Sarah Hyland:

Modern family-stjernen Sarah Hyland (27) viste frem operasjonsarr etter «bodyshaming»

Slår tilbake mot kritikken.

SARAH HYLAND: Den amerikanske skuespilleren Sarah Hyland er blitt utsatt for såkalt «bodyshaming» på sosiale medier - men den flotte 27-åringen lar seg ikke pille på nesen og slår tilbake mot kritikken. FOTO: NTB Scanpix
SARAH HYLAND: Den amerikanske skuespilleren Sarah Hyland er blitt utsatt for såkalt «bodyshaming» på sosiale medier - men den flotte 27-åringen lar seg ikke pille på nesen og slår tilbake mot kritikken. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Sarah Hyland (27) er for de fleste kjent som tenåringsjenta Haley Dunphy i suksesserien Modern Family. Sarah har spilt i TV-serien siden hun var 18 år, og har dermed lang fartstid i underholdningsbransjen.

Over de siste ni årene har TV-seerne sett Sarah Hyland utvikle seg fra å være tenåringsjente til å bli en ung kvinne, men denne utviklingen har dessverre ikke gått helt smertefritt for 27-åringen. På sosiale medier har hun vært utsatt for såkalt «bodyshaming», og flere nettroll har kritisert henne for både å ha blitt for tynn og påstått at hun har fått utført flere plastiske operasjoner.

GJENGEN: Modern Family-gjengen under Emmy-utdelingen i 2014. Fra venstre: Sarah Hyland, Sofía Vergara, Aubrey Anderson-Emmons, Julie Bowen, Ariel Winter, Jesse Tyler Ferguson, Nolan Gould, Rico Rodriguez, Eric Stonestreet og Ed O'Neill. Serien er inne i sin niende sesong. FOTO: NTB Scanpix
GJENGEN: Modern Family-gjengen under Emmy-utdelingen i 2014. Fra venstre: Sarah Hyland, Sofía Vergara, Aubrey Anderson-Emmons, Julie Bowen, Ariel Winter, Jesse Tyler Ferguson, Nolan Gould, Rico Rodriguez, Eric Stonestreet og Ed O'Neill. Serien er inne i sin niende sesong. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

I mai 2017 tok Sarah Hyland bladet fra munnen og langet ut mot kritikerne i et innlegg på Twitter-kontoen sin.

I innlegget siterer hun deler av kritikken: «Spis en burger. Hodet ditt er større enn kroppen din, og det er ekkelt», og hun skriver videre: «Og du har rett! Ingens hode burde være større enn kroppen deres, men ta i betraktning at jeg så å si har ligget utslått i sengen de siste månedene, og har mistet mye muskelmasse. Helsen min har sørget for at jeg har havnet i en situasjon hvor jeg ikke har kontroll på hvordan kroppen min ser ut. Så jeg higer etter å ha så god helse som mylig - og det burde alle gjøre».

I et intervju med magasinet Seventeen åpnet hun i mai 2015 opp om helseplagene hun har slitt med siden hun var liten.

- Jeg ble født med så mange helseplager at legene fortalte min mor at jeg aldri kom til å få et normalt liv. Da sa hun: «Det har du rett i, det kommer hun ikke til å ha - men det er ikke på grunn av helseplagene», sier hun i intervjuet.

LES OGSÅ: Plus size-modell Iskra (27) tar et oppgjør med dagens kroppspress: - Jeg var mer usunn da jeg var en størrelse 8 enn nå som jeg er størrelse 14

La ut bilde av operasjonsarret

Siden Sarah var liten har hun vært plaget av nyrearteriestenose - som ifølge Store Medisinske Leksikon er forsnevring (stenose) av tilførende blodåre til en eller begge nyrer. Dette førte til at hun i 2012 måtte få en nyretransplantasjon, og hennes skuespillerfar Edward Hyland donerte bort en av nyrene til datteren.

Tidligere i sommer var Sarah innlagt på sykehuset, og på Instagram oppdaterte hun følgerne sine via Insta story-funksjonen (som viser bilder og videoer i 24 timer). Det er foreløpig ikke kjent hva grunnen til sykehusoppholdet var. Ifølge magasinet People la hun ut et bilde av seg selv på Insta story tatt rett etter innleggelsen.

«Noen ganger er en selfie mer enn bare en god vinkel eller det å føle seg søt. I forbindelse med #nationalselfieday har jeg bestemt meg for å dele sannheten. Til tross for at det er smertefullt. Så, her er ansiktet mitt etter at jeg ble revet bort fra jobben min mot min vilje. Men jeg er veldig takknemlig for det nå. Helsen burde alltid komme først #stayhealthymyfriends».

Den amerikanske nasjonaldagen 4. juli feiret Sarah sammen med gode venninner, og på Instagram la hun ut bilde fra feiringen. Et av bildene viser Sarah i bikini og man kan tydelig se arret etter nyretransplantasjonen. På Insta story la hun ut et annet bikinibilde, hvor hun ifølge People, benyttet emneknaggen #Scarsondisplay (som kan oversettes til «arr på fremvisning»).

I kommentarfeltet til bildeserien er det flere nettroll som kommer med hatfulle bemerkninger, men det er også heldigvis mange som hyller den flotte 27-åringen. En av dem er Instagram-brukeren «bitchimfabulous74»:

«Til alle idiotene der ute som bodyshamer denne fantastisk vakre kvinnen - for det første; det er ingenting galt med å være tynn. Du har ingen rett til å kommentere en annen persons kropp. Hun har en kronisk sykdom som har gjort at hun har mistet mye vekt, samtidig som hun i utgangspunktet har en smal midje. Hun er likevel vakker, og hun fortjener ikke at noen bodyshamer henne. Ingen fortjener å bli bodyshamet. Kjære Sarah, du er vakker både på innsiden og utsiden - jeg er stolt av deg!».

Vi er enige - uansett kroppsfasong, arr og strekkmerker er vi alle like fine!

LES OGSÅ: Modern Family-stjernen Ariel Winter viste frem arr etter brystreduksjon: - Jeg skammer meg ikke

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer