Møt «den originale» Archie Harrison Windsor!

- Når jeg sier til folk at han har helt likt navn som den kongelige babyen, får de sjokk, sier alenemoren Emma til KK.

NAVNEBRØDRE: KK har snakket med britiske Emma Kilgour, som fikk sjokk da hun ble klar over at hertuginne Meghan og prins Harry har gitt sin nyfødte sønn et nesten identisk navn som sin egen sønn. For to og et halvt år siden ble hun mor til lille Archie Harrison Windsor. FOTO: Privat // NTB Scanpix
NAVNEBRØDRE: KK har snakket med britiske Emma Kilgour, som fikk sjokk da hun ble klar over at hertuginne Meghan og prins Harry har gitt sin nyfødte sønn et nesten identisk navn som sin egen sønn. For to og et halvt år siden ble hun mor til lille Archie Harrison Windsor. FOTO: Privat // NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I begynnelsen av mai kunne den britiske kongefamilien juble for nok et rojalt familiemedlem. Mandag 6. mai fødte nemlig hertuginne Meghan (37) sitt første barn.

Ektemannen prins Harry (34) var til stede under fødselen, og det var en stolt nybakt far som tok seg tid til å snakke med pressen utenfor hertugparets hjem Frogmore Cottage, kort tid etter at babynyheten ble kjent.

To dager etter fødselen viste hertugparet frem sønnen for første gang, og senere samme dag annonserte de navnet: Archie Harrison Mountbatten-Windsor!

For mange kom dette navnet som en overraskelse (også for oss i KK-redaksjonen som gjettet på helt andre navn enn Archie), men det er jo «gammelt nytt» at hertuginne Meghan og prins Harry går sine egne veier med tanke på rojal etikette og valgene de tar.

KONGELIG MEDLEM: Lille Archie Harrison Mountbatten-Windsor er dronning Elizabeth og prins Philips åttende oldebarn. Her viser de frem barna til Meghans mor Doria Ragland og oldeforeldrene på Windsor slott 8. mai 2019. FOTO: NTB Scanpix
KONGELIG MEDLEM: Lille Archie Harrison Mountbatten-Windsor er dronning Elizabeth og prins Philips åttende oldebarn. Her viser de frem barna til Meghans mor Doria Ragland og oldeforeldrene på Windsor slott 8. mai 2019. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Men en kvinne som kanskje ble overrasket mest av alle, når det kom til hvilket navn prins Harry og hertuginne Meghan hadde valgt, er nok alenemoren Emma Kilgour (30) fra Brighton i England.

Hennes to og et halvt år gamle sønn heter nemlig Archie Harrison Windsor!

- Han har fått navnet fra medlemmer på begge sider av familien. Archie er etter en grandonkel og Harrison er etter min far, ettersom hans etternavn var Harris. Windsor er Archies fars navn, forklarer Emma til KK. Saken om Emma og Archie sto først på trykk i Hello Magazine.

Det var gjennom Facebook at 30-åringen fikk vite at Meghan og Harry hadde valgt nesten identisk navn på sin nybakte sønn, og sjokket var rimelig stort. Det tok ikke lang tid før Emma tok opp telefonen for å fortelle den gledelige nyheten til familien sin.

- De elsker det, og har alltid referert til ham som den lille prinsen ettersom han har Windsor som etternavn. Men selvfølgelig, nå som han deler navnet med den kongelige babyen kaller vi ham prins kanskje litt mer enn ellers. Vi er alle veldig stolte, sier Emma til KK.

ARCHIE HARRISON WINDSOR: Den superskjønne gutten Archie Harrison Windsor fra Brighton har en navnebror på Frogmore Cottage. FOTO: Privat
ARCHIE HARRISON WINDSOR: Den superskjønne gutten Archie Harrison Windsor fra Brighton har en navnebror på Frogmore Cottage. FOTO: Privat Vis mer

- Archie er litt for liten til å forstå hva som foregår for øyeblikket

Emma valgte sønnens navn fordi hun følte at det ikke var så mange andre som het Archie, men dette tror hun kommer til å endre seg nå som Meghan og Harry har valgt det til sin sønn.

Men foreløpig er det svært få som har kombinasjonen Archie Harrison.

- Når jeg sier til folk at han har helt likt navn som den kongelige babyen, får de sjokk og tror at jeg tuller!

- Og hva med Arche Harrison selv, vet han at han har en kongelig navnebror?

- Archie er litt for liten til å forstå hva som foregår for øyeblikket, men nå klarer han å si sitt hele og fulle navn når noen spør hva han heter.

STOLT MAMMA: Emma Kilgour (30) fra Brighton i England sier til KK at hun er stolt av sin snart tre år gamle sønn Archie Harrison Windsor - uavhengig av om han deler samme navn som den rojale babyen. FOTO: Privat
STOLT MAMMA: Emma Kilgour (30) fra Brighton i England sier til KK at hun er stolt av sin snart tre år gamle sønn Archie Harrison Windsor - uavhengig av om han deler samme navn som den rojale babyen. FOTO: Privat Vis mer

Emma synes også det er ekstra stas at det nettopp er Meghan og Harry som har valgt å kalle sønnen sin det samme som hennes sønn, fordi hun er spesielt fan av akkurat dem.

- Jeg elsker Harry og Meghan! De er så ekstraordinære og spesielle fordi at de er et veldig moderne par. Det er fint at de tør å være annerledes. Jeg elsker også deres genuine kjærlighet for veldedighetsarbeid som styrker samfunnet. Jeg setter pris på å se de sammen erobre verden som en enhet. De er et godt bilde på hva ekte kjærlighet er, og de inspirerer oss alle til å gi noe tilbake.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer