Hertguinne Kate

Munnbindløs hertuginne Kate blant folket for å minnes drapsoffer

Trebarnsmoren dukket overraskende opp på folksom minneplass.

HERTUGINNE KATE: Trebarnsmoren Kate har selv vært ung og gått hjem på nattestid i London. Hun dukket plutselig opp blant folket, for å vise drapsofferet Sarah Everard sin respekt. Se video i saken! FOTO: Thomas Newton
HERTUGINNE KATE: Trebarnsmoren Kate har selv vært ung og gått hjem på nattestid i London. Hun dukket plutselig opp blant folket, for å vise drapsofferet Sarah Everard sin respekt. Se video i saken! FOTO: Thomas Newton Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I midten av mars dukket hertuginne Kate (39) overraskende opp på stedet der den 33 år gamle markedsansvarlige Sarah Everard sist ble sett, da hun var på vei hjem fra et besøk hos en venn i Sør-London. Hun ble sist sett 3. mars.

DREPT: Den britiske 33-åringen Sarah Everard var på vei hjem fra en kompis, da hun ble overfalt og drept i en park i Sør-London. FOTO: NTB
DREPT: Den britiske 33-åringen Sarah Everard var på vei hjem fra en kompis, da hun ble overfalt og drept i en park i Sør-London. FOTO: NTB Vis mer

Den unge kvinnen måtte gå en rundt 50 minutter lang tur gjennom den triangelformede parken Clapham Common, men dessverre kom 33-åringen aldri ut av parken igjen i live. Én uke etter at hun sist ble sett, fant politiet 33-åringen død.

Nå er en 48 år gammel politimann siktet for kidnappingsforsøk og drap.

Den grusomme hendelsen skal ha satt sinnet i kok hos den britiske befolkningen, og mange er rystet over at det nettopp er en politimann som kan ha utført den bestialske handlingen.

I kjølvannet av hendelsen ble det arrangert en minnesammenkomst i parken, og det var her hertuginne Kate uventet dukket opp for å vise drapsofferet Sarah en siste ære.

Hertuginnen var ikledd gummistøvler og et svært nedtonet antrekk. Det var åpenbart at hun ønsket å gjøre så lite som mulig ut av seg. Hun var uten munnbind. Ifølge vitner la hun ned blomster, og sto en liten stund for seg selv, mens hun så utover blomsterhavet.

Reagerer ikke på at hun er uten munnbind

Den britiske journalisten Thomas Newton, som jobber i Sky News, var selv til stede for å vise drapsofferet Sarah sin respekt, da han la merke til hertuginnen. Han tok opp kamera og fikk filmet Kates besøk på minnestedet. KK har fått tillatelse av Thomas Newton til å bruke filmen.

Han hadde bare vært der noen minutter, da han oppdaget hertuginnen.

- Jeg hadde en fridag, og bor i nærheten av stedet der hun forsvant. Jeg ville vise Sarah min respekt, så jeg dro innom parken. Hertuginnen var der bare noen sekunder. Så lenge som videoen varer, forklarer han.

DEMONSTRASJONER: I kjølvannet av det brutale drapet har briter demonstrert i Londons gater. FOTO: NTB
DEMONSTRASJONER: I kjølvannet av det brutale drapet har briter demonstrert i Londons gater. FOTO: NTB Vis mer

Til tross for at det var mange mennesker rundt hertuginnen, både med og uten munnbind, reagerte ikke Thomas noe videre på at hertuginnen ikke brukte munnbind.

- På det tidspunktet var det mindre folk på minnestedet, og det var åpenbart utendørs, så det var i og for seg ingen grunn til å bruke munnbind. Man ser flere folk uten munnbind i videoen, og jeg selv bar heller ikke munnbind, forklarer han.

Likevel har hertuginnen, under diverse offisielle tilstelninger i regi av det britiske kongehuset, brukt munnbind ved flere anledninger under den nå ett år lange koronapandemien.

Ønsker ikke å spekulere

I britisk presse spekuleres det i om hertuginnen selv føler at hun kan relatere seg til drapsofferet, ettersom at hun før hun ble sammen med prins William, bodde i London og derfor også har gått hjem fra byen eller vennebesøk på kveldstid.

MUNNBIND: Hertuginne Kate har ved flere anledninger brukt munnbind, som seg hør og bør i disse tider. Journalist Thomas Newton mener at munnbind ikke var nødvendig ettersom hun var utendørs på minnestedet i Sør-London. FOTO: NTB
MUNNBIND: Hertuginne Kate har ved flere anledninger brukt munnbind, som seg hør og bør i disse tider. Journalist Thomas Newton mener at munnbind ikke var nødvendig ettersom hun var utendørs på minnestedet i Sør-London. FOTO: NTB Vis mer

Dette ønsker ikke journalist Thomas Newton å spekulere i selv.

- Jeg vet ikke hvorfor hertuginne Kate dro til parken for å vise sin respekt. Men det jeg kan si er at forsvinningen og drapet på Sarah Everard har påvirket alle lag i det britiske samfunnet, og jeg tror vi alle har Sarah med oss i tankene nå, sier Thomas til KK.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer