Likestilling lønn:

Michelle Williams fikk under én prosent av sin mannlige motspillers lønn

Hun fikk svimende lite betalt for å gjøre filmens ekstrascener, i motsetning til mannlig motpart Mark Wahlberg.

LIKESTILLING LØNN: Michelle Williams fikk en klapp på skulderen for ekstra innsats, mens mannlig motspiller fikk millionbeløp. FOTO: NTB Scanpix
LIKESTILLING LØNN: Michelle Williams fikk en klapp på skulderen for ekstra innsats, mens mannlig motspiller fikk millionbeløp. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hollywood er i fyr og flamme etter at det på tirsdag ble kjent at det skal ha vært helt enorme lønnsforskjeller mellom den mannlige og kvinnelige hovedrollen i thriller-filmen All the Money in The World.

Regissør Ridley Scott bestemte seg for å gjøre endringer på scenene hvor Oscar-nominerte Kevin Spacey (58) var med, etter at han ble anklaget for seksuell trakassering og overgrep. Med dette måtte skuespillerne Michelle Williams (37) og Mark Wahlberg (46) spille inn flere av scenene sine på nytt. For ekstrajobben på ti dager fikk hun 1000 dollar - og han fikk 1,5 millioner dollar.

I desember fortalte regissøren til USA Today at alle skuespillerne hadde gått med på å gjøre de 22 nye scenene gratis. Williams forteller i samme artikkel at hun «forguder ham (Scott) og ville gjort hva som helst for han», og at hun satt stor pris på at scenene ble gjort på nytt. Hun skal ha godtatt å få 80 dollar om dagen i godtgjørelse, uten å vite hva motspilleren fikk.

Flere stjerner har reagert kraftig på dette i sosiale medier, blant annet Sophia Bush (35) og Jessica Chastain (40). Førstnevnte er særlig provosert av det faktum at begge skuespillerne er representert av det samme byrået, WME Entertainment. Chastain har vist sin støtte på Twitter ved å oppfordre alle til å gå å se Williams opptreden i filmen, og kaller henne en briljant Oscar-nominert og Golden Globe-vinnende skuespiller. «Hun har vært i bransjen i over 20 år. Hun fortjener mer enn én prosent av hennes mannlige motspillers lønn».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer