Tiger King

Mitt mareritt med Joe Exotic

TV-produsenten Rick Kirkham letter på sløret om tiden han jobbet hos den eksentriske dyrehageeieren Joe Exotic.

STERKE MINNER: Rick Kirkham letter på sløret om hva som skjedde i tiden han bodde i dyreparken til Joe Exotic. FOTO: TVNorge/Discovery Norge
STERKE MINNER: Rick Kirkham letter på sløret om hva som skjedde i tiden han bodde i dyreparken til Joe Exotic. FOTO: TVNorge/Discovery Norge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Netflix-serien «Tiger King» rakk på kort tid å bli et legendarisk stykke streaming-historie. Sjelden har verden sett en mer broket samling mennesker enn i dyreparken til Joe Exotic.

KK har tidligere skrevet om hvordan den sevutnevnte tigerkongen Exotic mener at hans nemesis Carole Baskin drepte mannen sin og foret ham til tigerne.

Nærkontakt

En som har hatt nærkontakt med Joe Exotic er TV-produsent Rick Kirkham.

Kirkham jobbet lenge med Exotic, og produserte en nettserie fra parken hans, G.W. Zoo, der Joe Exotic var den eksentriske hovedpersonen, omgitt av hundrevis av rovdyr, som tigre, løver og ligers.

Etter flere krangler med Joe Exotic og etter branner i to av hjemmene sine, flyttet Kirkham fra USA. I dag bor han kuriøst nok i Bodø i Norge, sammen med sin norske kone.

STORM: I Netflix sin dokuserie «Tiger King» får vi så vidt se et glimt av en barnepike, som nå har tatt verden med storm. Vis mer

Eget program

Men nå er amerikanske Kirkham igjen aktuell på skjermene. Denne gang med et egen program, der han forteller om opplevelsene i tiden han jobbet i parken til Joe Exotic.

Og skal vi tro Discovery Norge, som har produsert programmet, gikk det vilt for seg. I en pressemelding skriver de at Kirkham sitter på materiale fra parken som aldri tidligere har blitt vist, og at Kirkham forteller om hvordan det var å bo med Joe Exotic, og om de grusomme scenene han var vitne til på G.W. Zoo.

Tiger King ble en snakkis verden over og i denne dokumentaren gir Rick Kirkham oss innblikk i tiden han tilbrakte med tigerkongen. Materialet som Kirkham filmet mens han bodde i dyreparken viste seg å overgå all fantasi, og han har gitt oss tilgang til bilder som aldri før er blitt vist, sier Magnus Vatn, programdirektør i Discovery Norge.

Siste gang

Ifølge Kirkham selv er dette den siste gangen han gir et intervju om hva som egentlig skjedde i den tiden han levde i dyreparken til Joe Exotic. Også hans norske kone medvirker i programmet

Mitt mareritt med Joe Exotic har premiere på Dplay 22. mai og sendes på TVNorge 6. juni.

Borte: Roy Horn overlevde angrepet fra sin egen tiger på scenen. Nå er han død - av korona. Video: Hege Løvstad Toverud Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer