Friends

Én graviditet ble holdt skjult, den andre ble skrevet inn i serien

To av Friends-stjernene var gravide under TV-innspillingen. Blir barna å se i den nye Friends-filmen?

FRIENDS: I aller siste sesong av Friends, som gikk på skjermen i 2004, er stjernen Courtney Cox gravid. Men denne graviditeten ble holdt skjult i TV-serien, fordi karakteren Monica og ektemannen Chandler (Matthew Perry) adopterte tvillinger. FOTO: NTB
FRIENDS: I aller siste sesong av Friends, som gikk på skjermen i 2004, er stjernen Courtney Cox gravid. Men denne graviditeten ble holdt skjult i TV-serien, fordi karakteren Monica og ektemannen Chandler (Matthew Perry) adopterte tvillinger. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Friends-fans over hele verden jublet litt ekstra denne måneden, da det endelig ble sluppet en teaser av den kommende Friends-filmen The Friends reunion: The One Where They Get Back Together, som har premiere 27. mai 2021 på HBO Nordic.

Medlemmene av den høyt elskede vennegjengen er alle bikket 50 år, og vi skal endelig få se hva som har skjedd i livene til Rachel, Ross, Phoebe, Joey, Monica og Chandler - og ikke minst hvordan favorittkafeen Central perk ser ut i 2021-versjon.

FRIENDS: Offisiell trailer. Premieren er satt til 27. mai 2021 på HBO Nordic. VIDEO: HBO Vis mer

Serien gikk sin seiersgang på TV fra høsten 1994 til våren 2004, og gjorde skuespillerne Jennifer Aniston (52), Courtney Cox (56), Lisa Kudrow (57), Matt LeBlanc (53), Matthew Perry (51) og David Schwimmer (54) verdensberømte.

Fikk barn

Etter hvert som årene gikk utvidet vennegjengen på seks seg, da det ene medlemmet etter det andre fikk barn.

GRAVID: Lisa Kudrow var gravid på ekte da hun spilte gravid med trillinger i serien. Her fra sesong 5 sendt på TV i 1998. FOTO: NTB
GRAVID: Lisa Kudrow var gravid på ekte da hun spilte gravid med trillinger i serien. Her fra sesong 5 sendt på TV i 1998. FOTO: NTB Vis mer

Phoebe var den første i gjengen som ble gravid, etter at hun hadde seg villig til å være surrogatmor, og bære frem broren Frank og svigerinnen Alices barn. Men ett barn skulle vise seg å bli tre.

I sesong 5 kom trillingene Frank, Chandler og Leslie til verden - og ja, det er Phoebe som oppkaller jentebabyen etter sin gode venn Chandler Bing.

HØYGRAVID: Lisa Kudrow gikk gravid med en liten gutt under innspillingen i 1998. I serien fikk karakteren Phoebe trillinger. FOTO: NTB
HØYGRAVID: Lisa Kudrow gikk gravid med en liten gutt under innspillingen i 1998. I serien fikk karakteren Phoebe trillinger. FOTO: NTB Vis mer

Lisa Kudrow, som spiller Phoebe, var selv gravid i sesong 4 og 5, og det var derfor Friends-manusforfatterne skrev i trillingfødselen. Lisa ble mor til sønnen Julian Murray Stern (23) i mai 1998. Episoden med trillingfødselen ble sendt høsten 1998.

Nylig delte Lisa Kudrow et bilde av seg selv med sønnen, etter at han hadde blitt uteksaminert fra University of Southern California (USC). Det er tydelig at ettbarnsmoren er stolt av sin nå voksne sønn.

Rachel Green var den andre i gjengen som ble gravid, og hun fikk datteren Emma med Ross i sesong 8 - som gikk på TV fra høsten 2001 til våren 2002.

Ross hadde riktignok sønnen Ben fra ekteskapet med sin lesbiske ekskone Carol - og delte foreldreansvaret med Carol og hennes nye kone Susan. Ben kom til verden allerede i sesong én.

FORELDRE: Ross og Rachel ble foreldre til datteren Emma i sesong 8. FOTO: NTB
FORELDRE: Ross og Rachel ble foreldre til datteren Emma i sesong 8. FOTO: NTB Vis mer

Adopterte tvillinger på TV - var gravid i virkeligheten

Monica og Chandler ble som kjent gift i sesong 7, som ble sendt for aller første gang på den norske nasjonaldagen i 2001. Det ble siden kjent at Monica og Chandler var infertile, og de bestemte seg for å adoptere et tvillingpar fra den unge kvinnen Erica Simmons bosatt i Ohio.

Erica spilles av skuespiller Anna Faris (44).

I den aller siste sesongen, sesong 10 som gikk på lufta i mai 2004, kom tvillingene Jack og Erica (oppkalt etter adoptivmoren og Monicas far) til verden. Og lykken var endelig komplett for ekteparet Monica og Chandler.

I virkeligheten var skuespiller Courtney Cox gravid med sitt første barn, og i juni 2004 - bare én måned etter at den aller siste Friends-episoden gikk på lufta, kom datteren Coco Arquette (16) til verden.

Datteren fikk hun med sin nåværende eksmann David Arquette (49). De var gift i perioden 1999 til 2013.

Hvem dukker opp?

Gjennom de totalt 10 sesongene har utallige kjente og ukjente skuespillere vært bipersoner i Friends-universet, og mange husker spesielt da Brad Pitt - Jennifer Anisons daværende ektemann - dukket opp i episoden The One with the Rumor i sesong 8 i november 2001.

Episoden tok for seg Thanksgiving-høytiden, og i serien spilte Brad Pitt kjekkasen Will Colbert - som ikke var spesielt fan av Rachel.

DEN GANG DA: Brad Pitt og Jennifer Aniston var gift i perioden 2000 til 2005. Han var med i én episode av Friends i 2001, og var god venn med konas motspiller Courteney Cox. Her fra Emmy-prisudelingen høsten 2000. FOTO: NTB
DEN GANG DA: Brad Pitt og Jennifer Aniston var gift i perioden 2000 til 2005. Han var med i én episode av Friends i 2001, og var god venn med konas motspiller Courteney Cox. Her fra Emmy-prisudelingen høsten 2000. FOTO: NTB Vis mer

Andre kjendiser som har spilt i Friends er blant andre Reese Witherspoon, George Clooney, Alec Baldwin, Susan Sarandon, Bruce Willis, Julia Roberts, Jean Claude Van Damme, Isabella Rossellini og Sean Penn.

Men det er lite trolig at selveste Brad Pitt - Jennifer Anistons nå eksmann - dukker opp i den nye Friends-filmen.

Tidligere i mai ble det sluppet en stjernespekket kjendisliste på TV-seriens offisielle Facebook-side, der det viser seg at Big Little Lies-stjernen Reese Witherspoon, som også er en av Jennifer Anistons bestevenninner, dukker opp i nyinnspillingen.

I tillegg får vi se kjentfolk som artist Justin Bieber, Game of Thrones-stjernen Kit Harriongton, popstjernen Lady Gaga, supermodell Cindy Crawford og den tidligere fotballproffen David Beckham.

Det gjenstår å se om Cole Sprouse (Ben), tvillingene Noelle og Cali Sheldon (Emma), og firlingene Alexis, Cole, Justin og Paul Cimoch (Leslie, Chandler og Frank) blir å se igjen i Friends-filmen.

Firlingene som spilte Phoebes trillinger:

Monica og Rachels barn Jack og Erica, som var med i de to siste episodene av serien, ble spilt av to nyfødte barn - og fikk ikke kreditering på rulleteksten. Det er derfor ikke kjent hvem som spilte tvillingbarna.

Og for de som lurer: Ja, Central Perk-kelner Gunther, som er hemmelig forelsket i Rachel og én dag drømmer om å bli en offisiell del av vennegjengen, er med!

Øvrige kilder: Friends.fandom og Pinkvilla

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer