Kong Charles:

- Mysteriet løst

Kongens hender har lenge vært offer for rykter og latterliggjøring.

KONG CHARLES VEKKER OPPSIKT: Kong Charles' hender får stadig oppmerksomhet. Foto: Leon Neal/Pa Photos
KONG CHARLES VEKKER OPPSIKT: Kong Charles' hender får stadig oppmerksomhet. Foto: Leon Neal/Pa Photos Vis mer
Publisert

Lørdag ble kong Charles (74) og dronning Camilla offisielt kronet til konge og dronning. Seremonien - en svært historisk og tradisjonsrik hendelse - fant sted i Westminster Abbey.

Kroningen ble sendt på TV-skjermer over hele verden, og med flere øyne klistret på seg, skal det mye til for å unngå rykter eller flauser.

Én detalj flere har bitt seg merke i er kongens hender, som også tidligere har fått flere til å snakke.

- Ser ut som pølser

Flere mener nemlig at kongens hender er unormalt store og hovne.

«Kong Charles' fingre ser ut som pølser», skriver en person på Twitter.

Det ser tilsynelatende ut til at de fleste er enige. Flere personer skriver nemlig at «kong Charles har pølsefingre».

Dette er heller ikke første gang 74-åringen blir gjort narr av for fingrene sine. I 2020 gikk et bilde av Charles viralt, da flere reagerte på hendene hans. Flere skrev da at de ble «opprørt etter å ha sett fingrene hans».

Nå er altså kongens fingre igjen et samtaleemne og The Independent mener å ha funnet grunnen bak de røde, hovne hendene.

- Interessant par med hender

Da de første bildene av Charles' hender gikk viralt i 2020, satte det fyr på flere rykter rundt kongens helse. Nå skriver The Independent at mysteriet er løst og at de store fingrene kan skyldes ødem.

Ifølge The Mirror, gjengitt av The Independent, har 74-åringens hender vært et samtaleemne siden han var ung. Da Charles ble født skal moren nemlig ha omtalt sønnens hender i et brev til sin tidligere musikklærer.

«Babyen er kjempesøt og vi er utrolig stolte av ham. Han har et interessant par med hender til å være et barn. De er veldig store, men med fine, lange fingre, ganske ulikt mine og garantert ulikt faren hans. Det blir interessant å se hva som blir av dem», skal dronning Elizabeth ha skrevet.

Også kong Charles har selv omtalt «pølsefingrene» sine tidligere.

«Jeg kan ikke fortelle hvor lykkelig og stolt jeg er. Han ser overraskende uimotståelig ut og har pølsefingre akkurat som meg», skal Charles ha skrevet i et brev kort tid etter at sønnen, prins William, ble født.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer