradisjoner for å være både i skisporet, i bakken og generelt er glade i å være i aktivitet, er det ekstra sårt at hun ikke lenger er i like god form og har like god helsemessig kapasitet som før.

SPORTY GJENG: Kronprinsfamilien i sitt rette element på Beitostølen i 2013. FOTO: Lise Åserud / NTB
SPORTY GJENG: Kronprinsfamilien i sitt rette element på Beitostølen i 2013. FOTO: Lise Åserud / NTB Vis mer

- For meg er noe av det verste at jeg ikke kan gå på ski på samme måte som før. Jeg var så innmari sterk. Jeg kunne gå på ski med begge ungene i pulk, og jeg var en skikkelig friluftsdame, sier hun engasjert, og legger til:

- Jeg elsket så intenst å få til ting, og det var en stor del av meg selv. Den sterke dama som elsket å være ute i naturen. Nå kan jeg ikke gjøre det på samme måte lenger, og er den som holder folk tilbake i løypa. Den folk må gå sakte for.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer