Missebryllup

Missene giftet seg - med hverandre

De har vært til skue for menn verden over. Men lykken fant de et helt annet sted.

MISSEBRYLLUP: De to missene ⁠⁠Mariana Varela og Fabiola Valentín, fra henholdsvis Argentina og Puerto Rico har giftet seg. FOTO: FAKSIMILE CNN
MISSEBRYLLUP: De to missene ⁠⁠Mariana Varela og Fabiola Valentín, fra henholdsvis Argentina og Puerto Rico har giftet seg. FOTO: FAKSIMILE CNN Vis mer
Publisert

Missekonkurranser har alltid vært en skueplass, spesielt for det mannlige øyet, og tidligere president Donald Trump er en av mange mektige menn som har holdt i trådene for utskjelte fesjåer som Miss World og Miss Universe.

Mange har gjort narr av de over middels vakre deltakerne i slike konkurranser, og uttrykket å være opptatt av «krig og fred og sånn» stammer direkte fra modellenes presentasjonstaler, der de iført badedrakt og høye hæler skal si noen velvalgte ord om sitt engasjement for verden, og forsvare hvorfor akkurat de bør få bære missekronen.

At det mannlige blikket har rådet i konkurransen, kom frem også under #MeToo. Vår egen Mona Grudt, som ble «Miss Universe» i 1990, da hun var 19 år, sa i et intervju i forbindelse med #Metoo at #metoo-hendelsene i hennes tid som modell var så mange, at det ikke gikk an å telle dem. Hun fortalte blant annet at en mannlig sjef i misse-organisasjonen, som hadde mulighet for å påvirke utfallet av konkurransen, ba henne med ut på date.

Hemmelig gift

Men nå kan det se ut som missene har fått nok av å danse etter mennenes pipe. Hvert fall to av dem. I november 2022 ble det nemlig kjent at tidligere Miss Argentina og tidligere Miss Puerto Rico, som konkurrerte mot hverandre i den internasjonale finalen i 2020, har funnet tonen og giftet seg med hverandre, i en hemmelig seremoni.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer