Prinsesse Margaret:

Myter og sannheter om prinsesse Margaret og Antony Armstrong-Jones' ekteskap

Var det ekte kjærlighet?

PRINSESSE MARGARET: Våren 1960 giftet prinsesse Margaret seg med fotografen Antony Armstrong-Jones. Han ble dermed den første borgerlige til å gifte seg med et medlem av den britiske kongefamilien på 400 år. Her med sønnen David som ble født i november 1961. Foto: NTB Scanpix
PRINSESSE MARGARET: Våren 1960 giftet prinsesse Margaret seg med fotografen Antony Armstrong-Jones. Han ble dermed den første borgerlige til å gifte seg med et medlem av den britiske kongefamilien på 400 år. Her med sønnen David som ble født i november 1961. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange av oss som har brukt romjulen på å binge sesong 2 av The Crown. Serien ble sluppet på strømmetjenesten Netflix i begynnelsen av desember, og etter å ha sett de 10 episodene i ett jafs er vi supergira på å finne ut mer om dronning Elizabeths lillesøster prinsesse Margaret (1930 - 2002).

Dronning Elizabeth nektet som kjent lillesøsteren å få sitt livs kjærlighet - flykaptein Peter Townsend - og royale plikter førte med andre ord til at prinsesse Margaret måtte gi slipp på den 16 år eldre mannen som hun elsket av hele sitt hjerte.

Etter år med ulykkelige og kortvarige forhold møter prinsesse Margaret, som er fire år yngre en Elizabeth, fotografen Antony Armstrong-Jones på slutten av 50-tallet. Blant annet tok han et superhot bilde av henne i anledning 29-årsdagen hennes i 1959.

LES OGSÅ: KK møtte Claire Foy som spiller dronning Elizabeth i The Crown: - Jeg spiller ikke en rolle mens jeg ser meg selv i speilet

Inngikk hasteforlovelse da hun fikk telegram om giftemål

De to klarer lenge å holde forholdet skjult for offentligheten, men da Margaret får et telegram hvor Peter Townsend (som da er 45) opplyser at han skal gifte seg med den purunge og belgiske tobakksarvingen Marie-Luce Jamagne, får prinsesse Margaret brått om. Marie-Luce er 19 år og har de samme mørke trekkene som 30 år gamle prinsesse Margaret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer