Fyrstinne Charlene av Monaco:

- Moteprinsessen er uten tvil på sitt beste når hun får frie tøyler!

Gikk fra å være svømmer i toppklassen til et frisk pust i det kongelige selskap - nå er fyrstinne Charlene 40 år!

FYRSTINNE CHARLENE AV MONACO: Den tidligere OL-svømmeren Charlene Wittstock har siden bryllupet med fyrst Albert av Monaco funnet sin plass i den monegaskiske fystefamilien og blant folket. Her med ektemannen fyrst Albert og tvillingbarna Gabriella og Jacques under nasjonaldagen 19. november 2016. Foto: NTB Scanpix
FYRSTINNE CHARLENE AV MONACO: Den tidligere OL-svømmeren Charlene Wittstock har siden bryllupet med fyrst Albert av Monaco funnet sin plass i den monegaskiske fystefamilien og blant folket. Her med ektemannen fyrst Albert og tvillingbarna Gabriella og Jacques under nasjonaldagen 19. november 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 25. januar 1978 ble det født en lyshåret liten jente i Rhodesia (i dag Zimbabwe), og de stolte foreldrene Michael og Lynette Wittstock kunne juble over å ha fått sitt aller første barn.

Da Charlene var 11 år flyttet hun og de to brødrene Gareth (født 1980) og Sean (født 1983) med foreldrene til Sør-Afrika. Moren Lynette var svømmetrener, og dette ble raskt en interesse som eldstedatteren skulle engasjere seg i.

BADENYMFE: Moren Lynette var svømmetrener da Charlene vokste opp, og dette har nok bidratt til fyrstinnens interesse for svømming. Foto: NTB Scanpix
BADENYMFE: Moren Lynette var svømmetrener da Charlene vokste opp, og dette har nok bidratt til fyrstinnens interesse for svømming. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 1999 vant Charlene tre gullmedaljer og en sølvmedalje under konkurransen All-Africa Games i Johannesburg i Sør-Afrika og under Sommer-OL i Sydney i Australia i 2000 var hun deltaker på det sørafrikanske stafettlaget. Laget havnet på femteplass på 4 x 100 m medley under den prestisjefulle konkurransen. Hun hadde planer om å delta under Sommer-OL i Beijing i Kina i 2008, men klarte ikke å kvalifisere seg. En skulderskade gjorde at hun var ute av drift i 18 måneder, og i 2007 la hun opp som konkurransesvømmer.

Da hadde hun allerede funnet lykken med 20 år eldre fyrst Albert av Monaco. De to møtte hverandre for første gang under svømmestevnet Mare Nostrum. Seks år senere ble de avbildet sammen for første gang, og ryktene om en royal forlovelse begynte å svirre. I et intervju med den sørafrikanske avisen IOL åpnet hun opp om sin gryende kjendisstatus.

- Jeg føler nå at de respekterer det at jeg har en karriere og at jeg trenger albuerom. Til å begynne med var det litt annerledes med tanke på å takle spørsmålene fra media, men nå er det blitt bedre. Jeg er bare et menneske, og jeg kommer aldri til å late som at jeg er noe jeg ikke er.

ET AV DE FØRSTE BILDENE: Fyrst Albert i samtale med Charlene - kvinnen som skal bli hans kone - under Monte-Carlo Red Cross Gala i august 2006. Foto: NTB Scanpix
ET AV DE FØRSTE BILDENE: Fyrst Albert i samtale med Charlene - kvinnen som skal bli hans kone - under Monte-Carlo Red Cross Gala i august 2006. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Denne Mette-Marit-videosnutten har du nok aldri sett før!

Rykter om at Charlene hadde fått kalde føtter før bryllupet

Det var nemlig under Vinter-OL i Torino i Italia 2006 at paret viste seg sammen offentlig for første gang, og den 23. juni 2010 kom den gledelige nyheten om at fyrst Albert hadde fridd til Charlene. Fredag 1. juli 2011 ble det avholdt en sivil seremoni i Prinsepalasset i Monaco, og dagen etter ble det avholdt en religiøs, katolsk seremoni. Charlene hadde nemlig konvertert fra protestantismen til katolisismen i forkant av bryllupet.

Men det kongelige ekteskapet startet ikke helt slik fyrsteparet kanskje hadde håpet på. Allerede uken før bryllupet begynte ryktene å svirre om at Charlene hadde fått kalde føtter fordi hun hadde fått kjennskap i at hennes tilkommende ektemann hadde fått barn utenfor ekteskap, og at hun visstnok hadde kjøpt en énveisbillett til Sør-Afrika. Dette ble, ifølge nettstedet Nine News, avvist av både fyrstepalasset og brudens far.

BRYLLUPET: 2. juli 2011 ble det avholdt en katolsk bryllupsseremoni for Charlene og Albert. Foto: NTB Scanpix
BRYLLUPET: 2. juli 2011 ble det avholdt en katolsk bryllupsseremoni for Charlene og Albert. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Også under bryllupsreisen til Sør-Afrika svirret ryktene om dårlig stemning mellom fyrsteparet, og den britiske avisen Daily Mail var blant de som hevdet at ekteparet skulle ha bodd på hvert sitt hotell under bryllupsreisen. Men til tross for skriveriene i tabloidpressen kan ekteparet til sommeren nå feire syv år som mann og kone.

Etter at Charlene la opp som proffsvømmer og etter at hun giftet seg med fyrst Albert har hun funnet sin plass i den monegaskiske fyrstefamilien - og ikke minst blant folket. Dette mye takket være hennes engasjement for veldedighetsarbeid, med fokus på sport, blant annet for barn og unge. Gjennom morsrollen har hun også vist folket at hun har et hjerte av gull.

Nylig var hun på besøk i Sør-Afrika, og i et intervju med en lokal radiostasjon i Johannesburg sa hun, ifølge magasinet Hello Monaco, at hun i fremtiden gleder seg til å lære tvillingbarna Gabriella og Jacques om Sør-Afrika og å ta dem med dit hun vokste opp.

- Jeg er afrikansk, og dette er min arv. Det kommer det alltid til å være. Det er i mitt hjerte og mine blodårer, og slik vil det alltid forbli. Jeg kan ikke vente med å vise dem Afrika og å introdusere dem for deres afrikanske røtter.

På spørsmål om hvordan hennes hverdag ser ut svarte hun med hjertelig latter at den nok er som alle andre travle mødres hverdag.

MOTEIKON: Fyrstinne Charlene har en særegen stil som KKs moteansvarlig Stine Therese Strand synes er en inspirasjon. Dette bildet er tatt i forbindelse med et møte med International Olympic Committee (IOC). Til høyre: Sergey Bubka. Foto: NTB Scanpix
MOTEIKON: Fyrstinne Charlene har en særegen stil som KKs moteansvarlig Stine Therese Strand synes er en inspirasjon. Dette bildet er tatt i forbindelse med et møte med International Olympic Committee (IOC). Til høyre: Sergey Bubka. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Først og fremst er jeg mamma. Jeg har to barn, og dagen min begynner nok akkurat slik den gjør for andre som er mødre. I det øyeblikket jeg våkner er det fullt kjør! Gabriella og Jacques er fantastiske. De er smarte. De er vakre og full av energi. Jeg håper virkelig at jeg i løpet av de neste årene får mulighet til å ta dem med til Sør-Afrika - det hadde vært et stort øyeblikk for meg, sier fyrstinnen i radiointervjuet.

LES OGSÅ: Den royale tobarnsmoren fyrstinne Charlene stilte i antrekk som overlot lite til fantasien

- Charlene er smellvakker, og jeg elsker den korte frisyren hennes!

Vi i KK-redaksjonen har fulgt med på fyrstinne Charlene helt siden hun ble en del av fyrstefamilien i 2010, og synes hun er et friskt puss i de kongelige kretser! Hun er ikke redd for å gå sine egne veier, også på motefronten.

- Charlene er smellvakker, og jeg elsker den korte frisyren hennes. Den fremhever ansiktet og passer stilen hennes så godt fordi den både kan være elegant og rocka. Personlig liker jeg Charlene aller best når hun er begge deler på én gang – chic med en vri. Når hun toner ned alt og går for veldig tekkelige antrekk, mister hun fort det forfriskende og personlige preget sitt, sier KKs moteansvarlig Stine Therese Strand, og legger til:

- Moteprinsessen er uten tvil på sitt beste når hun får friere tøyler! Jeg digger at hun drar på med sotede øyne, paljetter og knallrøde lepper. Disse tingene ser vi sjeldent blant de andre royale, og derfor er fyrstinnen av Monaco er friskt pust!

Se flere bilder av den flotte jubilanten under:

FYRSTINNE CHARLENE: Det er ingen tvil om at fyrstinne Charlene har vokst seg fint inn i fyrstefamilien i Monaco. Torsdag 25. januar 2018 feirer hun 40 år. Foto: NTB Scanpix

LES OGSÅ: Hviler det en forbannelse over fyrstefamilien av Monaco?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer