Eurovision 2020 avlyst

MGP-Ulrikke: - Dette handler om noe viktigere enn en musikkonkurranse

MGP-vinner Ulrikke Brandstorp er lei seg over å ikke kunne representere Norge i Eurovision - men har full forståelse for det valget de har tatt.

AVLYST: I år var det 24 år gamle Ulrikke Brandstorp som trakk det lengste strået i årets MGP-finale - etter et hysteri av stemmeproblemer. Nå er Eurovision avlyst på grunn av koronaviruset. FOTO: NTB Scanpix
AVLYST: I år var det 24 år gamle Ulrikke Brandstorp som trakk det lengste strået i årets MGP-finale - etter et hysteri av stemmeproblemer. Nå er Eurovision avlyst på grunn av koronaviruset. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag meldte EBU at Eurovision Song Contest, som skulle finne sted i Rotterdam, Nederland i mai nå er avlyst.

- Det er med stor sorg at vi må avlyse konkurransen. På grunn av usikkerheten som følge av spredningen av covid-19 rundt om i Europa, og restriksjonene fra myndigheter i deltakerlandene og nederlandske myndigheter, har vi tatt den vanskelige avgjørelsen om at det er umulig å avholde arrangementet som planlagt, heter det i en uttalelse fra Den europeiske kringkastingsunion (EBU), skriver EBU på Twitter.

Som representant for Norge var det Ulrikke Brandstorp (24) og låten «Attention» som egentlig skulle til Rotterdam og Eurovision. På Instagram skriver artisten følgende om nyheten:

«Vi har gledet oss helt ekstremt mye til å kunne representere Norge i Rotterdam, men akkurat nå handler det om viktigere ting enn en musikkonkurranse, det står om liv og helse. Jeg har full forståelse for at arrangørene har kommet frem til denne avgjørelsen, slik at fokuset nå er på å stoppe coronaviruset verden rundt. Jeg er naturligvis også lei meg, men nå må jeg sette meg ned sammen med NRK og finne ut om mer av hva dette betyr».

En skandale

Årets Melodi Grand Prix-finale gikk av stabelen i Oslo den 15. februar i år. Forventningene til årets store høydepunkt var skyhøye. Sceneshowet skulle bli spektakulært, publikum var i toppform og glamouren på plass. Blant finalistene var kjente og kjære navn som Tone Damli, Raylee Charlotte «Lotta» Kristiansen, Rein Alexander og Ulrikke Brandstorp - for å nevne noen.

LES OGSÅ: Greta Thunbergs mor var med i Eurovision

Men det skulle derimot vise seg at det ikke var dette denne kvelden ville bli husket for. Det var noe helt annet - nemlig NRKs tekniske problemer som ødela kvelden for mange stemmelystne.

Det hele endte med ramaskrik av sinte seere på sosiale medier, og årets sangkonkurranse blir fortsatt omtalt som «tidenes skandale».

Det var likevel Ulrikke som stakk av med den gjeve seieren. Til KK forteller hun at hele dette hysteriet føltes helt surrealistisk. Som deltaker i konkurransen fikk hun ikke med seg stemmeproblemene før etter at hun hadde vunnet.

- Jeg husker bare at jeg sto å scenen, sang siste strofe på låta mi - helt i hundre og overlykkelig over å ha oppnådd noe av det største jeg kunne drømt om. Så snudde jeg meg, lyset skrudde seg av og det første som møtte meg var et hav av pressefolk. Jeg så ingen jeg kjente. Så fikk jeg spørsmålet «hvordan føles det å vinne en konkurranse som så mange mener er ufortjent?».

Ulrikke fikk sjokk, skjønte ingenting og svarte på spørsmålene fra pressen på måfå.

- Jeg kastet meg i armene til manageren min, Kristoffer, og fortalte at jeg ikke ante hva jeg hadde svart på spørsmålene.

Vis mer Vis mer

- Jeg lærte noe av dette

Timene og dagene etter denne hendelsen var både krevende og hektiske for Ulrikke og teamet hennes. Inne hos NRK ble hun nærmest leid ned i kjelleren med masse folk rundt seg for å unngå pressefolk. Det var mange meninger, mye frustrasjon og alle ville ha et ord med den unge MGP-vinneren.

- Det var faktisk «rockestjerne»-tilstander i noen dager der. Jeg kunne ikke gå alene - kjemperart å være med på. På tre døgn sov jeg og manageren min omtrent åtte timer til sammen. Vi merket at det begynte å bli krevende. En sånn motgang hadde jeg aldri opplevd før, sier hun og fortsetter:

- Samtidig lærte jeg mye viktig etter dette, og mye om meg selv. Jeg ble i alle fall enda mer bevisst på å snu alt negativt til noe positivt - MGP har jo aldri vært så mye omtalt eller så populært før?!

- I denne situasjonen måtte jeg bare ta på meg regnfrakken, gå ut i regnet og stå i det. En storm som dette går over, tenkte jeg, og jeg var og er dritstolt over meg selv og alt jeg har jobbet så hardt for, sier hun og knyter neven høyt for å poengtere det hun sier.

24-åringen uttrykker også en stolthet over sin egen generasjon. Spesielt etter denne hendelsen merket hun seg hvor hyggelige og støttende den yngste fanskaren hennes er. Jenter helt ned i 16-årsalderen sendte henne private meldinger og fortalte at hun aldri måtte gi opp - at denne seieren var 100 prosent fortjent.

- Jeg skal ikke dra alle under en kam, men de verste kommentarene var fra mennesker på 50+, og særlig menn, sier hun.

LES OGSÅ: Grand Prix-øyeblikkene vi aldri glemmer!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer