Jerry Lee Lewis

Myra var bare 13 år da hun giftet seg med rockelegenden

Jerry Lee Lewis forelsket seg i sin fetters unge datter.

JERRY LEE LEWIS: Myra Gale Brown giftet seg som 13-åring med rockelegenden Jerry Lee Lewis. Video: KK Vis mer
Publisert

Han var gutten med gullfingrene, som visste hvordan han skulle klimpre frem de vakreste toner på piano. Da Jerry Lee Lewis (født 1935) var en liten guttunge pantsatte hans lutfattige foreldre Elmo og Mamie Lewis huset i Louisiana, slik at han skulle få mulighet til å utvikle talentet sitt.

Det gjorde nok foreldrene rett i, for det tok ikke lang tid før Jerry markerte seg som en habil pianist, og er i dag å regnes som en pioneer innen rock and roll og rockabilly-bevegelsen, og sammenlignes med Elvis og Johnny Cash. Blant hans mest kjente låter er Great Balls of Fire (1957), Whole Lot of Shakin' Going On (1957) og High School Confidential (1958).

Men det var nettopp i denne perioden, da disse tre lånene ble sluppet, at alt kunne gått galt for den blonde sjarmøren.

Våren 1958 ble det nemlig kjent at han et halvt år tidligere hadde giftet seg med sin fetters 13 år gamle datter. Jerry hadde blitt advart av managementet om å ikke ta med sin unge kone til London, men kjærligheten trumfet advarslene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer