Drukning

Mistet sønnen (3) i drukningsulykke

Trebarnsmoren trosser bassengfrykten for de gjenlevne barnas skyld.

DRUKNING: Den amerikanske trebarnsmoren Amber Smith med barna Lincoln og London etter en dukkert i familiebassenget. FOTO: Instagram
DRUKNING: Den amerikanske trebarnsmoren Amber Smith med barna Lincoln og London etter en dukkert i familiebassenget. FOTO: Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor opplevde den amerikanske trebarnsmoren Amber Smith (38) alle foreldres verste mareritt, da sønnen River (3) druknet i bassenget i familiens hjem i Texas.

TUNGT TAP: Den amerikanske country-stjernen Granger Smith og kona Amber mistet yngstesønnen i drukningsulykke i 2019. Dette bildet er tatt i 2017. FOTO: NTB scanpix
TUNGT TAP: Den amerikanske country-stjernen Granger Smith og kona Amber mistet yngstesønnen i drukningsulykke i 2019. Dette bildet er tatt i 2017. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Amber er gift med den amerikanske country-sangeren Granger Smith (40), og i tillegg til den nå avdøde sønnen River, har de også barna London (8) og Lincoln (6) sammen.

I et sterkt innlegg på Instagram, ett år etter ulykken, har trebarnsmoren åpnet opp om angsten hun har fått etter sønnens drukningsulykke, rundt det at barna hennes bader i svømmebasseng.

Selv om hun sier at hun ikke ønsker at frykten skal gå utover dem, legger hun likevel ikke skjul på at hun innerst inne føler på angsten.

«Jeg vil ikke være i nærheten av basseng, jeg vil ikke ha noe med svømming eller vann å gjøre, men jeg smiler og holder ut - for mine barns skyld», skriver hun i innlegget.

- Jeg smiler på utsiden. På innsiden kjemper jeg mot demonene og minnene

Hun gir uttrykk for at hun er takknmelig for at barna ikke er traumatisert av det de har gått gjennom, etter tapet av broren, og at hun er glad for at de ikke hater vann og at de fremdeles har lyst til å bade.

«Jeg er fremdeles nervøs, og kommer alltid til å være det, når jeg er i nærheten av vann. Jeg smiler på utsiden, og forteller dem hvor flinke de er når de spør meg om jeg kan se dem hoppe i vannet, når de skal holde pusten så lenge som mulig, eller når de ber meg om å se dem flyte med ansiktet ned. På innsiden kjemper jeg mot demonene og minnene».

Hun ønsker at barna skal få utfolde seg og ha det gøy, uten å føle at de har en mor som holder dem tilbake.

- Jeg var bare seks meter unna

I et intervju med den amerikanske nyhetskanalen Today tidligere i sommer, åpnet også country-stjernen Granger Smith opp om den fatale sommerdagen da sønnen druknet.

- Jeg var bare seks meter unna og lekte med datteren vår. (...) Det var ingen musikk som ble spilt høyt, det var ingen form for distraksjon i det hele tatt. Det var bare en stille sommerkveld. Det var så stille. Det var ikke noe sprut fra fallet i bassenget, det var ingen rop om hjelp. Jeg hadde akkurat sett ham. Jeg snudde meg rundt, og så ham, gjenfortalte trebarnsfaren.

Også kona Amber minnes stillheten da sønnen druknet.

- Det skjedde så fort, og det var så stille. Det er ikke slik du ser det på film, med masse fekting med armer og vannsprut. Det var bare så stille, sa 38-åringen i Today-intervjuet.

På ettårsdagen for sønnens dødsfall, den 4. juni, la mamma Amber ut en hyllest til den lille gutten som gikk så altfor tidlig bort.

«365 dager siden jeg holdt din nysgjerrige, lekne og livlige ånd i live. Det er utenfor min fatteevne at jeg har vært uten deg en tredjedel av tiden vi hadde sammen med deg. Tid gir ikke mening. Helvete, livet gir ikke mening. (...) Men jeg nekter å legge meg ned, føle på skyld, smerte og sinne. (...) Du forandret meg for alltid, River Kelly. Mens jeg skriver dette ser jeg på den fantastiske solen, og de tusen gule villblomstene jeg vet du hadde plukket til meg, og gitt meg sammen med ditt aller største smil. (...) Jeg vet jeg kommer til å se deg igjen. Savner deg, og elsker deg».

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer