Pia Tjelta

- Mitt kvinneideal handler ikke om utseende

Pia Tjelta med offentlig unnskyldning etter kvinnehelse-fadese.

PIA TJELTA: Skuespilleren kommer med offentlig beklagelse. FOTO: Janne Rugland for KK
PIA TJELTA: Skuespilleren kommer med offentlig beklagelse. FOTO: Janne Rugland for KK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kritikken har haglet mot venninnetrioen Pia Tjelta (45), Vanessa Rudjord (46) og Synnøve Skarbø (51) etter at det ble kjent at kjendisdamene hadde startet gründervirksomhet, og lanserte skjønnhetssalongen Nomi på Frogner.

Det var bare ett stort problem: trioen valgte å markedsføre salongen som et sted som fokuserte på kvinnehelse.

Begreper som «estetisk helse» og «estetisk medisin» ble også brukt i promoteringen av skjønnhetssalongen.

LEGGER SEG FLATE: Venninnetrioen Vanessa Rudjord, Pia Tjelta og Synnøve Skarbø beklager kvinnehelse-fadese. Dette bildet er fra 2018. FOTO: Andreas Fadum, Se og Hør
LEGGER SEG FLATE: Venninnetrioen Vanessa Rudjord, Pia Tjelta og Synnøve Skarbø beklager kvinnehelse-fadese. Dette bildet er fra 2018. FOTO: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

Dette fikk mange til å se rødt, og påpeke at kvinnehelse ikke har noe med promoteringen av en skjønnhetsklinikk å gjøre. I kjølvannet av kritikken valgte de tre kjendisdamene å trekke seg fra gründerprosjektet.

Nå kommer Pia Tjelta, som har høstet utallige priser for sitt talent på scenen og foran TV- og filmkamera, med en offentlig beklagelse etter fadesen.

I et brutalt ærlig innlegg på sin offisielle Instagram-profil skriver hun:

«Hvor feil går det an å ta? Veldig. Går det an å rette opp i feil man gjør? Jeg håper det. Jeg gikk inn i Nomi fordi jeg så på dette som en mulighet til å satse på et spennende selskap og fordi det var inspirerende å skulle gjøre det sammen med mine to beste venner. Det var en feilvurdering fra min side. Jeg skulle aldri gått inn i noe jeg ikke har kompetanse på og det var en feil å omgi meg med begreper jeg ikke kjente konteksten til».

Et særskilt ansvar overfor sårbare grupper

Pia Tjelta skriver videre at hun har tatt kritikken til seg, og at hun er innforstått med at hun som profilert, offentlig person har hva hun beskriver som et særskilt ansvar.

« (...) ikke minst overfor sårbare grupper. Derfor valgte jeg å trekke meg. Jeg er lei meg for at jeg ikke så mitt ansvar tydelig nok. Jeg vet hva det vil si å ikke ha god selvfølelse. Jeg har brukt mange år på å jobbe meg trygg. Derfor vet jeg også at trygghet ikke har med utseende å gjøre. Trygghet handler om hvordan man føler seg, og hvordan man håndterer selvfølelsen på best mulig måte».

46-åringen legger også til at:

- Mitt kvinneideal handler ikke om utseende.

Hun avslutter innlegget med å erkjenne at fadesen har gitt henne dyrekjøpt lærdom.

«En trøst om ikke annet, er at vår håpløse kommunikasjon har løftet fram utallige kvinners historier om alvorlige, underkommuniserte og livsviktige helseutfordringer. Det fortjener all oppmerksomhet det kan få! Unnskyld».

Også Synnøve og Vanessa, som har podkast sammen, har kommet med en offentlig beklagelse - i en fersk podkastepisod de har valgt å kalle «To vrak».

- Vi har aldri ment at skjønnhetsbehandlinger er kvinnehelse. (...) Det var en tabbe, sier Synnøve Skarbø i episoden.

- Det angrer vi så inne i hampen på, skyter venninnen Vanessa Rudjord inn.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer