Eurovision 2020 avlyst

MGP-Ulrikke: - Dette handler om noe viktigere enn en musikkonkurranse

MGP-vinner Ulrikke Brandstorp er lei seg over å ikke kunne representere Norge i Eurovision - men har full forståelse for det valget de har tatt.

AVLYST: I år var det 24 år gamle Ulrikke Brandstorp som trakk det lengste strået i årets MGP-finale - etter et hysteri av stemmeproblemer. Nå er Eurovision avlyst på grunn av koronaviruset. FOTO: NTB Scanpix
AVLYST: I år var det 24 år gamle Ulrikke Brandstorp som trakk det lengste strået i årets MGP-finale - etter et hysteri av stemmeproblemer. Nå er Eurovision avlyst på grunn av koronaviruset. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag meldte EBU at Eurovision Song Contest, som skulle finne sted i Rotterdam, Nederland i mai nå er avlyst.

- Det er med stor sorg at vi må avlyse konkurransen. På grunn av usikkerheten som følge av spredningen av covid-19 rundt om i Europa, og restriksjonene fra myndigheter i deltakerlandene og nederlandske myndigheter, har vi tatt den vanskelige avgjørelsen om at det er umulig å avholde arrangementet som planlagt, heter det i en uttalelse fra Den europeiske kringkastingsunion (EBU), skriver EBU på Twitter.

Som representant for Norge var det Ulrikke Brandstorp (24) og låten «Attention» som egentlig skulle til Rotterdam og Eurovision. På Instagram skriver artisten følgende om nyheten:

«Vi har gledet oss helt ekstremt mye til å kunne representere Norge i Rotterdam, men akkurat nå handler det om viktigere ting enn en musikkonkurranse, det står om liv og helse. Jeg har full forståelse for at arrangørene har kommet frem til denne avgjørelsen, slik at fokuset nå er på å stoppe coronaviruset verden rundt. Jeg er naturligvis også lei meg, men nå må jeg sette meg ned sammen med NRK og finne ut om mer av hva dette betyr».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer