«Convicting a Murderer»:

- Mot slutten av «Making a Murderer» var jeg overbevist om at Steven Avery var uskyldig, nå er jeg ikke like skråsikker

Skaperen bak «Convicting a Murderer» sier at seriens hovedoppgave er å belyse alle sidene ved saken - så objektivt som mulig.

SKAL GRAVE I HISTORIEN: Filmskaper Shawn Rech (midten) er i gang med å grave i den mye omdiskuterte drapssaken fra Wisconsin, USA, hvor Steven Avery (t.v.) og nevøen Brendan Dassey er dømt for drap på fotografen Teresa Halbach gjort i 2005. FOTO: NTB Scanpix // Skjermdump fra Facebook (av Rech)
SKAL GRAVE I HISTORIEN: Filmskaper Shawn Rech (midten) er i gang med å grave i den mye omdiskuterte drapssaken fra Wisconsin, USA, hvor Steven Avery (t.v.) og nevøen Brendan Dassey er dømt for drap på fotografen Teresa Halbach gjort i 2005. FOTO: NTB Scanpix // Skjermdump fra Facebook (av Rech) Vis mer
Publisert

Romjulen 2015 satt titusenvis av mennesker verden rundt og tittet på Netflix-serien «Making a Murderer». True crime-serien skapte kraftig engasjement, og flere stilte spørsmål ved hvordan politietterforskere og den amerikanske politistyrken klarte å få den Wisconsin-fødte 56-åringen Steven Avery og hans nevø Brendan Dassey dømt for drapet på fotograf Teresa Halbach i 2007. Hun ble funnet drept i 2005.

Mange lot seg ryste av måten politiet hadde utført avhøret på den da 16 år gamle gutten Brendan, og mente de hadde tvunget frem en tilståelse. I serien kom det frem at Brendan hadde en IQ på 73, noe som ansees som et lavt nivå. Flere påpekte derfor at han hadde vanskeligheter med å sette seg inn i avhørssituasjonen, og konsekvensene det å tilstå fikk for ham.

En av de som lot seg engasjere da «Making a Murderer» kom ut var den amerikanske filmskaperen Shawn Rech (53). Til å begynne med lot også han seg provosere av det som kom frem, men da han begynte å gjøre research innså han at det var mange sider ved saken som ikke hadde blitt belyst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer