Hver gang vi møtes:

Myra: – Jeg var redd for å fortelle hvordan jeg hadde det

Bergensrapperen har opplevd mye et barn ikke bør oppleve. Nå forteller hun åpent og ærlig om den turbulente tiden.

HENNES DAG: I lørdagens sending av «Hver gang vi møtes» er det Myras tur til å bli hedret av de andre artistene. FOTO: Vegard Breie/TV2
HENNES DAG: I lørdagens sending av «Hver gang vi møtes» er det Myras tur til å bli hedret av de andre artistene. FOTO: Vegard Breie/TV2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er duket for å hedre bergensrapperen Myra (27) i lørdagens sending av «Hver gang vi møtes». Både Andreas Haukeland (28), bedre kjent under artistnavnet TIX, Maj Britt Andersen (65) og Øystein Greni (47) har hittil i sesongen fått sine låter tolket av de andre deltakerne.

Med ambisjoner om en like god formidlingsevne som Bjørn Eidsvåg, har Regina «Myra» Tucker hatt stor suksess. Hun har blant annet fått utmerkelser for tekstene sine i tillegg til å ha deltatt i «Stjernekamp» på NRK1 der artistene skal vise at de behersker ulike sjangre.

27-åringen startet å skrive egne og personlige låter som ung, og innså med tiden at rap var noe hun ønsket å drive med.

Hun har alltid vært glad i musikk og dans, men hadde ikke tenkt tanken om å gå i hiphop/R&B-retningen før hun i tenårene hørte Nicki Minaj rappe. Den amerikanske rapdronningen med strålende selvtillit inspirerte Myra til å gjøre det samme – men det skulle gjøres på norsk.

I DOMMERPANELET: Myra var en av dommerne i høstens sesong av «Norges nye megahit» på Tv2. FOTO: NTB
I DOMMERPANELET: Myra var en av dommerne i høstens sesong av «Norges nye megahit» på Tv2. FOTO: NTB Vis mer

Flyktet fra borgerkrig

Hun gruer seg mest til å se på at hun forteller om sin bakgrunn til de andre artistene i lørdagens episode. Å vise en sårbar side og å være åpen om fortiden, er noe hun har lært seg med tiden, og føler seg tryggere på i dag. Men det har vært en prosess å komme dit.

– Det er så fint å kunne snakke om. Det er fint og nervepirrende, men også en seier at jeg kan snakke om det, forteller hun til KK.

Hun flyktet fra borgerkrigen i Sierra Leone sammen med moren sin like før hun fylte fem år gammel. Barndommen og ungdomstiden var preget av mye flytting mellom barnehjem og fosterfamilier i bergensområdet.

– I barndommen var det mye flytting, og mennesker inn og ut av livet. Det var turbulent, sier hun.

– Jeg var redd for å fortelle hvordan jeg hadde det og om hva slags liv jeg hadde.

Hun forteller at hun har modnet og har fått et annet perspektiv på det. Som voksen finner hun mye motivasjon i at hun har kommet dit hun er i dag med åpenhet og trygghet.

– Selvfølgelig er det en greie jeg må jobbe med. Det har ikke vært en lett vei.

Hun har innsett verdien av å være åpen om sin historie. Å møte forståelse gir en trygghet.

Sammenspleiset gjeng

Deltakerne var samlet på idylliske Kjerringøy i Nord-Norge og rakk å bli godt kjent under deltakelsen av det populære programmet. Vinteren 2022 sendes den tolvte sesongen.

– Jeg likte stemningen og dynamikken i gruppen. Det var helt nydelig å være ved sjøen med frisk, nordnorsk luft, sier hun begeistret.

– Det gikk veldig kjapt å bli kjent med hverandre. Vi var en relativt sammensatt gjeng og alle fikk virkelig være seg selv, og det var veldig fint.

GJENGEN: Anna of the North, Øystein Greni, Myra, Jarle Bernhoft, Arif og Maj Britt Andersen. FOTO: Vegard Breie/TV2
GJENGEN: Anna of the North, Øystein Greni, Myra, Jarle Bernhoft, Arif og Maj Britt Andersen. FOTO: Vegard Breie/TV2 Vis mer

Myra har et repertoar av personlige låter. At de andre tolket hennes låter syntes hun var spennende og skikkelig fint. Hun hadde stor tiltro til de andre, og skryter dem opp i været på telefon med KK. Det gjorde også at hun kjente på nerver da hun skulle fremføre sine versjoner for de andre artistene.

– Jeg var nervøs da jeg skulle tolke de andres låter og fremføre dem, jeg kjente på en skikkelig ærefrykt, sier hun ærlig.

Av alle låtene hun tolket, var det Øystein Grenis «Hold» hun relaterte mest til og som traff henne mest på personlig plan.

– Teksten handler om det å bli elsket og om mange av de relasjonære tingene.

Se Myra tolke låten her:

Gleder seg til vår

Bergens egne rapdronning har flere baller i luften. Så lenge restriksjonene tillater det, legger hun ut på turné om kort tid.

– Jeg tar en dag av gangen. Nå er jeg er i studio, og i mars skal jeg ut på turné. Og så ser jeg frem til en deilig vår!

I lørdagens episode av «Hver gang vi møtes» på Tv2 ser du artistene hedre Myra med egne versjoner av 27-åringens låter.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer