Millvina Dean:

Millvina Dean var den yngste passasjeren om bord på Titanic - og den siste som gikk bort

Bare to måneder gammel mistet den lille jenta sin far.

MILLVINA DEAN: Britiske Eliza Gladys «Millvina» Dean var bare to måneder da hun og familien gikk om bord på det storslåtte skipet Titanic, som skulle ta dem med over Atlanteren til et nytt liv i Kansas. Det skjedde aldri, ettersom skipet sank. Her er Millvina fotografert i 1998, hvor hun signere plakater av Titanic-filmen under Titanic Historical Society's convention. Foto: NTB Scanpix
MILLVINA DEAN: Britiske Eliza Gladys «Millvina» Dean var bare to måneder da hun og familien gikk om bord på det storslåtte skipet Titanic, som skulle ta dem med over Atlanteren til et nytt liv i Kansas. Det skjedde aldri, ettersom skipet sank. Her er Millvina fotografert i 1998, hvor hun signere plakater av Titanic-filmen under Titanic Historical Society's convention. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vinteren 1912 hadde det britiske ekteparet Bertram Frank Dean (da 26 år) og Eva Georgette Light (da 33 år) bestemt seg for å emigrere til USA, og starte opp et nytt liv for seg og den to måneder gamle datteren Eliza Gladys, som gikk under kallenavnet Millvina, og den straks to år gamle sønnen Bertram Vere i byen Wichita i Kansas. Her bodde allerede noen slektninger av faren, og for familien var dette et godt utgangspunkt for å oppnå «den amerikanske drømmen».

Men dessverre ville skjebnen det annerledes.

På grunn av kullstreik hadde familien Dean blitt ombooket til det storslåtte skipet RMS Titanic, som skulle legge ut på jomfrutur fra Southampton til New York den 10. April 1912. Familien på fire reiste på tredjeklasse.

Da skipet traff isberget den 14. april sørget pappa Bertram for at kona og de to barna fikk plass på livbåt 10. Ettersom kvinner og barn var førsteprioritet med tanke på hvem som skulle få gå om bord i livbåtene, måtte tobarnsfaren sende familien av gårde først. Det ble siste gang de to barna så sin far i live.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer